Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Sylvana 22:57, 29 cze 2016

Tak tylko strzeliłam...chociaż potem dodałam, że to lipa
Gruszka_na_w... 22:57, 29 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Renia tylko u mnie te kominy są dwa i dość widoczne z ulicy.

Bardzo uważaj z doborem szarości. Masz bardzo ciemne ramy okien, ciemny dach. Jeśli wybierzesz nazbyt ciemny szary, wyjdzie bardzo ponuro. W Twoim przypadku poszłabym chyba w kremy.
coś jak tutaj pokazuje Zuza
http://elewacjezuzzy.blogspot.com/search/label/Grafitowy%20dach%20ciemne%20okna?updated-max=2013-08-21T15:22:00%2B02:00&max-results=20&start=8&by-date=false

Wtedy wszystko się zgra, nawet kominy

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AnnaCh 23:00, 29 cze 2016

Renia, ja wiem, że grupa łódzka nie lubi żółtego

Sylwia, komin musi zostać

Haniu, może to jakiś trop, o beżach też myślałam, tylko u mnie kostka szara i grafitowa
ren133 23:01, 29 cze 2016

AnnaCh napisał(a)

Sylwia, no błagam... Klinkier blachą?

No wiesz ja sobie klinkier oblożylam styropianem i tynk machnełam na to
Luteczka 23:03, 29 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Ewciu, no widzisz, podnosisz mnie na duchu Kominy z ulicy, trochę widać i dlatego chciałam taką samą cegłą zrobić słup Tak jak u sąsiada, źle? Wydaje mi się, że ok A na ciemne bonie uparł się M To może tylko troszkę, ciut ciemniejsze zrobię?

Sylwia, no błagam... Klinkier blachą?

Aniu, i to jest dobry pomysł z tą cegłą na słupie.
A bonie to lepiej jaśniejsze niż elewacja jeśli już ma być kontrast. A nie podobały by ci się w tym samym kolorze?
Luteczka 23:07, 29 cze 2016

Aniu ale żółty a żółty to różnica, może być przygaszony jasno żółty czyli piaskowy ,
Ja akurat lubię taki "żółty" kolor a też jestem z grupy łódzkiej
Gruszka_na_w... 23:09, 29 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Renia, ja wiem, że grupa łódzka nie lubi żółtego

Sylwia, komin musi zostać

Haniu, może to jakiś trop, o beżach też myślałam, tylko u mnie kostka szara i grafitowa

To w niczym nie przeszkadza szara kostka jest neutralna.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AnnaCh 23:10, 29 cze 2016

No to może te bonie zrobić takie przygaszone, beżowo-piaskowe? Wtedy słup nie będzie się gryzł?

Renia co do ogrodzenia to jeszcze nie wiem. Na razie czarna dziura, Kiedyś właśnie w moim zamyśle było zrobienie go z tej żółtej cegły
Luteczka 23:18, 29 cze 2016

Aniu, niekonieczne musisz robić płot z takiej samej cegły, możesz tylko kolorem nawiązać, są takie bloczki gotowe w różnych kolorach, żółty chyba w dwóch odcieniach widziałam, mocniejszy i przygaszony. My mamy w odcieniach czerwieni. Łatwo się stawia na klej do płytek a potem zalewa w środku betonem.

Ja bym zrobiła bonie wokół okien w tym samym kolorze co elewacja żeby za dużo się nie działo na tych ścianach a wypuklosci wokół okien tylko delikatnie by je podkreśliły
Sylvana 23:24, 29 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Potrzebuje pomocy i to dość szybko
Wiecie jak wygląda mój dom. Dla przypomnienia:

Może już nie powinnam się wymądrzać....nie chcesz - nie czytaj....wiem, że takie decyzje są dość stresujące a rady odbiegające o milę od własnego gustu doprowadzają do szału.....

Spojrzałam jeszcze raz na elewację...i o kolorach już nie będę nudzić....pomyślałam tylko, że to co teraz jest ciemniejsze ja zrobiłabym jaśniejsze....taki negatyw....ciemniejsze bonie wokół okien wcale moim zdaniem nie zmniejszają optycznie okna a wręcz przeciwnie - szyby z daleka zawsze są ciemne + ciemne ramy.
Nie jestem pewna czy płyty balkonu z zewnątrz też bym ciemnym nie pociągnęła....bardziej by się zespoliła z balustradą....ale to takie gdybanie.....nie bij