Aniu, i to jest dobry pomysł z tą cegłą na słupie.
A bonie to lepiej jaśniejsze niż elewacja jeśli już ma być kontrast. A nie podobały by ci się w tym samym kolorze?
To w niczym nie przeszkadza szara kostka jest neutralna.
Aniu, niekonieczne musisz robić płot z takiej samej cegły, możesz tylko kolorem nawiązać, są takie bloczki gotowe w różnych kolorach, żółty chyba w dwóch odcieniach widziałam, mocniejszy i przygaszony. My mamy w odcieniach czerwieni. Łatwo się stawia na klej do płytek a potem zalewa w środku betonem.
Ja bym zrobiła bonie wokół okien w tym samym kolorze co elewacja żeby za dużo się nie działo na tych ścianach a wypuklosci wokół okien tylko delikatnie by je podkreśliły
Może już nie powinnam się wymądrzać....nie chcesz - nie czytaj....wiem, że takie decyzje są dość stresujące a rady odbiegające o milę od własnego gustu doprowadzają do szału.....
Spojrzałam jeszcze raz na elewację...i o kolorach już nie będę nudzić....pomyślałam tylko, że to co teraz jest ciemniejsze ja zrobiłabym jaśniejsze....taki negatyw....ciemniejsze bonie wokół okien wcale moim zdaniem nie zmniejszają optycznie okna a wręcz przeciwnie - szyby z daleka zawsze są ciemne + ciemne ramy.
Nie jestem pewna czy płyty balkonu z zewnątrz też bym ciemnym nie pociągnęła....bardziej by się zespoliła z balustradą....ale to takie gdybanie.....nie bij