Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 23:25, 28 cze 2016

Agatek napisał(a)
Chwilę mnie nie było a tu już stoi piękna ścianka

Stoi ale jeszcze trochę czasu upłynie zanim będzie nie tylko wyglądac ale tez spelniać swoją zasadniczą funkcję
ren133 23:25, 28 cze 2016

eee_taam napisał(a)
inspiracje sciany widziałam ...czekam na efekt końcowy u ciebie róże łososiowe są hitem tego roku...do tej żurawki będą idealnie pasować

Justyś ale cortenu się nie spodziewaj dzięki
ren133 23:29, 28 cze 2016

Luteczka napisał(a)

No właśnie ja też pomyślałam o zakryciu studni w ten sposób
Także Reniu twoja ścianka będzie miała siostry może nie bliźniaczki ale....

Bardzo się cieszę, że Ci się podoba i że mogłam Cię zainspirować
AnnaCh 23:49, 28 cze 2016

Renia, Ty jesteś dobra kolorystycznie. Zajrzyj do mnie i coś podpowiedz
admete 06:57, 29 cze 2016

Reniu ścianka wymiata!!!!!
a jak już skończysz wszystko dookoła, wyjdzie jeden z piękniejszych i oryginalniejszych zakątków ogrodowych na ogrodowisku

a co do pomarańczowości do żurawki - może moja Goldelse?
widziałaś pewnie u mnie jak ona sie przebarwia......kwiat w trakcie rozwijania sie ma tyle odcieni pomarańczu że powinien zgrać się z żurawkami

tylko róża z opisu nie jest wysoka, ale za to cała obsypuje sie kwiatami i ma powtarzać kwitnienie , mojej część kwiatów już wycięłam, ale bardzo długo się trzymają.....i już widzę nowe
Margarete 10:38, 29 cze 2016

ale miałam nadrabiania, czytania, oglądania i pasjonowania sie dyskusją...
Cieszę sie że dylemat jałowce czy szmaragdy rozstrzygnięty, co do innych decyzji to Mandzęn ma racje, musisz nabrac dytansu, odpocząć i swiezym okiem spojrzec.

Z róż polecam Chippendales, z0bacz jak u mnie szaleje w tym roku...długo i obficie kwitnie, nie choruje, i jest jak kameleon kolorystyczny, im zimniej tym bardziej łososiowa, morelowa, im cieplej tym bardziej bladoróżowa. Ma trwałe kwiaty w porównaniu np z Queen of Sweden, to terminatorka. Namówiła mnie na nią 3 lata temu Kasia-Luiza i chwała jej za to że ja posłuchałam

Czy miałabys czas w sobotę ( 10 minutek) zebym podjechała po werbenkę ?
Sebek 10:42, 29 cze 2016

ren133 napisał(a)

Może czyli jak będzie się dobrze komponowało tak?

Jak Ty mnie dobrze znasz
ren133 22:43, 29 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Renia, Ty jesteś dobra kolorystycznie. Zajrzyj do mnie i coś podpowiedz

Byłam
ren133 22:47, 29 cze 2016

admete napisał(a)
Reniu ścianka wymiata!!!!!
a jak już skończysz wszystko dookoła, wyjdzie jeden z piękniejszych i oryginalniejszych zakątków ogrodowych na ogrodowisku

a co do pomarańczowości do żurawki - może moja Goldelse?
widziałaś pewnie u mnie jak ona sie przebarwia......kwiat w trakcie rozwijania sie ma tyle odcieni pomarańczu że powinien zgrać się z żurawkami

tylko róża z opisu nie jest wysoka, ale za to cała obsypuje sie kwiatami i ma powtarzać kwitnienie , mojej część kwiatów już wycięłam, ale bardzo długo się trzymają.....i już widzę nowe

Może i oryginalny będzie z tą półokrągłą ścianką
Muszę przypomnieć sobie u Ciebie tą różę zresztą uwielbiam zdjęcia Twojego pięknego ogrodu ... z przyjemnością obejrzę je raz jeszcze
ren133 22:53, 29 cze 2016

Margarete napisał(a)
ale miałam nadrabiania, czytania, oglądania i pasjonowania sie dyskusją...
Cieszę sie że dylemat jałowce czy szmaragdy rozstrzygnięty, co do innych decyzji to Mandzęn ma racje, musisz nabrac dytansu, odpocząć i swiezym okiem spojrzec.

Z róż polecam Chippendales, z0bacz jak u mnie szaleje w tym roku...długo i obficie kwitnie, nie choruje, i jest jak kameleon kolorystyczny, im zimniej tym bardziej łososiowa, morelowa, im cieplej tym bardziej bladoróżowa. Ma trwałe kwiaty w porównaniu np z Queen of Sweden, to terminatorka. Namówiła mnie na nią 3 lata temu Kasia-Luiza i chwała jej za to że ja posłuchałam

Czy miałabys czas w sobotę ( 10 minutek) zebym podjechała po werbenkę ?

Decyzja juz podjęta - będą smaragdy
Nad niczym innym się już nie zastanawiam ... teraz trzeba dbac o to co już jest Gryzła mnie bardzo ta rabata przy jałowcach ... dwa podejścia do niej miałam i ciągle mi nie pasowało ... na szczęście teraz jestem z niej mega zadowolona Uważam, ze to jest to!!! Na pewno wymaga jeszcze trochę pracy ale ten kierunek jest naprawdę strzałem w dziesiątkę!!!

Reszta na priv