Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 23:28, 29 cze 2016

Ewa, wiem o jakich pustakach mówisz, kilku sąsiadów ma z tego płoty. Myślałam też o tych pustakach

Sylwia, wcale nie będę bić, bo mi w to co mi najbardziej w duszy gra teraz idziesz
Nie zapominaj, że balkon nie ma jeszcze balustrady, to tylko jej rama. Balustrada ma być drewniana, takie "X".
Makusia 23:34, 29 cze 2016

Aniu najważniejsze, żeby Tobie się podobało. Ja Ci mogę powiedzieć jedno- nie ciemna elewacja, i nie kolor typu "modny" ani "oryginalny". Moja ta oto Siostra strzeliła sobie oliwkowy (ale skojarz dokładnie oczyma wyobraźni zielona oliwkę w zalewie). Widać jej dom z połowy wsi. W trakcie zawsze możesz nieco przyciemnić, lub rozjaśnić (oczywiście obwódki, nie cały dom).

Tak, ja też mam szarą elewację, a dokładnie to również jest to grunt
ren133 23:34, 29 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
No to może te bonie zrobić takie przygaszone, beżowo-piaskowe? Wtedy słup nie będzie się gryzł?

Renia co do ogrodzenia to jeszcze nie wiem. Na razie czarna dziura, Kiedyś właśnie w moim zamyśle było zrobienie go z tej żółtej cegły

A może zrobisz ze trzy warianty kolorystyczne swojego domku w tym programie, który masz w tej dyskusji podlinkowany i zaproponujesz głosowanie?
AnnaCh 23:38, 29 cze 2016

Martuś, Ty u mnie, ja u Ciebie

Renia, tak zrobię, ale jutro, dziś chyba idę powoli do łóżeczka, bo jutro do roboty niestety nie mam wakacji, jak moja druga połówka
Sylvana 23:40, 29 cze 2016

Mieszanie dwóch różnych kolorów farb na elewacji to chyba za dużo....pomieszanie jednego koloru w dwóch tonacjach jest jeszcze ok...czy się mylę?
sylwia_slomc... 00:29, 30 cze 2016

Fajnie będzie
MirellaB 02:09, 30 cze 2016

Mózg mi się lasuje od tych kombinacji. Poczekam na decyzję
Zana 06:23, 30 cze 2016

Sylvana napisał(a)
Mieszanie dwóch różnych kolorów farb na elewacji to chyba za dużo....pomieszanie jednego koloru w dwóch tonacjach jest jeszcze ok...czy się mylę?

Zgadzam się z tym tokiem myślenia.
Zana 06:46, 30 cze 2016

Nie obkładałabym słupa niczym. Nie ma potrzeby moim zdaniem aż tak go eksponować. Jeżeli już to takie wyróżnienie jakiegoś elementu ładnie wygląda zrobione ze szlachetnego materiału jak np. kamień. Ten żółty klinkier na słupie to zły pomysł.
Ja myślę, że dom powinien stanowić tło dla ogrodu i wtapiać się w ogród, wzrok powinien skupiać się na tym co wokół domu. Im bardziej stonowana elewacja tym lepiej. Rozbielone kolory popieram, to bardzo dobre tło dla roślin.
Filemon24 08:23, 30 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Renia, ja wiem, że grupa łódzka nie lubi żółtego

Sylwia, komin musi zostać

Haniu, może to jakiś trop, o beżach też myślałam, tylko u mnie kostka szara i grafitowa

Hej

jak masz szarą i grafitową kostkę to moim zdaniem odcienie żółci nijak do tego nie pasują najlepiej się zgra kolor kremowy i bez żadnych obramówek w okół okien pomyśl o takiej koncepcji bo to wyglądało by bardzo elegancko, tak sądzę

my też teraz wybieramy kostkę i kolor elewacji na dom mamy czerwony dach i choć podobają mi się grafity to do naszego domu niestety to nie pasuje a dachu który ma 5 lat nie będziemy przecież zmieniać