Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:53, 22 maj 2021

Do góry
Tak sobie postawiłam moje nowe nabytki i.... hmm
Czy te patyki u azalii pozostają patykami czy zageszczaja się liście ? Tzn czy azalie zrobią cień ?

Słoneczny Ogród 10:51, 22 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kępa lilaków ogromna, robi fajne tło.
Gdzie kupiłaś Pirouette i za ile? Od lat na nią poluję.

Lilakows granicą międzysąsiedzka ma ok 50m

Pirouette kupiłam stacjonarnie za 38zl już mają pąki.
Powiem więcej myślałam że szybko wykupią, pojechałam po tygodniu i nadal stały te wielkie piekne róże w różnych odmianach

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:29, 22 maj 2021

Do góry
Gosiek piękny i niezbyt drogi (35zł)

Ala cedry to jedno z moich niespełnionych marzeń ogrodowych(Glauca Pendula), może w końcu zaryzykuję jak znajdę w rozsądnej cenie

długosz królewski Purpurescens

NN

chcieć to móc - namierzyłem to Blushing Lady
Ogród z zegarem 10:26, 22 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Wczoraj

I dziś

Jutro leżing, reszta zrywania darni później

Fajna ta ścieżka kamienna choć pielenia między kamiorami już Ci współczuję. Ja bym wybrała ziemię spomiędzy i nasypała grubo drobnej kory
Ogród z zegarem 09:59, 22 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Wczoraj

I dziś

Jutro leżing, reszta zrywania darni później

Kawał dobrej roboty. Ładnie będzie. Leżenie jak najbardziej Ci się należy.
Miłej soboty i niedzieli.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:54, 22 maj 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dziś miałam działać dalej na basenowej ale od rana boli mnie głowa i jakoś nie miałam woli kopania. Posnułam się po ogrodzie, popstrykałam trochę zdjęć, poleżałam na tarasie i tyle. Aaaa, nie, podlałam jeszcze warzywnik .
No to wstawiam te pstryczki i zaraz lecę pooatrzeć co tam u Was .

Zachwycam się!
Bardzo soczyście się zrobiło
Duże pole do popisu 09:44, 22 maj 2021

Do góry
kasia1 napisał(a)
Tawuły Grefsheim. Są cudowne. Maleństwa jeszcze,a z daleka je widać. Do tego są całkowicie bezobsługowe.

Tutaj cała przyszła rabatka. Obłożyłam grubymi kartonami i wysypałam korą. Przyszły już hortensje Strong Annabelle, może dzisiaj je posadzę (przy ławce). Czekam jeszcze na baptysję błękitną i w tym roku na tyle w miejscu. Aaa, jeszcze przed ławką muszę przekopać, jak troszkę ziemia zmięknie po deszczu, by jesienią móc rosadzić funkie, które dostałam od Ewy z Raju.

Też je bardzo lubię jedne z moich ulubionych za wiosenne kwitnienie fajną oprawę ławeczka dostaje
Nieproszony gość w trawniku - przeniesiony 08:34, 22 maj 2021

Do góry
Witam, wie ktoś co to może być za stwór? W trawie mam sporo takich dołków i chyba ich przybywa. Zaczęły się pojawiać jakoś z początkiem tego tygodnia. Dzisiaj rano jest mokro i deszczowo. Nowych dziur nie zaobserwowałem, za to dużo ślimaków . Może kilka faktów pomoże zidentyfikować przeciwnika. Ogólnie trawnik jest młody (2 lata), na wiosnę robiłem wertykulację i był efekt. Wzdłuż płotu przekopywałem ziemię pod tuje i w kilku miejscach były skupiska pendraków, więc niestety są obecne w moim ogrodzie. Jeszcze znalazłem kilka takich "bobków" (nie wiem czy są powiązane z dziurami). Z góry dzięki za pomoc.
Sezon 2017 u Hanusi 08:30, 22 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

Miłego weekendu.

Miłego Haniu oby bez deszczu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:22, 22 maj 2021

Do góry
Robię przemeblowanie w ogrodzie. Wsadziłam ambrowiec, ale chce przesadzić klona który wcześniej tu rósł czy teraz mogę go przesadzić w docelowe miejsce czy lepiej zaczekać do jesieni?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:19, 22 maj 2021

Do góry
ML pod tarasem puściły się jak szalone. Powojniki też w gazie.
Zaczęłam już wyrywać Emperory spod tarasu, muszę się wziąć za te tulipany jutro.

Niestety dziś lecę do roboty...

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:15, 22 maj 2021

Do góry
Rabata za domem pięknie się zagęszcza.
Annabelle obiecująco wyglądają
Tylko znowu żółte hakone jakieś marne. One chyba u mnie nie lubią

Moje miejsce na ziemi -początek 08:15, 22 maj 2021

Do góry
mój nowy nabytek.. Trawki i czyściec. Od I.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:09, 22 maj 2021

Do góry
sarenka napisał(a)
Asia, mam pytanko, widziałam w graba columnaris, ale on jeszcze listków nie miał, czy to znaczy nie ruszy bo z tego co widzę na O to graby liście już mieć powinny?

Magda nie pomogę, bo takowego nie mam.

U mnie grab pospolity Fastigata już ma piękne bujne czuprynki. Nawet ten mały za domem.

A to Frans Fontaine
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:06, 22 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To zdjęcie wyjątkowo mnie urzekło Strażnik ogrodu
Przerwa na kawę... 07:48, 22 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
ta w szkółce to była dla mnie to taki bardziej landrynkowy róż. Moja ma dużo słabsze wybarwienie. I kwiat mniejszy. To malutka sadzonka i jej pierwsze kwiaty. Może tu też ilość słońca jest ważna lub ph gleby. W AF one w szklarni cały czas były. U mnie ani jedno ani drugie w tym miejscu nie jest idealne. Słońce ma tylko z samego rana i po 17. W środku układ pręcików identyczny.
Ona ma trochę różu na wewnętrznych płatkach a zewnętrzne są takie z łososiem ale bardzo delikatny to kolor, pudrowy. Telefon mi tego nie łapie. I na razie zapachu nie czuję a powinna. Może za zimno lub za wcześnie. W sumie ma 5 pąków. Rozwinął się jeden. Poczekam co dalej.

Śliczny kwiatek, wg mnie to zdecydowanie to
Kolor się zmienia od rozkwitniecia do przekwitniecia
A powstała z woodsman wiec łososiem muśnięta musi być
http://www.magnoliastore.com/en/search-results?keywords=&extrafield_1_2=Pink&searchUser=Search
Wilczy ogród 07:42, 22 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
dla Zuzanny moje mikro oczka po posprzątaniu
w 3 ujęciach

od dołu skarpy ich nie widać -irysy zasłaniają

Cudne są Obsadzenia wokół niby minimalne, ale idealnie pasują,
jak buchną hakonki będzie super
Zastanawiam się u siebie co zrobić, żeby mniejsze żyjątka się nie topiły. Nie masz z tym problemu? Ptaki powinny dać radę się napić, a ciekawe co np z jaszczurkami, widujesz je w pobliżu wody? No i komary, nie są problemem?
Przerwa na kawę... 07:34, 22 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Daybreak powinna iść lekko w łososia... w kolorze, nie w zapachu
ta w szkółce to była dla mnie to taki bardziej landrynkowy róż. Moja ma dużo słabsze wybarwienie. I kwiat mniejszy. To malutka sadzonka i jej pierwsze kwiaty. Może tu też ilość słońca jest ważna lub ph gleby. W AF one w szklarni cały czas były. U mnie ani jedno ani drugie w tym miejscu nie jest idealne. Słońce ma tylko z samego rana i po 17. W środku układ pręcików identyczny.
Ona ma trochę różu na wewnętrznych płatkach a zewnętrzne są takie z łososiem ale bardzo delikatny to kolor, pudrowy. Telefon mi tego nie łapie. I na razie zapachu nie czuję a powinna. Może za zimno lub za wcześnie. W sumie ma 5 pąków. Rozwinął się jeden. Poczekam co dalej.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:24, 22 maj 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

A to jakaś kocimiętka? Kolor ma mega fajny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies