Rojodziejowa, chciałaś zielonego pomnika to i masz
Joann,czyli szykujemy się już na wiosnę

jeżówek bym dokupiła, ale dziś mnie olśniło, że to jest stanowisko południowo-zachodnie, czy oby nie za mało słońca tam będzie jeżówkom?
MartaCho, wyrywanie chwastów i snucie marzeń to zestaw konieczny

Na szczęście graby szybko rosną. Dwa piętra? To trochę wysoko będzie, ale tu pomogą tylko drzewa... Marto, jeśli włożysz w ogród pracę i serce to nie ma szans, by nie było efektów

nawet jeśli nie wszystko pójdzie po Twojej myśli.
Nowa12, Aguś, tego jest więcej, nie robiłam szczegółowej listy dylematów

Rozchodniki - czy u Ciebie więdły? U kogoś czytałam, że miał problem z opuchlakami, tak się objawiał.
Roocika, padam z całosezonowego

Ale w sumie co traci taki chomik?

Po co mu to mieć za złe?

Oranżeria mi się marzy od dawna, ale wczoraj doszłam do wniosku, że trzeba marzyć precyzyjnie: jaka oranżeria, gdzie, po co, jaki materiał, będę zgłębiała temat już kiedyś rozpoczęty. Południowy taras - czy nie za słoneczny? Wiosna i jesień - świetnie, ale lato = sauna? Hakonki będą miały dokładnie to co piszesz, albo plan A albo B. Jeszcze rozważam która opcja będzie lepsza ze względu na zimowanie.
Basiu, dziękuję, seslerię będę sadzić. Szukam.
Juzia, Twój pomysł świetny, sesleria na 100%, a właśnie dziś dumałam, czy rabata ze słońcem od 12 nie jest dla jeżówek za ciemna? ... widziałam dziś ładne, ale 28 za sadzonkę to jednak przesada... chyba zamówię. Jak radzisz, nie będzie im tam za ciemno?