Ten sezon jest bardzo mokry przynajmniej u mnie. Nie podlewałam w tym sezonie ani razu.
Zrobiłam dziś zdjęcie i moja ręka do porównania wielkości kwiatów .
w tym buszu sadzę
Anitka mi wczoraj podpowiadała w które miejsca co dać i był już problem bo tu gdzie chciałyśmy to już całkiem sporo rosło, nawet nieraz o 20 cm dalej nie można się było przesunąć bo jakieś rośliny już są wsadzone, ale na efekty tego mojego sadzenia to ze dwa sezony jeszcze trzeba poczekać...
na razie tylko co niektóre dają znak, że są
Super wyszła ci ta kompozycja, bardzo malowniczo wygląda. Judaszowiec z hortensjami cudnie zagrał.
I różowa jeżówka z niebieskością... ? Jejku nie mam pojęcia, co co za roślinka
Jeśli możesz zrób fotki tej rabaty też z innej perspektywy, ciekawa jestem jej szczegółów
Kolejnego klona współczuję, lipa z tą werą!!! U mnie też kolejna odnoga sucha w kilka dni...
To pierwsze nie wiem jak się nazywa, ale potrafi zrobić gęsty dywan w szybkim tempie, moim zdaniem inwazyjne jak bluszczyk kurdybanek prawie. drugiego nie znam wcale , ale chyba jakieś pnąco płożące bardziej niż maczek. Z makiem wcale mi się nie kojarzy.
Najsłabszym fragmentem ogrodu jest tzw, ogród japoński. Ale to nic dziwnego. Mają mocno pod górkę. I tak mnie zdziwiło, że udało się im osiągnąć sukces w uprawie bambusów, klonów, azalii i rododendronów.