Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Od początku 22:57, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ale czad ! zazdro

Na prawdę warto cisza spokój, relaks na maxa .
Ogród z pergolą 22:48, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Anita super !jezu zapomnialam o klasykach spisalam odmiany które mi Madżenka i MałaMi napisały i z tym utknęłam bo wiekszości nie znam ;p
myslę żeby ze 3-4 gatunki posadzić i powielać
Asia na tą chwile mam takie typy z których muszę zrobic układankę
1.bukszpan jako obwódka szamb
2. białe wrzoście
3. białe jarzmianki - tylko niewiem jak one wygladaja poza kwitnieniem :/
4. białe jezówki alba
5. rozchodnik stardust
6. bialy bodziszek
7. biała ostróżka
8. Artemis
9. zawilce - też nie wiem co poza kwitnieniem :/
10. drakiew

Jarzmianki wyglądają w porządku. Polecam

Zawilce u mnie słabo rosną - ale u innych też ładne

Moje typy jeszcze to hosty bialoobrzeżone, kosaćce, piwonie, orliki, tawulki , na jesień astry.

Co do ostrozek mam takie zdanie jak Justyna - przez nie musze swoją rabate przeorganizowac...

Aha - absolutnie nie każe Ci wszystkiego sadzic. Ale mniejsze byliny licz po 5- 7 sztuk - duże po 3.
Ogród z pergolą 22:37, 27 lip 2016
Do góry
anna_t napisał(a)
nie wydumamy coś czuję
nic nie robię, trawa i tuje zostają
watek do zamknięcia
pozdrawiam

no i poszła upał zmęczona ...to musi odpocząć

zgadzam sie z dziewczynami ...za duzy mix odmian wzrów i kolorów ...zupełneie nie potrzebnie...zaszalałaś

- wrzosy i bodziszki się nie polubią w duecie ...albo jedno albo drugie! musisz zdecydować....ale ja wybrałabym bodziszki to mój swir od dwoch sezonów ...wrzosy szybko sie starzeja i wygladaja jako tako tylko jesienią ...a bodziszkom wtedy zwykle liscie na czerwono sie przebarwiaja ...wiebieram bodziszki! bodziszki sa rózne wysokie i niskie od 15cm nawet do metra z kwiatkiem moga mieć

- zawilce z bodziszkami tez nie na jednej rabacie ....obie byliny sa zadarniajace ...zawilce japońskie sie rozłażą ?(bodziszki tez ale wolniej chyba?) ...ja pod krzywym bukiem mam zawilce ...tylko zawilce w kwadracie ..... rózne odmiany.... mocno sie rozrastają.

- ostróżka nie jest byliną do planowania na rabacie ....lubi wygniwac ..po przekwitnieciu prawie znika zeby jeszcze raz sie odrodzic i zakwitnąć...to taki ozdobnik.... zapchaj dziura o ile taka dziura jest) pasuje do róz ...do hortensji i ŚŚ raczej nie

- jazmianki na przód rabaty ...w zasadzie sa bardziej ozdobne z liści niż z kwiatów ...choc te w duzej masie daja ładna mgiełkę ...z bodziszkami czy anemonami nie spasuje sie na jednej rabacie ......to kompaktowa bylina ....ale ładniejsze sa jeżówki z szałwia pasuje ja łaczyć i trawami niskimi kompaktowymi.

jednym słowem projekt wypełniaczy jest do przemyslenia i zrobienia na nowo no przykro mi to pisać ..ale cos lepszego wymyslisz ...albo najlepiej odgapisz z netu

Ogród z pergolą 22:17, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
nie wydumamy coś czuję
watek do zamknięcia
pozdrawiam

Jakiś chłop Cię opętał czy co? Dasz radę!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:08, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

myślękupić 3 na front,2 na prawy i 1 na lewy.one w kwadracie ze żwirru a wokół białe byliny i trawy.co myslisz?
a mogłabyś zapytać..?

Muszę to widzieć - masz plan?
Nie moglam się tam dzisiaj dodzwonić ... jutro od rana jeszcze będę próbować.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:07, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dzieki Reniu
a długo się "zbierają"?

No dosyć długo ... chyba kapustki pojawiają się pod koniec kwietnia.
Ogród z pergolą 22:05, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
nie wydumamy coś czuję
watek do zamknięcia
pozdrawiam

Co ty chrzanisz?
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:48, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ooooooooooo jaaa ale wy kumate dziewczyny jestescie ! ja w zyciu tak nie patrzylam na projektowanie mojego ogrodu..super

Aniazacznij tak kombinować może się samo ułoży
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:40, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
punkt zbiegu..? o co chodzi wytłumaczysz? moze tutaj ja coś załapę

Ja tu bardzo na oko to rysowałam, nie od linijki , więc się idealnie nie zgadza wszystko, ale chodzi o to, że od tej kropki się prowadzi niektóre linie. Ten punkt to jest tak jakby punkt widzenia zazwyczaj na wprost oczu.
W szkole zazwyczaj dzieci zaczynają kojarzyć kiedy rysuje się z nimi szosę z drzewami przy niej.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:33, 27 lip 2016

Do góry
ooooooooooo jaaa ale wy kumate dziewczyny jestescie ! ja w zyciu tak nie patrzylam na projektowanie mojego ogrodu..super
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:31, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
polacz sobie Aniu te kropke w tle z wszystkimi liniami np sciezki albo kostek zielonych
Ogród z pergolą 21:29, 27 lip 2016

Do góry
nie wydumamy coś czuję
watek do zamknięcia
pozdrawiam
Typografia ogrodu 21:29, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

napisze ci na priv gdzie ja tanio kupowalam szyne z reflektorami
no widzisz
U Agi - czyli słońce i piach 21:23, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

super to wygląda
dziękuję a ciekawa jestem czy stipa zimę przeżyje ....
Typografia ogrodu 21:19, 27 lip 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Jeszcze jakby nie byly tragicznie drogie to by już całkiem było super. W tych inspiracjach to edisonki często są. Czy te dziady są bardzo prądożerne?

To jest korytarz na górze i tam nie mam nic ciemnego, raczej białe. Więc z tych inspiracjach białe wyglądałyby może jako tako te ostatnie, nie?
Znalazłam coś takiego w szajslandzie, co myślisz?
http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB1L5GYJFXXXXafXVXXq6xXFXXXh/3-heads-Personality-Nordic-Brief-Wire-Drop-Hanging-Lamp-LED-RH-Loft-Pendant-Light-Flower-Drum.jpg_640x640.jpg

napisze ci na priv gdzie ja tanio kupowalam szyne z reflektorami
Z Pszenicznej ... 21:17, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
bedziesz się wybierała do tej Anety od traw może?

na obecną chwilę - nie
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:16, 27 lip 2016

Do góry
Od początku 21:12, 27 lip 2016

Do góry
ale czad ! zazdro
Ogród z pergolą 21:11, 27 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Ania ostróżka przekwitnie i wygląda brzydko, trzcinnik jest wysoki i trzeba schować mu nóżki,zawilce jakie? jesienne? wysokie są na 1,5 metra,chyba że inna odmiana, drakiew wygląda ładnie w połącznieniu z innymi bylinami a nie jako osoby kwadrat z nią, Hortki zasłonią Ci jeżówki, kwitną poza tym w tym samym czasie, rozchodnika dałaś pod drzewa, jak zacienią to będziesz przesadzać go na patelnię, bo taką lubi bodziszki z wrzoścem całkowicie mi nie leżą, bodziszki to zadarniacze
Znowu chcesz skomplikować sobie życie

Ja zrobiłabym to pasami, na tyłach trzcinniki lub molinie, kule zatopione w niższych trawach. Możesz dorzucić do trzcinników, bo wiosną już pięknie rosną białe cebulowe, a potem białe zawilce, jeżówki.

https://pl.pinterest.com/pin/106538347409439334/
https://pl.pinterest.com/pin/86553624068004258/

Trzcinnik overdam, wyglądałby zjawiskowo w masie. Podobnie brachytricha
https://pl.pinterest.com/pin/545428204850500426/

https://pl.pinterest.com/pin/322992604502912529/

nie chce sobie skomplikować dlatego jestem na forum i proszę o pomoc
nie wydaje ci się że układ pasami przy świdosliwach wielopniowych nie będzie dziwnie wyglądał? nie chce zagłuszyć śś chce je wyeksponować dlatego ml dałam na ostatni rzad a o trzcinniku myślałam najniższym jaki jest bo szybko rusza. może być też sesleria..
a zawilce to klasyk na ogrodowisku w połączeniu z ml dlatego tak zrobiłam ale ok wylatuje
no dobra rozchodnik nie ok ale na poczatek Agata zeby łyso nie było to jest to dobra roślinka bo szybko zapełnia. a z czasem jak tyły będe robić to może tam się przyda a tu zmienię
a hortki i jeżówki to wogole dla mnie temat krótko znany więc proszę Cię przestaw mi to jakoś...
Ogród z pergolą 20:57, 27 lip 2016

Do góry
z tymi hortensjami to boję się że przy wielopniowych świdosliwach będzie bardzo krzaczaście w sumie...
chcę mieć wielopniowe świdosliwy w żwirze a wokół nich byliny i trawy kwadratowymi plamami
jarzmianka jest za świdośliwą,docelowo ś będzie wysoko podcinana
coś w ten deseń tylko sam żwir
https://pl.pinterest.com/pin/421579215097990212/
i do tego takie kwadraty kostek, traw i bylin
https://pl.pinterest.com/pin/421579215097990270/
https://pl.pinterest.com/pin/421579215097518773/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies