zgadzam sie z dziewczynami ...za duzy mix odmian wzrów i kolorów ...zupełneie nie potrzebnie...zaszalałaś
- wrzosy i bodziszki się nie polubią w duecie ...albo jedno albo drugie! musisz zdecydować....ale ja wybrałabym bodziszki to mój swir od dwoch sezonów ...wrzosy szybko sie starzeja i wygladaja jako tako tylko jesienią ...a bodziszkom wtedy zwykle liscie na czerwono sie przebarwiaja ...wiebieram bodziszki! bodziszki sa rózne wysokie i niskie od 15cm nawet do metra z kwiatkiem moga mieć
- zawilce z bodziszkami tez nie na jednej rabacie ....obie byliny sa zadarniajace ...zawilce japońskie sie rozłażą ?(bodziszki tez ale wolniej chyba?) ...ja pod krzywym bukiem mam zawilce ...tylko zawilce w kwadracie ..... rózne odmiany.... mocno sie rozrastają.
- ostróżka nie jest byliną do planowania na rabacie ....lubi wygniwac ..po przekwitnieciu prawie znika zeby jeszcze raz sie odrodzic i zakwitnąć...to taki ozdobnik.... zapchaj dziura o ile taka dziura jest) pasuje do róz ...do hortensji i ŚŚ raczej nie
- jazmianki na przód rabaty ...w zasadzie sa bardziej ozdobne z liści niż z kwiatów ...choc te w duzej masie daja ładna mgiełkę ...z bodziszkami czy anemonami nie spasuje sie na jednej rabacie ......to kompaktowa bylina ....ale ładniejsze sa jeżówki z szałwia pasuje ja łaczyć i trawami niskimi kompaktowymi.
jednym słowem projekt wypełniaczy jest do przemyslenia i zrobienia na nowo no przykro mi to pisać ..ale cos lepszego wymyslisz ...albo najlepiej odgapisz z netu
Ja tu bardzo na oko to rysowałam, nie od linijki , więc się idealnie nie zgadza wszystko, ale chodzi o to, że od tej kropki się prowadzi niektóre linie. Ten punkt to jest tak jakby punkt widzenia zazwyczaj na wprost oczu.
W szkole zazwyczaj dzieci zaczynają kojarzyć kiedy rysuje się z nimi szosę z drzewami przy niej.
nie chce sobie skomplikować dlatego jestem na forum i proszę o pomoc
nie wydaje ci się że układ pasami przy świdosliwach wielopniowych nie będzie dziwnie wyglądał? nie chce zagłuszyć śś chce je wyeksponować dlatego ml dałam na ostatni rzad a o trzcinniku myślałam najniższym jaki jest bo szybko rusza. może być też sesleria..
a zawilce to klasyk na ogrodowisku w połączeniu z ml dlatego tak zrobiłam ale ok wylatuje
no dobra rozchodnik nie ok ale na poczatek Agata zeby łyso nie było to jest to dobra roślinka bo szybko zapełnia. a z czasem jak tyły będe robić to może tam się przyda a tu zmienię
a hortki i jeżówki to wogole dla mnie temat krótko znany więc proszę Cię przestaw mi to jakoś...