Ale burza mózgów- w dodatku cała na biało
Ależ będzie śnieżna ta rabata. Białe jest zawsze schludne i takie sterylne. Super będzie, jak już wydumacie, co ma być
Anka, super kombinujesz. Popieram że hortki przy świdośliwkach będą za grube, za krzaczaste, wszystko za
Myślę że najlepiej je wyeksponujesz sadząc pod nimi dywan roślin max do kolan. Żadnych pasów, chyba że będzie to nawiązywało do kwadratów z buksów. A czemu kwadraty z buksów a nie kopuły? Będzie tam coś poza roślinami? Pytam o jakąś ścieżkę, płyty, cokolwiek?
Z białych strzelistych roślin mogę dać ci nasionek białej dziewanny- mam jej dzieci i też są białe także ten tego- bezpieczny towar
Nie doczytałaś złośliwości czy celowo ją zignorowałaś?
- wrzosy i bodziszki się nie polubią w duecie ...albo jedno albo drugie! musisz zdecydować....ale ja wybrałabym bodziszki to mój swir od dwoch sezonów ...wrzosy szybko sie starzeja i wygladaja jako tako tylko jesienią ...a bodziszkom wtedy zwykle liscie na czerwono sie przebarwiaja ...wiebieram bodziszki! bodziszki sa rózne wysokie i niskie od 15cm nawet do metra z kwiatkiem moga mieć
- zawilce z bodziszkami tez nie na jednej rabacie ....obie byliny sa zadarniajace ...zawilce japońskie sie rozłażą ?(bodziszki tez ale wolniej chyba?) ...ja pod krzywym bukiem mam zawilce ...tylko zawilce w kwadracie ..... rózne odmiany.... mocno sie rozrastają.
- ostróżka nie jest byliną do planowania na rabacie ....lubi wygniwac ..po przekwitnieciu prawie znika zeby jeszcze raz sie odrodzic i zakwitnąć...to taki ozdobnik.... zapchaj dziura o ile taka dziura jest) pasuje do róz ...do hortensji i ŚŚ raczej nie
- jazmianki na przód rabaty ...w zasadzie sa bardziej ozdobne z liści niż z kwiatów ...choc te w duzej masie daja ładna mgiełkę ...z bodziszkami czy anemonami nie spasuje sie na jednej rabacie ......to kompaktowa bylina ....ale ładniejsze sa jeżówki z szałwia pasuje ja łaczyć i trawami niskimi kompaktowymi.
jednym słowem projekt wypełniaczy jest do przemyslenia i zrobienia na nowo no przykro mi to pisać ..ale cos lepszego wymyslisz ...albo najlepiej odgapisz z netu
No i pierwszy pin to Twoja baza Pięknie Czy wobec tego chcesz przesadzić kulki z przodu pod ŚŚ?
Doradzę dalej tylko odpowiedz mi najpierw na pytanie czemu biała rabata?