Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koroną w tle 23:41, 20 maj 2021

Do góry
A jutro czas na kolejną rabatę - jeszcze tu nie przedstawioną
22 marca 2020 było sobie tak...
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 23:36, 20 maj 2021

Do góry
Poł dnia poświęciłam dziś naszemu thujowemu parawanowi... Przycinanie i kancikowanie... Najgorsze jak zawsze zbieranie ścinków...
Ale efekt mnie bardzo zadowala

Ogród z koroną w tle 23:35, 20 maj 2021

Do góry
Buczki zmieniają kolorki.. i ta zieleń - Uwielbiam te młodziutkie listeczki..
Są śmieciuchami o tej porze ale to szybko minie a ja tylko urok w tym dostrzegam..
Ogród z koroną w tle 23:29, 20 maj 2021

Do góry
Cisy mają się dobrze... Tak bardzo się o nie martwiłam... a większość z nich ma przyrosty - mniejszą bądź większe, ale są...I cudownie zaczynają rosnąć

inny problem jaki się pojawił - opuchlaki.. mam kilka cisów sadzonuych z doniczek - miały fajny system korzeniowy, a tu taki psikus...

Opryskałam póki co mospilanem ale to chyba bedzie za mało... Ratunki - macie jakieś pomysły...?
Ogród z koroną w tle 23:24, 20 maj 2021

Do góry
Aż wybuchły swoimi kolorami....

Ogród z koroną w tle 23:15, 20 maj 2021

Do góry
Tulipanowe gwiazdy dłuuuugo zwlekały...

Ogród z koroną w tle 23:14, 20 maj 2021

Do góry
Długo mnie nie było i tyle do nadrobienia.. Wiosna w pełni...
Biała dama dała czadu... cackania było dużo żeby nie zmarzła jeszcze w maju ale było warto
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:02, 20 maj 2021

Do góry
Agania napisał(a)

Kasiu nie pamiętam kupowałam ostatnie sztuki do donic, zakochałam
się w pełnych tulipanach

w tych różowych pełnych też się zakochałam, mam pierwszy rok, żeby tak chciały przyrastać i powtarzać kwitnienie byłaby pełnia szczęścia, niestety maja bardzo kruchą łodyżkę, po mocnym deszczu u mnie większość połamało.
Aganiowo jak zwykle wprawia mnie w zachwyt i ja tu żadnych niedociągnięć nie widzę Wracaj do formy jak najszybciej i na jak najdłużej, buziaki
Opuchlaki 22:56, 20 maj 2021

Do góry
Witajcie. Mam pewien kopot. W ubiegym roku sadziłam ładne sadzonki cisa. Były z doniczki, z ładnymi korzonkami. No i moje zdziwienie - część się przyjęła a część nie - uschła. Dziś je wreszcie wykopałam... no i są popodgryzane według mnie przez coś... Pokopałam nieco w obszarze ziemii no i są larwy - według mnie opuchlaka. Ale czy to by tak objadło korzonki? jak z tym walczyć teraz? Mam już ten kłopot przy niektórych żurawkach i rozchodniku olbrymim - czyli klasyk. Ale żeby cis??? Ten trujący cis?
Spryskałam Mospilanem ale... to chyba mało... Ma ktoś z Was jakiś przepis co z tym robić?

Weekend otwartych ogrodów - Szczecin Mierzyn Gmina Dobra 22:45, 20 maj 2021

Do góry

W kolejny weekend 29-30.05 jest Weekend Otwartych ogrodów. Warto zobaczyć ciebie będzie działo i zobaczyć podszczecińskie ogrody. Będą nawet autobusy robiące tour po ogrodach z danego dnia najwiecej informacji na Facebooku Oprócz samych ogrodów bedą tez kursy, warsztaty i inne atrakcje zarówno w ogrodach jakim na terenach ogólnodostępnych.

Link do informacji szczegółowych: https://www.dobraszczecinska.pl/site/imprezymenu/8907-zaproszenie-do-udziału-w-projekcie-weekend-otwartych-ogrodów?fbclid=IwAR3612GvB3mwSrP9x0wNrbCK40oRBN3VAYRmKUfd4HJV4lCVygTa-uLB_08
Migawki z ogródka 22:32, 20 maj 2021

Do góry
A że deszcz tylko postraszył, to po porządkach zabrałam się za zaplanowaną robotę. Wymierzyłam, wytyczyłam, przymierzyłam kostki.
Jutro ciąg dalszy. Konkretnie już będzie, na gotowo
Migawki z ogródka 22:28, 20 maj 2021

Do góry
Dziś po obiedzie wyszłam podziałać, ale zaczął padać deszcz. No to schowałam się pod taras do mojego zaplecza i zaczęłam tam sprzątanie. Oczywiście musiałam koniecznie przestawić szafkę... Jak to mam we krwi. Okazało się, że nogę szafki podjadły kołatki, więc m od razu zabrał się za naprawianie. Odbił stare nogi, odciął nowe i gotowe. Znowu trochę postoi.
Zacisze Alicji 22:27, 20 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Uwielbiam takie klimaty
A kocia biel w tej zieleni aż bije po oczach
Ptasi gaj 22:23, 20 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka mogę ci dać 2-3 wejdą w samochód to takie metrowki, ale szybko rosną.
Jesienią będziesz zadowolona pięknie się przebarwiają. Moje duże przywiezione z Wawy. Na osiedlu jest taki piękny klon i Tak sieje nasionami że pełno tych samosiejek. Znowu przywiozę, te dla ciebie rosną w doniczkach, więc nie ma pośpiechu. Memory też w donicy jeszcze mogę dać gracilimusa.2 szt.

Podzieliłam "Memory" na 4 czesci.

Zobacz jaki kolorek. Na pierwszej masz też Memory

U mnie memory ma bardziej żółte listki
Dębowe zakątki 22:19, 20 maj 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dziękuje Irenko.
Ta żółtawa serduszka ( znalazłam w necie ) to Serduszka okazała Gold Heart
Piękna , z daleka widoczna. No cudna jest.

A dziś jeszcze kupiłam sobie czarny bez odmiana Black Lace .
Na razie małe to to. Ale już mnie cieszy.
W tym roku pewnie nie zakwitnie. Ale może na drugi rok ?

Jak jej miejsce przypasuje to śmiga bardzo szybko, ale mam też drugiego posadzonego u góry w lasku i przez 4 lata nie urósł ani grama. W jej przypadku stanowisko ma znaczenie.
Pięknie u Was Aniu, warzywnik wielki też ziemniaki posadziłam w tym roku. Ślimaki od dwóch lat to też moja zmoraPo każdej powodzi mi ich przybywa
Dębowe zakątki 22:18, 20 maj 2021

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Hej Aniu, wszystko piękne , ale na tą Twoją dębolistną, to nie mogę się napatrzeć. Kiedy i jak ją tniesz, czym dokarmiasz?

Aniu dziękuję.
Dębolistna bardzo szybko się rozwija.
Jej nie przycinam. A d okarmiam standartowo,
Uniwersalnym nawozem azofoską wszystkie rośliny. I już
Hosty pięknieją

I czosnek niedźwiedzi w hostach

Słoneczny Ogród 22:15, 20 maj 2021

Do góry
Zadowolona z dużej róży dokupiłam jej siostrę bliźniaczkę też Pirouette

Abraham Darby , znam ją z forum,podoba mi się- to wzięłam

Dwa powojniki Solina

Wiszące kosze
Działeczka Asi :) 22:12, 20 maj 2021

Do góry
asiak napisał(a)

Te tulipany maja na liściach białą obwódkę czy to złudzenie??? Pięknie Ci tulipany kwitną
Dębowe zakątki 22:12, 20 maj 2021

Do góry
quote=nicol21 napisał(a)]Piękna ta Twoja różnorodność! Jest na czym oko zawiesić.
I hosty całe, moje jak sito już...

nicol21 napisał(a)

A siejesz może rzodkiewkę? Pierwszy rok posiałam, jeszcze w marcu i większość jest robaczywa . Jest jakiś sposób na robaki?

Witaj!!
Ja lubię tą różnorodność
A z dnia na dzień rośliny większe i ładniejsze.
Oprócz dziur po ślimakach I u mnie już trochę do host się dobrały.
Ach te paskudztwa.
Rzodkiewkę sieję. Jeszcze parę dni i będzie do przerwania razie mała.
W tym roku nie wiem jaka będzie. Zawsze była ok.
Nie wiem czy jest jakiś sposób na robaki. Ja szukam sposobu na ślimaki.
Znasz jakiś ?

Moja przesadzana w ubiegłym roku magnolia w tym roku ma niewiele kwiatków. Ale i tak cieszy, że przeżyła to przesadzanie
Wszystkiego po trochu 22:09, 20 maj 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
U mnie zaczynają wielkokwiatowe, pierwsze są te pachnące

Ale się musi zapach po ogrodzie rozchodzić A ten balkon niesamowicie uroczy w powojniku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies