Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Tosi 21:42, 12 kwi 2014

Do góry
Cisy piękne bardzo udana podmianka. Ja to jakoś do konwalnika nie potrafie się przekonać.
Ogród cioci 20:04, 12 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No właśnie widze u Ani czytałem i zapomniałem o tym, że dzisiaj spotkanko, skleroza nie boli.. tyle dobrze. Czekam na fotki u Ciebie

Już
Ogród cioci 20:03, 12 kwi 2014

Do góry
No właśnie widze u Ani czytałem i zapomniałem o tym, że dzisiaj spotkanko, skleroza nie boli.. tyle dobrze. Czekam na fotki u Ciebie
Ogród cioci 19:59, 12 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosia to chyba maszyne do szycia zamontowała i szyje nowe firanki przy ciurkadełku

Łukasz nie miałam czasu dzisiaj szyć firanek Miałam cudowny intensywny dzień
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:23, 12 kwi 2014

Do góry
Jak dobrze zobaczyć świeże zdjecia z Twojego ogrodu Danusiu. Jak zwykle profeska, a stonowane kompozycje w donicach cudne. Ciemierniki w nowej donicy świetnie się prezentują.
Wiem Danusiu, że bardzo zapracowana jesteś, ale chyba na cotygodniowe kilka zdjęć będziemy mogli liczyć
Ogród cioci 19:14, 12 kwi 2014

Do góry
Gosia to chyba maszyne do szycia zamontowała i szyje nowe firanki przy ciurkadełku
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:11, 12 kwi 2014

Do góry
Piękne wianki, no i przy okazji gratulacje na 7 setke
Moja "przyziemna" :) pasja 22:53, 11 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
A to przepraszam jednak mowa o innej szkółce na B inną szkółke mam pod nosem. W 'Kapuście' jeszcze nigdy nie zamawiałem

Ja zaliczę u nich debiut.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 11 kwi 2014

Do góry
No to ładnie przepłaciłem za swojego jednego stożka ale wole tego już nie pamiętać.
Cisy świetne i muszą się przyjąć nie ma innej opcji
Moja "przyziemna" :) pasja 22:44, 11 kwi 2014

Do góry
A to przepraszam jednak mowa o innej szkółce na B inną szkółke mam pod nosem. W 'Kapuście' jeszcze nigdy nie zamawiałem
Ogród niby nowoczesny ale... 22:37, 11 kwi 2014

Do góry
No ale fotki trawek to chyba nam pokażesz Zamawiałs może u Pana trawki turzyce, bo zastanawiam się czy warto.
Oczywiście na reszte fotek również czekam
Kolorowy Ogród Geni 22:33, 11 kwi 2014

Do góry
Mówiłem prymulkom nie, ale jak gdzieś takie znajde to sobie sprawie, piękne są
Moja "przyziemna" :) pasja 22:25, 11 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O kurcze, ale dziewczyny się rozgadały i na dodatek zgłodniałem.
Gratuluje seteczki
Sadzonki olbrzymie, wręcz cudowne. Gdzie litość jak ja jeszcze inne rośliny pozamawiałem, koniecznie trzeba wykombinować nowe śodki na rośliny
Jeżeli dobrze kojarze i chodzi szkółke BR to byłem tam w zeszłym tygodniu bo mam bardzo blisko i mają ogrom pracy, tysiące sadzonek do rozsadzenia i dużo rzeczy nie chcieli mi sprzedać bo nie były jeszcze dobrze przekorzenione. O ile w ogóle chodzi o tą szkółke.
Rozchodniki jak podzielisz i tak będą w tym sezonie wielkie czekam na efekty sadzenia, będzie cudnie.

A tak sobie tu przyjemnie czas spędzamy , tym bardziej, że piątek, zapowiedź weekendu .

Tak właśnie Łukasz zakładam, że teraz szkółkarze zagonieni są, więc cierpliwie czekam na odpowiedzi i przesyłki. I tak nie dam rady wszystkiego na raz zrobić więc mały poślizg nic nie zmieni.

Rozchodniki kiedyś dzieliłam i przyjęły się nawet takie połamańce maciupkie, więc mam nadzieję, że teraz tez mi dobrze pójdzie, choć trochę szkoda tych kuleczek rozrywać...

Trzymaj kciuki za efekty, bo Ty masz oko do rewolucji, u Ciebie te kule niesamowite są!
Moja "przyziemna" :) pasja 22:19, 11 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gratuluje seteczki
Sadzonki olbrzymie, wręcz cudowne. Gdzie litość jak ja jeszcze inne rośliny pozamawiałem, koniecznie trzeba wykombinować nowe śodki na rośliny
Jeżeli dobrze kojarze i chodzi szkółke BR to byłem tam w zeszłym tygodniu bo mam bardzo blisko i mają ogrom pracy, tysiące sadzonek do rozsadzenia i dużo rzeczy nie chcieli mi sprzedać bo nie były jeszcze dobrze przekorzenione. O ile w ogóle chodzi o tą szkółke.
Rozchodniki jak podzielisz i tak będą w tym sezonie wielkie czekam na efekty sadzenia, będzie cudnie.

Przypomnijcie mi nazwę tej szkółki....
Moja "przyziemna" :) pasja 22:15, 11 kwi 2014

Do góry
Gratuluje seteczki
Ogród pod trzema dębami 21:43, 11 kwi 2014

Do góry
Leon, Luki, Jagoda, dzięki za pochwały.
Ogródek Agam 11:29, 11 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Na początku się przywitam bo jeszcze mnie tu nie było Ile to ciekawych ogrodów jeszcze się ukrywa na forum. Bardzo mi się podoba i zmiany będę śledził
Cały wątek przeczytalem i najbardziej interesuje mnie jak rośnie rozchodnik Chocolate Drop.
Szkoda, że u mnie nie ma nigdzie dostępnych takich trawek i jeszcze w tak dobrych cenach, też czekam na zdjęcia zakupów.
Zaznaczam i będę teraz na bieżąco śledził

Dziękuję Łukaszu za odwiedziny i tak miłe słowa. Na Ogrodowisku tak wiele pięknych i ciekawych ogrodów że nie sposób za wszystkimi nadążyć, a właściciele przemili i do każdego chciałoby się dotrzeć ale doby brakuje na te przyjemności.

Wiesz że nawet nie wiem jak ten rozchodnik przeżył zimę i czy już wychodzi, bo pozostałe tak. Przyjrzę mu się dzisiaj dokładnie i zdam relację. Może mam jakieś zdjęcia z zeszłego roku, poszukam po pracy.

Ceny trawek też mi się podobają. Ale Twoje bukszpany bardziej .
Ogródek Agam 11:19, 11 kwi 2014

Do góry
Na początku się przywitam bo jeszcze mnie tu nie było Ile to ciekawych ogrodów jeszcze się ukrywa na forum. Bardzo mi się podoba i zmiany będę śledził
Cały wątek przeczytalem i najbardziej interesuje mnie jak rośnie rozchodnik Chocolate Drop.
Szkoda, że u mnie nie ma nigdzie dostępnych takich trawek i jeszcze w tak dobrych cenach, też czekam na zdjęcia zakupów.
Zaznaczam i będę teraz na bieżąco śledził
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:45, 11 kwi 2014

Do góry
Agnieszko na szybko wykroiłem część rysunku i dodałem wymiary. Myśle, że tak będzie najłątwiej to zobrazować Wymiary rabaty w rzeczywistości odrobine się różnią, jak to bywa przy wykonywaniu, czasem trzeba coś zmienić lub jakiś kabel jest nie w tym miejscu co powinien.
Takie z grubsza są wymiary na rabacie. Na początku duża kula miała być mniejsza, ale źle zmierzyłem i okazała się większa, a rosła w innej części ogrodu.

Co do żurawek. Są zbliżonych rozmiarów, czyli duże zdrowe liście i ładne kępy. Sparkling Burgundy jest ciemniejsza i ma troszeczke bardzie powycinane liście, a kolor to takie wymieszane brązy z różem (oj trudno mi te kolor wytłumaczyć ) bynajmniej jest ciemniejsza od Berry Smothie i nie jest tak wyraziście różowa wiosną. Berry smothie z biegem czasu traci bardzo wyrazisty kolor i zostaje takim przytłumionym ciemnym różem.
Obie dobrze radzą sobie na słońcu.
No i jeszcze bardzo dziękuje za miłe słowa, na rabatach dojdzie jeszcze bardzo dużo 'smaczkó w postaci traw, turzyc, trzmielin, żurawek i innych

Marto do posiadania wszystkich żurawek jeszcze baaardzo dużo mi brakuje. Znam osoby, które mają po 300-400 odmian, ale nie planuje takiej kolekcji i sprowadzania z zagranicy drogich odmian, nie mam takiej potrzeby, a z roku na rok wchodzi tyle nowych odmian, że to dla mnie wystarczające. W tym roku i tak dobije do 150 odmian
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:38, 11 kwi 2014

Do góry
Iwono dziękuje bardzo

Marta cichutko nie mam Citronelki, jakoś jeszcze nie wpadła mi w ręcę

Aniu taki oryginalny zwrot musi się przyjąć przecież 'suplementy diety' dla zjadaczy naszych roślin to najpotrzebniejsze pożywienie

Gosiu witam Cię w moich skromnych progach zapraszam do odwiedzania.

Aniu jak na złość suplementy wszędzie wykupione, dzisiaj kolejna próba uzupełnienia diety nornicy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies