Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Szmaragdowy Zakątek 08:49, 13 kwi 2014

Do góry
malgorata_s – domek dla owadów zrobię bezdyskusyjnie (przecież odpowiedni sprzęt już mam) …zastanawiam się tylko czym zastąpić patyczki bambusowe, bo po co kupować jeżeli gdzieś sobie na pewno rośną patyczki z dziurką w środku.

Luki – Łukasz, może tak być…te do krzewów będę stosować do żywopłotów, a te do trawy do buksików – są naprawdę rewelacyjne.

Magda70 - Madziu, teraz to i ja wiem, że trawki są super...mam już całą listę trawkowych zakupów...ale co z tego jak w bardzo nie wielu miejscach je teraz sprzedają...za wcześnie. A ja chcę JUŻ !!!

Marzena2007 - nożyce szpalerowe już mam (2 sztuki)... a te owcze chyba sobie daruję...jakoś dałam radę bez nich wykulkować pierwszy raz, więc teraz będzie już łatwiej

Anita1978 - biedronka "negatyw" mnie zaskoczyła...nie widziałam takiej nigdy.

A śmietana to tortu jest gdzieś na pewno (sama widziałam w którymś supermarkecie)...przeprowadzę małe śledztwo i ci doniosę o jego wynikach...

zbigniew_gazda - Zbyszku mi też ten miłorząb przypadł do gustu, różne odmiany mają takie pasiaste dwukolorowe listki (ten mój ma być jasnozielony bez prążków), ale największym zaskoczeniem dla mnie był fakt, że miłorzęby zalicza się do roślin iglastych.......
Szmaragdowy Zakątek 07:52, 13 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jak ostrze nowe to tnie idealnie, po pewnym czasie te do krzewów szarpie liście buksików. Te do trawy mogą być nawet troszkę tępe, a buksików nie szarpią

Potwierdzam ;(
Docelowo trzeba zakupić nozyce szpalerowe i tzw nożyce owcze do cięcia bukszpanów
Szmaragdowy Zakątek 23:44, 12 kwi 2014

Do góry
Jak ostrze nowe to tnie idealnie, po pewnym czasie te do krzewów szarpie liście buksików. Te do trawy mogą być nawet troszkę tępe, a buksików nie szarpią
Ogródek Agam 23:40, 12 kwi 2014

Do góry
Ostatnio Ania Mała Mi mówiła, że u niej opuchalki też upodobały sobie rozchodniki nawet bardziej od żurawek. Widocznie jeszcze bardziej im smakują.
Wychodzi na to, że wszystkie rozchodniki o ciemnych liściach to pomyłka hodowlana, każda odmiana którą planuje po zasięgnięciu głębszych informacji... okazuje się beznadziejna Trzeba będzie zostać przy standardowych
Szmaragdowy Zakątek 22:22, 12 kwi 2014

Do góry
malgorzata_s - nożyce sprawdzone, do cięcia buksików bardziej podpasowało mi się to ostrze do trawy a domkiem dla owadów chyba mnie zaraziłaś - będą drobne damskie robótki……

Kasik – ja o ostrzeniu jeszcze nie myślę…na razie są ostre

Popcarol - nożyce są ekstra – można kupować (to ostrze do trawy naprawdę rewelacyjne, ostrze do krzaczków jak dla mnie troszkę za wolno pracuje…ale może to wina nienaładowanej baterii).
A szlifierka kątowa nie długo będzie miała pokazać co potrafi, przyda się do cięcia bambusowych patyczków, bo Gosia (malgorzata_s) narobiła mi ochoty swoim domkiem dla owadów…

Bogdzia - zabieraj ta palmę…będzie jak znalazł na jutrzejszą niedzielę

Luki – nie zauważyłam, żeby były poszarpane liście…ale masz rację – to ostrze do trawy jest rewelacyjne.

Krys – zgadzam się Krysiu - kolorek typowo damski

ewa004 – Ewa współcześnie żyjąca niewiasta musi być kobietą niezależną i praktyczną…więc kobitki…szlifierki kątowe w dłoń...!!!!

elzbieta_g, Alisonek, kitek81, paniprzyroda, Cleo, Tusiala, Ania_ogrodni.. – damska torebka to (w większości przypadków) uosobienie chaosu, ale dziś współczesnej kobiecie potrzebna jest duża torba, no…powiedzmy od Prady lub Gucci,, a w środku kilka niezbędników: sekatorek, wkrętarka, śrubokręt, miarka calowa …

Margarette – o tak, tak Małgosiu …do tej firmowej torebki od Prady lub Gucci jeszcze koniecznie trzeba dodać czerwoną szminkę i lakier do paznokci Chanel …oczywiście współgrające z kolorem wkrętarki

Marzena2007 – Marzenko, bo to właśnie chyba twój wpis był. Znajomy zastanawiał się nad tym rdestem…ale w sumie to jak mu ma zeżreć dom, altanę, garaż …o potem do sąsiada przeleźć i tam rozpocząć konsumpcję….to nie wiem czy się zdecyduje.

Iwonaal – kobieta zaradna musi być i przygotowana na każdą, najbardziej nawet zaskakującą okoliczność…. Więc dziewczyny… perfumy Chanel nr 5 i …..senatorki do torebek.
Ogród Tosi 21:42, 12 kwi 2014

Do góry
Cisy piękne bardzo udana podmianka. Ja to jakoś do konwalnika nie potrafie się przekonać.
Ogród cioci 20:04, 12 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No właśnie widze u Ani czytałem i zapomniałem o tym, że dzisiaj spotkanko, skleroza nie boli.. tyle dobrze. Czekam na fotki u Ciebie

Już
Ogród cioci 20:03, 12 kwi 2014

Do góry
No właśnie widze u Ani czytałem i zapomniałem o tym, że dzisiaj spotkanko, skleroza nie boli.. tyle dobrze. Czekam na fotki u Ciebie
Ogród cioci 19:59, 12 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosia to chyba maszyne do szycia zamontowała i szyje nowe firanki przy ciurkadełku

Łukasz nie miałam czasu dzisiaj szyć firanek Miałam cudowny intensywny dzień
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:23, 12 kwi 2014

Do góry
Jak dobrze zobaczyć świeże zdjecia z Twojego ogrodu Danusiu. Jak zwykle profeska, a stonowane kompozycje w donicach cudne. Ciemierniki w nowej donicy świetnie się prezentują.
Wiem Danusiu, że bardzo zapracowana jesteś, ale chyba na cotygodniowe kilka zdjęć będziemy mogli liczyć
Ogród cioci 19:14, 12 kwi 2014

Do góry
Gosia to chyba maszyne do szycia zamontowała i szyje nowe firanki przy ciurkadełku
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:11, 12 kwi 2014

Do góry
Piękne wianki, no i przy okazji gratulacje na 7 setke
Moja "przyziemna" :) pasja 22:53, 11 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
A to przepraszam jednak mowa o innej szkółce na B inną szkółke mam pod nosem. W 'Kapuście' jeszcze nigdy nie zamawiałem

Ja zaliczę u nich debiut.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 11 kwi 2014

Do góry
No to ładnie przepłaciłem za swojego jednego stożka ale wole tego już nie pamiętać.
Cisy świetne i muszą się przyjąć nie ma innej opcji
Moja "przyziemna" :) pasja 22:44, 11 kwi 2014

Do góry
A to przepraszam jednak mowa o innej szkółce na B inną szkółke mam pod nosem. W 'Kapuście' jeszcze nigdy nie zamawiałem
Ogród niby nowoczesny ale... 22:37, 11 kwi 2014

Do góry
No ale fotki trawek to chyba nam pokażesz Zamawiałs może u Pana trawki turzyce, bo zastanawiam się czy warto.
Oczywiście na reszte fotek również czekam
Kolorowy Ogród Geni 22:33, 11 kwi 2014

Do góry
Mówiłem prymulkom nie, ale jak gdzieś takie znajde to sobie sprawie, piękne są
Moja "przyziemna" :) pasja 22:25, 11 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O kurcze, ale dziewczyny się rozgadały i na dodatek zgłodniałem.
Gratuluje seteczki
Sadzonki olbrzymie, wręcz cudowne. Gdzie litość jak ja jeszcze inne rośliny pozamawiałem, koniecznie trzeba wykombinować nowe śodki na rośliny
Jeżeli dobrze kojarze i chodzi szkółke BR to byłem tam w zeszłym tygodniu bo mam bardzo blisko i mają ogrom pracy, tysiące sadzonek do rozsadzenia i dużo rzeczy nie chcieli mi sprzedać bo nie były jeszcze dobrze przekorzenione. O ile w ogóle chodzi o tą szkółke.
Rozchodniki jak podzielisz i tak będą w tym sezonie wielkie czekam na efekty sadzenia, będzie cudnie.

A tak sobie tu przyjemnie czas spędzamy , tym bardziej, że piątek, zapowiedź weekendu .

Tak właśnie Łukasz zakładam, że teraz szkółkarze zagonieni są, więc cierpliwie czekam na odpowiedzi i przesyłki. I tak nie dam rady wszystkiego na raz zrobić więc mały poślizg nic nie zmieni.

Rozchodniki kiedyś dzieliłam i przyjęły się nawet takie połamańce maciupkie, więc mam nadzieję, że teraz tez mi dobrze pójdzie, choć trochę szkoda tych kuleczek rozrywać...

Trzymaj kciuki za efekty, bo Ty masz oko do rewolucji, u Ciebie te kule niesamowite są!
Moja "przyziemna" :) pasja 22:19, 11 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gratuluje seteczki
Sadzonki olbrzymie, wręcz cudowne. Gdzie litość jak ja jeszcze inne rośliny pozamawiałem, koniecznie trzeba wykombinować nowe śodki na rośliny
Jeżeli dobrze kojarze i chodzi szkółke BR to byłem tam w zeszłym tygodniu bo mam bardzo blisko i mają ogrom pracy, tysiące sadzonek do rozsadzenia i dużo rzeczy nie chcieli mi sprzedać bo nie były jeszcze dobrze przekorzenione. O ile w ogóle chodzi o tą szkółke.
Rozchodniki jak podzielisz i tak będą w tym sezonie wielkie czekam na efekty sadzenia, będzie cudnie.

Przypomnijcie mi nazwę tej szkółki....
Moja "przyziemna" :) pasja 22:15, 11 kwi 2014

Do góry
Gratuluje seteczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies