Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 22:53, 11 kwi 2014

Luki napisał(a)
A to przepraszam jednak mowa o innej szkółce na B inną szkółke mam pod nosem. W 'Kapuście' jeszcze nigdy nie zamawiałem

Ja zaliczę u nich debiut.
Jagodaa 23:08, 11 kwi 2014

Postępy w mojej hodowli hortensji:

Zielona 23:28, 11 kwi 2014

Ło matko ile napaplałyście! Chciałam tylko donieść, że również dzisiaj dostałam paczkę od Finki ale zamawiałam tylko szałwię. Rabaty obejrzałam i jestem pod wrażeniem. Erecty będą pięknie wyeksponowane!

Moje horti na dworze, więc powolutku puszczają liście.Ciekawe czy się ukorzenią.
Ivvvona 23:29, 11 kwi 2014

Gratulacje na setkę Ale natrzaskałyście stron
Jagodaa 23:42, 11 kwi 2014

Zielona napisał(a)
Ło matko ile napaplałyście! Chciałam tylko donieść, że również dzisiaj dostałam paczkę od Finki ale zamawiałam tylko szałwię. Rabaty obejrzałam i jestem pod wrażeniem. Erecty będą pięknie wyeksponowane!

Moje horti na dworze, więc powolutku puszczają liście.Ciekawe czy się ukorzenią.

... więc pewnie też jesteś zadowolona z zakupów

Z szałwią mam dylemat. Nie wiem czy dobrze zrobiłam zamawiając dwa kolory... Ostatnio bardzo rzadko mi się zdarza kupować coś pod wpływem impulsu, właściwie w tym roku to mój pierwszy raz. Nawet myślałam o zmianie zamówienia i kupnie tylko fioletowej, ale ostatecznie na rabacie, na której będzie szałwia, będzie też różowy rozchodnik, więc może się to wszystko zgra. Najwyżej wymienię, szałwię bardzo łatwo się przesadza, dobrze to znosi .
Jagodaa 23:44, 11 kwi 2014

Ivvvona napisał(a)
Gratulacje na setkę Ale natrzaskałyście stron

Dzięki Iwonko, nie sądziłam, że dziś dobije do setki, a kiedyś na początku była to dla mnie zupełna abstrakcja .
Jagodaa 23:56, 11 kwi 2014

Gosiak ma chyba jednak rację, z dołożoną tują lepiej donica wygląda... Te trawy i kulki pod tujami, to tak tylko na razie, zobaczy się.

Co Wy na to?
Madzenka 06:38, 12 kwi 2014

Wpadłam lekko spóżniona na imprezkę z okazji 100! Gratulejszyn
I nadziwić się nie mogę, ze przegapiłam tworzenie tak fajnego geometrycznego ogrodu!

Dosadż sobie tę tuje, za rok ją przesadzisz a przez całe 12 miesięcy nie będzie cię dziura denerwować i bedzie już pieknie. Rośliny to nie mur , zawsze można przesadzić

Pomyśl czy ostatnie kulki z danica nie posadIć w następujący sposób

X
X X

Tak aby widzić z każdej strony trójkąt
Buziaki i spadma na gieldę, trzeba coś na wielkanoc kupić
gusiarz 07:11, 12 kwi 2014

Szkółka B. - czyli kapusta to mała szkółka.... można rzec przydomowa i rodzinna. Ale roślinki maja ładne i zdrowe. Dobrze zahartowane. Kupowałam już u nich w ubiegłym roku, między innymi Beatlesy, ML, stipy. Najważniejsze, że ceny mają przystępne .... a ja mam do nich bardzo blisko, więc odbieram osobiście .
Teraz też zamawiałam jakieś traffki... pan po mailu odpisał, że w tym tyg. powinien mieć moje zamówienie gotowe do wysyłki.

Jagii - z dodatkową tują - dużo lepiej
gusiarz 07:13, 12 kwi 2014

Na serbach piękne światło