Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Magda70 23:55, 12 kwi 2014

Nikita napisał(a)

Margarete – ja nie wiem Małgosiu…ale to chyba załapałam jakiegoś wirusa trawkowego …co raz bardziej mi się te poczochrańce podobają

I bardzo dobrze Madzialena!!! Trawki są suuuuper
Madzenka 07:52, 13 kwi 2014

Luki napisał(a)
Jak ostrze nowe to tnie idealnie, po pewnym czasie te do krzewów szarpie liście buksików. Te do trawy mogą być nawet troszkę tępe, a buksików nie szarpią

Potwierdzam ;(
Docelowo trzeba zakupić nozyce szpalerowe i tzw nożyce owcze do cięcia bukszpanów
Anita1978 08:04, 13 kwi 2014

Berberyski fajne no i biedronka w wersji negatyw teź!
Buziaki zostawiam!
P.s. Wczoraj robiłam tort śmietanowy, ale oczywiście twojej śmietany nigdzie niezmiennie nie ma....zrobiłam z innej, dobry był, zeżarty cały, ale to nie to co twój....ten smak zapamiętam na zawsze
zbigniew_gazda 08:29, 13 kwi 2014

Oj jak mi się podoba miłorząb. Ma takie nietypowe liście. Sprzęt fajny i niech dobrze służy.
Nikita 08:49, 13 kwi 2014

malgorata_s – domek dla owadów zrobię bezdyskusyjnie (przecież odpowiedni sprzęt już mam) …zastanawiam się tylko czym zastąpić patyczki bambusowe, bo po co kupować jeżeli gdzieś sobie na pewno rośną patyczki z dziurką w środku.

Luki – Łukasz, może tak być…te do krzewów będę stosować do żywopłotów, a te do trawy do buksików – są naprawdę rewelacyjne.

Magda70 - Madziu, teraz to i ja wiem, że trawki są super...mam już całą listę trawkowych zakupów...ale co z tego jak w bardzo nie wielu miejscach je teraz sprzedają...za wcześnie. A ja chcę JUŻ !!!

Marzena2007 - nożyce szpalerowe już mam (2 sztuki)... a te owcze chyba sobie daruję...jakoś dałam radę bez nich wykulkować pierwszy raz, więc teraz będzie już łatwiej

Anita1978 - biedronka "negatyw" mnie zaskoczyła...nie widziałam takiej nigdy.

A śmietana to tortu jest gdzieś na pewno (sama widziałam w którymś supermarkecie)...przeprowadzę małe śledztwo i ci doniosę o jego wynikach...

zbigniew_gazda - Zbyszku mi też ten miłorząb przypadł do gustu, różne odmiany mają takie pasiaste dwukolorowe listki (ten mój ma być jasnozielony bez prążków), ale największym zaskoczeniem dla mnie był fakt, że miłorzęby zalicza się do roślin iglastych.......
iwonaal 09:17, 13 kwi 2014

Piękne fotki, zakupy, nożyce i w ogóle. W każdej torebce mam miarę, kiedyś miałam jeszcze kombinerki, hi, hi
popcorn 11:25, 13 kwi 2014

Cudne masz marikeny! I jakie duże!
pozdrawiam!!
Krys 18:46, 13 kwi 2014

Magda zakupy krzaczkowe bardzo ładne ,z berberysów bedziesz zadowolona w słońcu cude kolory maja jesienią jeden ogień
Nikita 21:51, 13 kwi 2014

iwonaal - w mojej torebce obowiązkowo znajduje się centymetr krawiecki i śrubokręt.

popcarol - moje miłorzęby to odmiana Troll, troszkę jaśniejsza zieleń od Marikenów, a starsze listki podobno przebarwiają się nie co na żółty kolor (nawet latem).

Krys - Krysiu nad odmianą berberysa zastanawiałam się bardzo długo...zależało mi przede wszystkim na intensywnej barwie i kolumnowym pokroju
Bogdzia 08:01, 14 kwi 2014

Fajne te miłorzeby kupiłas, jaśniejszą zieleń bedzie dobrze widac w ogrodzie więc bedą zwracały na siebie uwage. Pozdrówka i dzięki za pliszki.