Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Tusiala 09:08, 11 kwi 2014

Nowe zakupy w sam raz do damskiej torebki Wow
Ania_ogrodni... 09:11, 11 kwi 2014

Ojej, już setka Ci trzasnęła, zakupy świetne.

Madzenka 18:41, 11 kwi 2014

Nikita napisał(a)
Acha... znowu bym zapomniała… muszę przekazać dla kogoś pewne info:

tajemniczy wielbiciel (Ogrodowiska oczywiście) – „masz wiadomość”
Wiem, że już chyba nieaktualne, ale znalazłam na forum wpis o rdeście…cytuję >>> Rdest auberta. Zaraza rośnie w tempie niewyobrażalnym, obrasta wszystkie rośliny w koło, nie można nad tym zapanować, a cięcie wymaga nie lada pracy. Przerósł mi przez domek na narzędzia, miałam zielony sufit , który rozsadzał dach. Polecam tylko wtedy gdy chcemy, aby nam pożarł jakiś budynek, który szkoda zburzyć a chcemy bardzo szybko ukryć w zielonej gęstwinie.
Zimą straszy plątaniną łysych gałązek.<<<

A teraz coś dla twojej B.- pokaż jej wpis o ogródkach ziołowych, niech sobie poczyta….ostatnio mnie o nie pytała
Tu masz linka
https://www.ogrodowisko.pl/watek/172-ogrodki-ziolowe-ziola?page=3
Pozdrawiam

Potwierdzam , takiego potfffora zostawiłam w starym domu.... Ciekawe czy juz calkowicie pożarł domek na narzędzia bo nowi właściciele nie palali miłością do cięcia.....
iwonaal 21:15, 11 kwi 2014

Ubawiłam się.
Nikita 22:15, 12 kwi 2014

Dziś w telegraficznym skrócie...jestem padnięta - za dużo emocji tych dobrych i złych też.....

Obiecane zakupowe zdjęcia. Miłorzęby startują.....jak zadomowią się na rabatce będzie więcej zdjęć

dwie odmiany berberysów...te większe to Orange Rocket, a mniejsze Atropurpurea Nana

Nowe nożyce wypróbowane. Ostrze do krzaczków....

i ostrze do trawy (rewelacyjne do kulek buksików)
Nikita 22:16, 12 kwi 2014

Migdałek zaczyna swoje „pięć minut”….

mahonia ma gościa….

czosnek główkowaty (od Popcarol) znalazł swoje miejsce wśród płożących jałowców…będzie go ładnie z daleka widać.

hosta…po prostu oszalała
Nikita 22:19, 12 kwi 2014

I jeszcze ciekawostka… biedronka w wersji „negatyw”

przyleciały też do „szmaragdowego” zaprzyjaźnione pliszki…od trzech lat, budują sobie co roku gniazdo w różanym żywopłocie

Nikita 22:22, 12 kwi 2014

malgorzata_s - nożyce sprawdzone, do cięcia buksików bardziej podpasowało mi się to ostrze do trawy a domkiem dla owadów chyba mnie zaraziłaś - będą drobne damskie robótki……

Kasik – ja o ostrzeniu jeszcze nie myślę…na razie są ostre

Popcarol - nożyce są ekstra – można kupować (to ostrze do trawy naprawdę rewelacyjne, ostrze do krzaczków jak dla mnie troszkę za wolno pracuje…ale może to wina nienaładowanej baterii).
A szlifierka kątowa nie długo będzie miała pokazać co potrafi, przyda się do cięcia bambusowych patyczków, bo Gosia (malgorzata_s) narobiła mi ochoty swoim domkiem dla owadów…

Bogdzia - zabieraj ta palmę…będzie jak znalazł na jutrzejszą niedzielę

Luki – nie zauważyłam, żeby były poszarpane liście…ale masz rację – to ostrze do trawy jest rewelacyjne.

Krys – zgadzam się Krysiu - kolorek typowo damski

ewa004 – Ewa współcześnie żyjąca niewiasta musi być kobietą niezależną i praktyczną…więc kobitki…szlifierki kątowe w dłoń...!!!!

elzbieta_g, Alisonek, kitek81, paniprzyroda, Cleo, Tusiala, Ania_ogrodni.. – damska torebka to (w większości przypadków) uosobienie chaosu, ale dziś współczesnej kobiecie potrzebna jest duża torba, no…powiedzmy od Prady lub Gucci,, a w środku kilka niezbędników: sekatorek, wkrętarka, śrubokręt, miarka calowa …

Margarette – o tak, tak Małgosiu …do tej firmowej torebki od Prady lub Gucci jeszcze koniecznie trzeba dodać czerwoną szminkę i lakier do paznokci Chanel …oczywiście współgrające z kolorem wkrętarki

Marzena2007 – Marzenko, bo to właśnie chyba twój wpis był. Znajomy zastanawiał się nad tym rdestem…ale w sumie to jak mu ma zeżreć dom, altanę, garaż …o potem do sąsiada przeleźć i tam rozpocząć konsumpcję….to nie wiem czy się zdecyduje.

Iwonaal – kobieta zaradna musi być i przygotowana na każdą, najbardziej nawet zaskakującą okoliczność…. Więc dziewczyny… perfumy Chanel nr 5 i …..senatorki do torebek.
malgorzata_s... 22:27, 12 kwi 2014

Dzięki za wypróbowanie podręcznego damskiego sprzętu Domki super sprawa rób i pokazuj
Luki 23:44, 12 kwi 2014

Jak ostrze nowe to tnie idealnie, po pewnym czasie te do krzewów szarpie liście buksików. Te do trawy mogą być nawet troszkę tępe, a buksików nie szarpią