Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 13:20, 24 sty 2014

Do góry
Dzień Dobry,
Ogrodowisko poznałam w 2011 roku. Chciałam przesadzić wiekowy bukszpan i szukałam porady jak to zrobić i trafiłam na Ogrodowisko i tak się zaczęło Znalazłam nie tylko porady ale, także inspiracje i do tej pory byłam "cichym podglądaczem" ale w końcu zdecydowałam się przywitać. W moim ogródeczku królują róże angielskie, lawendy, bukszpany, lilie. Pozdrawiam Panią Danutę, forumowiczów i podglądaczy.
Moja działka. 06:26, 23 sty 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Pani Bogusiu pozwoliłam sobie na spacer po działeczce. Jestem zauroczona ,ślicznie kolorowo lilie róże bajka i widac ogrom pracy ale efekt za to przeuroczy.Jesli mozna to bede zaglądać częściej.Storczyki też pięknie kwitną taka namiastka lata na oknie to też pochwalę sie swoimi - Pozdrawiam.

Grażynko dziękuje ,że ci się u mnie podobatwoje storczyki zdecydowanie ładniejszezakładaj wątek
napewno masz ładny ogród
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:51, 22 sty 2014

Do góry
Alina.. upycham w wolne miejsca... takie zapchaj dziury i tam najlepiej wyglądają. mam jedno miejsce tylko na lilie i ono mi najmniej sie podoba. Nornice wykurzyłam mało humanitarnie... przeciwnicy mnie zdzióbią teraz ale albo ogród piękny, albo piękne nornice.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 22 sty 2014

Do góry
Anka gdzie ty te lilie upychasz . ja muszę przyznać że jakoś niby że mam , ale bez czaru ..nie wariuje na ich temat . ale daje poprawkę że podobnie było z różami a teraz z piwoniami ...też nie było miłości a teraz zwariowałam na ich punkcie .
a muszę ci opowiedzieć jak przesadziłam lilie w jedno miejsce żeby była ich kupa ( a rosły nadzwyczaj i pleniły się okropnie ) . i tak przesadziłam że nornice zeżarły wszystkie kolory , zostawiły tylko pomarańczowe ....których wręcz nie lubię .......i co ty na to
Moja działka. 21:33, 22 sty 2014

Do góry
Pani Bogusiu pozwoliłam sobie na spacer po działeczce. Jestem zauroczona ,ślicznie kolorowo lilie róże bajka i widac ogrom pracy ale efekt za to przeuroczy.Jesli mozna to bede zaglądać częściej.Storczyki też pięknie kwitną taka namiastka lata na oknie to też pochwalę sie swoimi - Pozdrawiam.
Jurajski Ogród 18:54, 22 sty 2014

Do góry
Bogdziu, dzięki, fuksja była ładna, może i w tym roku uda mi się takie kupić? Jakoś nie robię sadzonek, chyba do tego jeszcze "nie dorosłam".

Ewo, ja się nie martwię, bo wiem, że to minie...wiosną. Takie zlodowacenia to u nas nie pierwszyzna.

Elu, Ewo004, ta róża to Bonica. Można ją znaleźć np. w sprzedaży wysyłkowej.

Gocha, u nas prądu nie było wczoraj przez dwie godz., dzisiaj jest.

Aniu, dziękuję w imieniu Bogdzi i swoim, ale inni też mają cudeńkowe różowości, np. Twoje lilie

Za chwilę wrzucę jeszcze kilka różowości.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:27, 22 sty 2014

Do góry
Widzę ze sie w kolaże pobawiłaś , wszystko piękne ale lilie najładniejsze. I e- mail też wyjatkowo piękny , dziękuję.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:51, 22 sty 2014

Do góry
No to lilie

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:07, 22 sty 2014

Do góry
Myślicie, że to wszytko...ha, ha, ha....

Lilie wrzucę, ale już nic więcej z różowego.. bo mi się znudziło..
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:39, 22 sty 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Pięknie różowo,pozdrawiam Aniu

Bogusia dziękuję.. i lecę dalej pocieszać tych co myślą, że maja nałomotane wszystkiego nieogrodowo... mnie to tylko miałaby szansę przebić Karola, ale ma za małą działkę i z tego powodu miszczem misz-masz jestem ja
Lilie wodne, magnolie, lobelia...

Dwa ogrody 15:23, 22 sty 2014

Do góry
Z różowych jeszcze floksy różnej maści, skalnice, gożdziki, dalie, kosmosy, serduszki, lawendy, budleje, jarzmianki, szałwie
budleje, zawilce, lilie, żurawki, tawułki i kilka innych, nie sposób wszystkich pokazać, jeszcze piwonia lekarska:

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:07, 22 sty 2014

Do góry
Dziewczynki.. i ewentualne chłopaki....... różowego chociaż nie jestem fanką tego koloru... mam moc... bez różu nie da się.... bo jak nie pokochać różowych, azali, piwonii i róż. Na różowo kwitną drzewa owocowe... floksy, jeżówki, lilie i tulipany..... Nie przepadam za różem w domu, ale w ogrodzie musi być Tu jest odmiennie jak w kolorze brązu W domu tak.. w ogrodzie nie. Różowego mam chyba najwięcej... dobrze, ze przespałam żółty i purpurowy

Liliowo i kolorowo:) 10:03, 22 sty 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Tez Aniu widziałam no i w dodatku ostatnio lubie rozowe róze wiec z niebieskim pasują, a ja mam wlasnie taką słoneczną patelnie, chce jakos ogarnąc, zeby nie bylo takiego misz-maszu, pomaranczowe lilie juz jesienia zabrałam, reszte musze wiosna zaczac porzadkowac no i co mi z tego wyjdzie to się zobaczy. Musze tez przesadzic rh bo rosnie na tej patelni i sie męczy, dzis to wiem, jak sadziłam to nie wiedziałam U Ciebie Aniu duzo miejsca, to i dla roz by sie znalazło Są piękne Echh zreszta co mi sie nie podoba? wszystko co kwitnie to dla mnie piękne [b]Przyjedziecie do mnie to mi cos doradzicie, licze na to

No nie wiem czy umiem doradzać ale przyjadę na pewno Kiedyś podobały mi się tylko zielone - iglaki, krzewy mało kwitnące a teraz coraz bardziej oczka mi się śmieją do koloru, do kwiatów, do owadów który przysiadają na tych kolorach... potrzebuję koloru i pomału go wprowadzam do ogrodu U mnie miejsca dużo, ale muszę pomału bo inaczej nie daję rady a jak nie daję rady to się denerwuję bo wszystko ma być jak ma być Więc pomalutku - co rok to ciut i jakoś będzie
Pozdrawiam na dobry dzień
Dwa ogrody 03:18, 22 sty 2014

Do góry

lilie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:39, 21 sty 2014

Do góry
Łukasz, pięknie! Rośliny zdrowe, wszystko aż kipi z rabat, widać, że o nie dbasz. Rojniki rewelacyjne, lilie niesamowite, ależ one muszę pięknie pachnieć!
Powodzenia jutro, bo czytam, że ciężki dzień!
Dwa ogrody 13:59, 21 sty 2014

Do góry
Przetacznik ożankowy taki dziki widzę
Dużo niebieskiego..
Ozdóbki ptaszkowe podziwiam.. szkoda, że tak daleko bym sie też zapisała na lekce decupage.
Lilia biało różwa-piękna

Odpowiedź dla Joli..są lilie które kompletnie nie pachną

Do Wł..a zawsze przez Łódź

Kowalika nigdy u siebie nie miałam .. czekam może sie pojawi
Dwa ogrody 00:06, 21 sty 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mała Mi i mnie oczarowała liliami. Są piękne.

Ewo, moja mama miała kiedyś lilie, gdzieś ten sentyment pozostał a jak popatrzy się na te wszystkie cudeńka, pokazywane tutaj, to chęci się nabiera, tym bardziej, że nie są tak kłopotliwe w uprawie
Dwa ogrody 00:01, 21 sty 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kasiek
barbara_kraj... na pewno miejsce się znajdzie na następne lilie, a wybrałaś na pewno piękne
an_tre masz rację, nie dość że pięknie kwitną to jeszcze pachną intensywnie,

Od wczoraj silny wiatr i deszcz ze śniegiem, zaczął się ruch przy karmnikach, sikory gromadnie okupują wszystkie stołówki, pojawiły się też inne ptaszki. Zdjęcia robione przez szyby:
kowalik, czuł się bardzo pewnie, sikory ustępowały mu miejsca, na krótko pojawiał się drugi, nieco mniejszy:

mazurek

piękne ptaszki, w tamtym roku miałam kolegę kowalika, codziennie przylatywał na taras i potrafił przepędzić wszystkie, które właśnie korzystały z karmnika ptaki, bardzo waleczny i dzięcioł też przylatywał ale duży, średniego nie miałam przyjemności gościć kwiatki też piękne pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 21:47, 20 sty 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Danusiu - róże z przetacznikiem widziałam u Alinki - i powiem ci że zrobiły wrażenie na mnie - ja romantyczka jestem to to jest raj dla oczu Tylko że ja nie mam róż - co prawda mam je w planie ale ciągle nie mogę znaleźć miejsca dla nich - bo one lubią dużo słoneczka. Mam co prawda takie jedno wolne - pokaże kiedyś to się zastanowimy czy tam się udałoby Róże, buksik, i przetacznik A planów to faktycznie masz duuuużo. Ja Ci życzę ich spełnienia

To napisałam u siebie ale uznałam, że u Ciebie też to wkleję

Tez Aniu widziałam no i w dodatku ostatnio lubie rozowe róze wiec z niebieskim pasują, a ja mam wlasnie taką słoneczną patelnie, chce jakos ogarnąc, zeby nie bylo takiego misz-maszu, pomaranczowe lilie juz jesienia zabrałam, reszte musze wiosna zaczac porzadkowac no i co mi z tego wyjdzie to się zobaczy. Musze tez przesadzic rh bo rosnie na tej patelni i sie męczy, dzis to wiem, jak sadziłam to nie wiedziałam U Ciebie Aniu duzo miejsca, to i dla roz by sie znalazło Są piękne Echh zreszta co mi sie nie podoba? wszystko co kwitnie to dla mnie piękne Przyjedziecie do mnie to mi cos doradzicie, licze na to
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:47, 20 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Na jakie zdjęcia trafiłam!!! Piękne!!! Wiosenne i letnie

A ja z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że pomarańczowego nie mam w ogrodzie, no ... oprócz jakiejś zaplątanej lilii. Nie lubię pomarańczowych kwiatów. Ale zeszłego lata zobaczyłam u Bogusi takie lilie łososiowe, to przecież pochodna pomarańczu...i zakochałam się Mam !!!

Pozdrawiam i macham

Buziolek

Kindzia no nareszcie, bom się już martwiła Sama widzisz, że ja też pomarańczowego niewiele mam - choć w sumie to każdy kolor jest ładny. Też macham do Ciebie obiema łapkami - pokazuj się Buziam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies