Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

anna_g 19:50, 29 sty 2014

Jak na to że mało masz czerwoności to całkiem sporo ich znalazłaś cudne róże - a jak patrzę na Nostalgię to mnie taka nostalgia ogarnia Piękna jest ta róża
To ja do Kubiczka z tobą polecę W vanilce siem zakochałam - a te moje silver dolary to osobiście uważam iż silver dolarami nie są - podobnie jak great star nie jest great starem kompletnie do kitu to było opisane....
malgorzata_s... 19:53, 29 sty 2014

Kindzia napisał(a)

Stosunkowo mało mam. Najwięcej jednak różu, fioletu i białego Ale zrobię sobie pod salonem taką ksz, ksz, ksz rabatkę Ta jedna centralnie będzie czerwono, żółto, biało, zielona. A co! Wieś zobowiązuje i nie może być monotematycznie

No ale masz plan To co tam będzie??? Mówisz o tej z admirałkami?
Madzenka 19:53, 29 sty 2014

ana_art napisał(a)
zerknij, moje vanile posadziłam co 70cm
ostatnia fotka
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=947

Właśnie przez ciebie na nie zachorowałam
Kasik 20:04, 29 sty 2014

Kindzia napisał(a)

50 cm to na pewno za gęsto. Moje limki kupowałam jakoś w sierpniu 2012, malutkie. Przesadzałam wiosną 2013, bo już mi się wydawało za gęsto. Teraz mam jakiś metr odległości między nimi, jeszcze jest dobrze
Nie wiem jak vanilki, ale limki szybko się rozrastają...

Ja też mam tendencje do sadzenia gęsto

Buzi

Hej, hej Witam się.

Wiem że za gęsto te vanilki , ale na razie są małe, a już dla nich miejsce na nowej rabacie szykuję.
Wyjmę co drugą i dosadzę w nowym miejscu, bo tam mam: vanilkę, Pinky Winky i Pink Lady - wszystkie w odcieniu różowym.

Pozdrawiam i buziaki zostawiam
Kindzia 20:24, 29 sty 2014

anna_g napisał(a)
Jak na to że mało masz czerwoności to całkiem sporo ich znalazłaś cudne róże - a jak patrzę na Nostalgię to mnie taka nostalgia ogarnia Piękna jest ta róża
To ja do Kubiczka z tobą polecę W vanilce siem zakochałam - a te moje silver dolary to osobiście uważam iż silver dolarami nie są - podobnie jak great star nie jest great starem kompletnie do kitu to było opisane....

Azalii już nie mam, u Bogusi rośnie. Mieczyków już nie mam, m.in. u Ciebie są...Nostalgie mam dwie...i nie wiem czy jednej na jakąś austinkę nie wymienię

I super, pojedziemy se razem i zaszalejemy hortusiowo
Kindzia 20:29, 29 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

No ale masz plan To co tam będzie??? Mówisz o tej z admirałkami?

Tak
Czekam ciągle na duży śnieg, chcę wiedzieć czy mi spada na berberysy golden rocket i je łamie...jak nie orange rocket dosadzę, przed nimi są admirałki i zostają. Im śnieg z dachu nie zaszkodzi. Mam tam białe jeżówki, białą piwonię dostałam od Bogusi, czekam na żółtawą. Jeszcze mam lilie białe, czerwone i łososiowe. Chcę jeszcze czerwone i żółte jeżówki. I miejsce zostawiam tam na dalie. Na co jeszcze miejsce zostanie...zobaczymy
Kindzia 20:30, 29 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Właśnie przez ciebie na nie zachorowałam

Jak zobaczyłam...wielka miłość się narodziła...i ten ogród...nie ogarniam!!! Cudo!
Kindzia 20:32, 29 sty 2014

Kasik napisał(a)

Hej, hej Witam się.

Wiem że za gęsto te vanilki , ale na razie są małe, a już dla nich miejsce na nowej rabacie szykuję.
Wyjmę co drugą i dosadzę w nowym miejscu, bo tam mam: vanilkę, Pinky Winky i Pink Lady - wszystkie w odcieniu różowym.

Pozdrawiam i buziaki zostawiam

Och Kasiulek! To będzie pięknie!!! Same cudniaste hortusie!!! Jak to widać...wszyscy już tu do wiosny tęsknimy...

Buziaczki
malgorzata_s... 20:40, 29 sty 2014

Kindzia napisał(a)

Tak
Czekam ciągle na duży śnieg, chcę wiedzieć czy mi spada na berberysy golden rocket i je łamie...jak nie orange rocket dosadzę, przed nimi są admirałki i zostają. Im śnieg z dachu nie zaszkodzi. Mam tam białe jeżówki, białą piwonię dostałam od Bogusi, czekam na żółtawą. Jeszcze mam lilie białe, czerwone i łososiowe. Chcę jeszcze czerwone i żółte jeżówki. I miejsce zostawiam tam na dalie. Na co jeszcze miejsce zostanie...zobaczymy

Fiu, fiu ale będzie energetyczna rabata A żółtej piwonii to w życiu nie widziałam
Kindzia 20:41, 29 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Fiu, fiu ale będzie energetyczna rabata A żółtej piwonii to w życiu nie widziałam

Som, som...a jakie drzewiaste som...ale tam takiej nie mogę...ten śnieg mnie blokuje. I miejsce koniecznie na dalie tam trzymam.