Małgosiu... mój Pan Bylinowy i praca w terenie...czyli po drodze różne szkółki.. Jak powiedziałam dość.... to odkryłam internet

A potem ogrodowisko... czyli co robić by było dobrze, a jednocześnie ... rosnąca lista chciejstw

Szkoda, że nie wiosna, bo bym w moim przypływie "miłości" do pstrokacizny łatwiej zrobiłą porządek.. ... łatwiej wtedy sie pozbywa tego i owego.. do wiosny złość mi przejdzie i znó będzie żal
Barbara - kapucha zeszłoroczna.. w tym nie miałam

A Barbula u mnie rośnie na dole skalniaka, w słońcu, osłonięta od północy przez sosnę i zdominowana przez jeżówki... Tak, że ma sporo gruzu i kamieni w ziemi, rabata wysypana korą... Ziemia to gruz, glina, piasek.... Nie ścinam na zimę tylko późną wiosną jak już widzę dokąd przemarzła. Nigdy nie okrywałam. Nie nawożę, nic nie robię jak i z resztą...
Kupowałam tu..
http://www.funkie.pl/.. inne rośliny też mi rosna bez problemu z tej szkółki.
Irena - ona dosć póxno rusza, ale chyba nie później niż budleje.
A to pstrokate to Chameleon - Hutujnia sercowata - Hutujnia sercolistna.. ładnie sie wybarwia na słoneczku... pogooglaj sobie, ale niestety jest bardzo ekspansywna.
Margarete - kiedyś pokazywałam jakie kupowałam cebulki tzn z jakiej firmy.... i ta firma (cebule z jakiś marketów) ma w dwóch wielkościach LUcifera... nie mogę teraz znaleźć fotki...
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.