Kamila dzięki bardzo też ją lubię w tym stanie -wiosną ,jak pusto ,to mam ochotę dosadzać coś -a teraz już jest dobrze
Lidka dziękuję za komplementy cieszę się bardzo
Asia
jutro ją kończę ....no mam nadzieję ,że będzie pięknie -tym bardziej ,że prawie bez zakupowo się odbyło ....2 kastry -44 zeta -rośliny moje -przesadzane z innych części ogrodu
Kasia sama nie wiem ....może po prostu nie wiem co pisać -bo ile można pisać pięknie ,cudnie itp....
no nie wiem ,czy by się dogadali ....moja jest ,że tak powiem mało przyjacielska do psów .....dla nas jest cudowna i mega kochana .....ale to zazdrośnica i bardzo mocno mnie pilnuje ....jest nieufna ,jak kogoś nie zna ....
Dorotko cieszę się ,że zajrzałaś dziękuję
Dzięki bardzo
Nie konaj Kraina małych jezior mi się podoba
Sucha rzeczka -to są kamienie wykopane z powstałej rabaty -nie wiedziałam co mam z nimi zrobić i tak wyszło samo
Aga dzięki
Daria dzięki bardzo
Kasiu normalnie po kamorach -one są stabilne i naprawdę duże -nie mam problemów z chodzeniem po nich ....prawie jak w górach
dzięki u mnie taki misz -masz wszędzie na rabatach -minimalistką nie zostanę
Kupiłam już ten Empular i zastosowałam, ale truskawek już chyba nie uratuję, będą pojedyncze sztuki. Na warzywniaku też bida z nędzą, nic nie chce rosnąć, po tej zimnej wiośnie.
W czwartek zrobiliśmy sobie małą wycieczkę i odwiedziliśmy Arboreteum w Wojsławicach. Przywiozałam sobię miniaturową azalię Purputraum, posadziłam z przodu między pozostałymi rododendronami i azaliami, już trochę przekwitła, ale to kolor, który mi odpowiada, więc się nie zastanawiałam.
Kupiłam też białą trawę pampasową, postanowiłam zaryzykować i posadzić, choć wiem że jest bardzo wymagająca i może nie przetrwać zimy. Jak widzę trawy pampasowe w Galowicach to zawsze żałuję, że nie mam u siebie takich
Ostatnie dni u nas dość upalne i widzę, że rośliny już to odczuwają, mimo podlewania. Jak u was? Pada? Idę poooglądać ...
Dziś dalszy ciąg bezczynności. Chociaż nie, bylam w punkcie po bateryjki do aparatu, zajrzałam do apteki po witaminy, Wstąpiłam do konfekcyjnego, upatrzyłam kieckę, ale tam muszę z córką, niech swoim okiem popatrzy, czy zakup będzie udany.
Na łażenie z psem i do ogrodu, szmat mam aż nadto, a na ekstra wyjście nie za bardzo jest co wybrać. Bo jak nie odpowiednia pora, to rękaw albo za krotki, albo zbyt długi. Czas na zawieszenie czegoś nowego na wieszak.
Sesleria jest bardzo urodziwa, mam ją w przedogródku,na wjazdowej itd. Teraz masz małe sadzonki to nie ma efektu. Moja sadzona w zeszłym roku, w tym sezonie już bardzo zachwyca...