Żółta hakone w tym roku w końcu ruszyła.
Beni Kaze oczywiście też.
Drakiew gołębia i hortensje Annabelle zielenią się obficie
A hosty jakieś nierówne. Jedna już dawno urosła, a inne dopiero 3 dni ponad ziemią. Chyba ta jedna to inna odmiana.
Aga
kilka fotek na pamiątkę wstawiam
najpiękniejsze mam najmłodszego kwuatuszka ,ale nie wiem ,czy mogę wstawiać ....
wyślij mi na priv email ,to Ci je prześlę
U Agi wiele się dzieje w ogrodzie -robi się pięknyyyy taras ,więc ,jak to przy pracach -wszystkie rzeczy z tarasu musiały wylądować w ogrodzie
Podzielę się z wami moim doświadczeniem z kompostem. Tydzień temu mąż przywiózł kompost z lokalnej kompostowni. Kompost tzw. certyfikowany. Polecają nawet pod warzywa. Przerabiają go w temperaturze 60°C i rzeczywiście czuć lekko spalonym drewnem. Miał idealnie sprawdzić się do ściółkowania. Przyczepka kosztowała 37zł, nawet tona nie weszła. Za tonę 50zł. Czyli w sumie tanio, więc ok. Tylko mały problem z nim jest. Z 3 taczek kompostu nazbierałam pół wiaderka śmieci: kawałki foli, szkła, kabelków i różności wszelkich. Widać co ludzie wyrzucają do odpadów BIO, szkoda słów. Dobrze, że mam ogromne pokłady cierpliwości, więc siedzę i jak kopciuszek przebieram Po rozłożeniu na rabacie wygląda cudownie. Zobaczymy jak się sprawdzi. Nie wiem, czy kupię jeszcze. Chociaż efekt mnie zachwyca.
A i do warzyw nie nadaje się, to chyba oczywiste.
Czy to jest zawilec? A może jakiś bodziszek?
Obwódka z tawuł najszybsza
Rozsadziłam trawy i miedzy nimi są choinki na żywopłot. Cz to rozwiązanie się sprawdzi- nie wiem. Choimki będzie trzeba przesunąć jeszcze do przodu, ale niestety musiałam dać do gruntu bo w doniczkach schły.