Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Hortensjowo 20:48, 01 cze 2021

Do góry
Muszę trochę pospamować

Przerwa na kawę... 20:07, 01 cze 2021

Do góry
Dla miłośników kuklików - moje sztuki. Pierwszy nie wiem jaka to odmiana ale podbny do drugiego Bell Bank. Potem Coctail Cosmopolitan, Mai Tai, Scarlet Tempest, Bohema Pink, Nonna i ostatni to chyba Citronge ale nie jestem na 100% pewna. Mam nadzieję, że nie pomieszałam odmian.

Edit - znalazłam zamówienie z tym pierwszym a właściwie chyba drugim na zdjęciu - to Pink Petticoats. Ten pierwszy to będzie Bell Bank bo tego 2 sztuki zamawiałam a Pinka 3
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 19:43, 01 cze 2021

Do góry
marba napisał(a)

Kasiu, przeuroczy masz ten zakątek z białymi mebelkami. Aż chciałoby się przysiąsć i napawać wiosną. Oby tylko zrobiło się cieplej.
Problemów z korzonkami współczuję, dużo zdrówka Ci życzę.

Dziękuję Basiu za miłe słowa, juz mi trochę lepiej Czekam, kiedy będę mogła podziałać w ogrodzie..

Ogród z fortepianem 19:39, 01 cze 2021

Do góry
A w krokusowym fiolety. Czosnki szaleją - w zeszłym roku je rozsadziłam - część cebulek rozdałam - rozmnażają się w błyskawicznym tempie. 5 lat temu kupiłam dokładnie 5 cebulek sprzedawane jako czosnek gigant albo goliat - któreś z nich kwitną prawie miesiąc pózniej i maja paskudne cienkie liscie. A na zdjęciach te wcześniejsze.

Tutaj widać ich wysokość

Do tego czosnki ambasador i globemaster - nie mam zielonego pojęcia który jest który - jak wiecie to dajcie znać. Te kupiłam w zeszłym roku

Słoneczny Ogród 19:23, 01 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Czy ktoś wie co to ?

cebulowe -śniedek.Też mam.
Czosnek ozdobny (Allium) 19:23, 01 cze 2021

Do góry
Potrzebuje małej pomocy w rozróżnieniu czosnków.

Kupiłam w zeszłym roku ambasadora i globmastera i nie wiem który jest który
To te dwa zdjęcia
Jeden nie ma osłonki/łuski na pąku przed kwitnieniem

A drugi ma

A na dokładkę jeszcze jeden z czosnków albo gigant albo goliat - tez nie wiem który to. W każdym razie wysokość sporo ponad 130cm,

Tutaj bardziej widać wysokość
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:19, 01 cze 2021

Do góry
To prawda. Ale czasem strach cokolwiek kupić jak się nie zna pochodzenia. Pomidorów w zimie nie kupuję... Właśnie zjadłam kilka pierwszych borówek, keja jak mi brakowało owoców!

W ogródku pierwsze truskawki

W igloo pomidory coraz większe, jupi

Zieleń, drewno i antracyt 19:03, 01 cze 2021

Do góry
To ciekawe, w moich okolicach widuję ją na podmokłych stanowiskach, chociaż ze słońcem przez cały dzień. Do mojego ogrodu też mogłaby się wprowadzić

Przyjechały rośliny do oczka Bardzo jestem zadowolona z zamówienia, okazy naprawdę spore. Spodziewałam się mniejszych i zamówiłam po 2 sztuki. Jak mi się wszystko przyjmie, to będę mogła z tego drugie oczko obsadzić Tylko osoka wygląda niemrawo, ale trochę się tego spodziewałam, bo była ostatnia sztuka. Za to pałki wodne mają super kwiatostany Na razie kosze ustawiłam trochę poniżej powierzchni wody, za jakiś czas będę obniżać.
Na tym etapie, jestem zadowolona z efektu
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:52, 01 cze 2021

Do góry
abiko napisał(a)

Wow a co to za piękności?
Podwórkowa rehabilitacja 18:51, 01 cze 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Tego białego miałam na myśli.

Guernsey Cream dorasta tylko do 2 m. Zmieści się Dorotko
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:20, 01 cze 2021

Do góry
A ja znów na leżaku się lenię

Ogród z zegarem 18:05, 01 cze 2021

Do góry
Piwonie tuż tuż

I magnolia Blue opal w całości

Iryski
Ogród z zegarem 18:03, 01 cze 2021

Do góry
Dalej spamuję głogiem

Klon (chyba garnet) w tym roku jest bardzo gesty

Nie wiem co to, ale podoba mi się

Choroby i szkodniki wiązów, wiąz - Ulmus 17:46, 01 cze 2021

Do góry
Witam. Mój wiąz nie wypuścił liści w ta wiosnę pisałem o ty powyżej, widać rany, blizny na pniu po mrozach. Po zeskrobaniu zewnętrznej warstwy z pnia wygląda to tak jak na zdjęciach, więc chyba nie jest za dobrze, ale czy jest nadzieja czy tylko pozostaje wykopanie? Gałęzie na górze mają jasno zielony kolor po oskrobaniu wiec jest ok, ale czy zaraz nie uschną?

Ogród bez reguł 17:43, 01 cze 2021

Do góry
TAR napisał(a)
kratki na pnacza bardzo fajnie sie prezentuja, umknal mi fakt ich zakladania

rosliny jak zwykle bujne i sporo do przodu. a niedawno byly magnolie. mina kocia bezcenna one chyba tak maja? dobrze, ze przywykly do was.

kudosy wszystkie przezyly te zime, az jestem zaskoczona, bo nie wrozylam im przetrwania
A kratki to wieszaliśmy niedawno, może miesiąc temu. Też mi się podobają
Zuza ma minę specyficzną, bo ma lekką deformację noska, więc wygląda na wiecznie wk...ną No i bardzo lubi do mnie miauczeć na nutę opr...
Bo generalnie brytole to mają łagodny wyraz pyszczka. Jak Tymon

Przywykły do nas i nas już sobie oswoiły Zaryzykuję stwierdzenie, że chyba nawet nas lubią Bo my jesteśmy crazy about them
Ogród bez reguł 17:33, 01 cze 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Futro słodkie, mimo swojej kociej wyniosłej minki. Kielichowiec ci kwitnie??? Ale że już? U mnie tylko pąki Aphrodite też na jesieni trochę ciachnęłam, kilka najdłuższych badyli. Na tobie eksperymentów nie chciałam robić. Ale u mnie pąków ogólnie jakby mniej. Może to wrażenie... Poczekam jeszcze. Kudosy u mnie wszystkie zniknęły. A tak je lubię. Kupiłam sobie nowego poprzednią zimę wytrzymały a ta je niestety zmogła. A miałam i tego Coral, i takiego bardziej w pomarańcz wpadającego.
Venus jeszcze w pąkach, ale Hartlage Wine zaczyna koncert Jest obłędny A kudosy u mnie też zniknęły, widać taka ich uroda - byliny baaardzo krókowieczne Tylko jak na rośliny jednoroczne, to trochę drogo wychodzi tak kupować co roku...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:29, 01 cze 2021

Do góry
Bardzo proszę o doradzanie
Sama tuje już mnie nie bawi :-/ , chce troszkę drzewek , trwa , bylin itp
Ogród niewielki i dlatego proszę o pełną swobodę w doradzaniu .
Ogród troszkę podzielony : taras na otwarty teren i z boczku , stół do jedzenia .
Na rysunku zaznaczyłem jak ja to widzę , ale liczę na was na ewentualne pomysły , uwagi .
W miejscu stołu myśle na takim skwerkiem wraz z narożnikiem do wypoczynku , pod płotem bambus ( nie wiem czy między donicami - to co jest, ale chyba byłoby poplątanie z pomieszaniem )
Za płotem niestety blok , może ogniska przysłonić .

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:29, 01 cze 2021

Do góry
Pierwszy maczek

Ogród bez reguł 17:19, 01 cze 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
co za cudny kocuras!! Marzenie

Ja mam kłosowca Black adder i raczej te siewki to nie on - mój ma bardziej mechate listki i nieco mnie ostre na krawędziach. Jak chcesz, to CI cyknę jego fotkę z bliska.

ALeż chudonogi cień nam macha! Cudne foty, zwłaszcza Twoje detale podziwiam
Kasiu, na zdjęciu Zuza , jest jeszcze Tymon, ale on taki trochę nieśmiały

Z kłosowcem to można by zakłady zbierać Sama jestem bardzo ciekawa, co wyrośnie
Za dobre słowo dziękuję bardzo
Wielosił - Polemonium 16:21, 01 cze 2021

Do góry
Po przepikowaniu zostały 2 siewki Piękny kolor jak powyżej. Nie można za wcześnie pikować. Te do końca ubiegłego sezonu się rozsiały i dały kilka ładnych krzaczków.
Wśród fioletowych pojawiły się też białe. Dziś zauważyłam kolor żółty w pąkach. Zdjęcia zamieszczę wieczorem, bo strasznie długo trwa wgrywanie. Poczekać na światłowód?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies