Też bym posadziła tylko nie mam zadusznych zakątków wszędzie wieje. Ogród na odludziu ma plusy i minusy. Największy, że mam luz nikomu nie przeszkadzam i odwrotnie. Minusy wiatr, nasiona z wszystkich łąk.
Tak w Wilanowie też są piękne stare jak świat. Mam fotkę na ich tle demo temu. Jeszcze jest jedna taka duża w Łazienkach na dole jak patrzysz na Belweder. Już ją trochę obcięli bo położyła się po ziemi i wchodziła na ścieżki.
Trochę za krótko kwitną i nie powtarzają kwitnienia chociaż moja żółta jesienią powtarza
Na byłych terenach wiedzieli co sądzić. Zresztą południową część Polski jest piękna trochę górek, drzew i jest się czym zachwycać. Jadąc do Karpacza szczególnie wiosna jak przyroda dopiero budzi się te na biało kwitnące dzikie wiśnie pięknie wyglądają o takie jak poniżej .
Dzisiaj u nas trochę chłodniej ale nie jest tak zle słonko już dobrze grzeje.
CD. Magnolia biała przepiękna jaszcze w pełni nie rozwinięta duże drzewo ta różowa też w pąkach rosną przy kościele a kościół obok parku
Jeszcze kilka dni i tulipany będą kwitły tak ja w zeszłym roku łany.
Dzięki Elu za rady tak zamierzam zrobić pomalutku a do przoduja mam 3kulki bukszpanu narazie mikruski ale ostały sięW planach mam narysować plan ogrodu wtedy mi będzie łatwiej wszystko ustawiaćA ta dziołcha to godom ci udała ci się jak pieron
Elu, czy udało Ci się kupić tą Rudbekie? Jest śliczna. Jak myślisz, można ją dać bezpośrednio do gruntu? Może udałoby mi się kupić choć w moim leura nie ma :/ tak bardzo podobają mi się jeżówki, a kupiłam tylko nasiona jednej zwykłej różowej, a które znalazłam wczoraj...i nie wiem jak te nasiona potraktować...może wysieje w domu, a do gruntu za jakiś czas...hmm
Moim zdaniem powinnas ogród podzielić na 4 części cały jest całością. W każdej ćwiartce zacząć robić przemeblowania powoli z namysłem.
Wysokie rośliny robią tło i coraz to mniejsze z przodu.
Rabatki pod domem poszerzyc, krawężniki wyciągnąć i wkopać na szerokość szerszą. 20 cm od krawężnika wsadzić małe bukszpany. Co ile sądzić wymierzyć długość rabaty podzielić cm przez ilosc kupionych bukszpanów. Ja bym sądziła w zależności co to ma być, kulki, zywoplot niski odstęp co ,20 cm zapytaj się jeszcze u pani Danusi Spec od bukszpanów.
W każdym razie zawsze wszystko przemysł ja np nie mam bukszpanów 1 jedyny rośnie w kulkę. Nie mam ich bo ćma bukszpanowa atakuje. Nie chcę się denerwować.
Kasiu miałam ją dwa sezony w pierwszym roku 2 kwiaty w zeszłym tak samo. Rzeczywiście bardzo wielkie ale nic poza tym.
Przesadziłam zobaczę w tym roku. Wielkość nie zawsze idzie w parze z ilością.
Chyba od 2 tygodni je kuruje, ale dzisiaj liście już nie takie ondlane więc coś drgnęło. Jeszcze trzeba poczekać na efekt.
Jestem po pracy przesadzania więc się cieszę że mam to już za sobą zjem coś i idę sądzić rodki i azalie. EM gdzieś pojechał więc coś wyrzucę coś wsadzę i będzie dobrze.