Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

oliwka 21:26, 05 kwi 2019

Ewcia fajnie, że u Ciebie już sie zieleni. Zauważyłam u ciebie pierwszego hiacynta, u mnie w tym roku wyszły dwa na balkonie.
Trzymam kciuki za odratowanie rodka, a on nie ma za sucho ?
oliwka 21:31, 05 kwi 2019

lubię jak tawułki przybierają ten czerwoany kolor, wiosną to dla mnie niesamowite zaskoczenie, bo później przebarwiaja się na soczyście cytrynowe
A te zółte tulipany to co to za odmiana?
frezja 00:02, 06 kwi 2019

oliwka napisał(a)
lubię jak tawułki przybierają ten czerwoany kolor, wiosną to dla mnie niesamowite zaskoczenie, bo później przebarwiaja się na soczyście cytrynowe
A te zółte tulipany to co to za odmiana?
Kasiu, to fajnie, że nawet na balkonie wyrosły hiacynty . Zieleni się, to prawda. Dzisiaj pokazały kwiecie śliwy wiśniowe...cudne są.
Z rodkiem nie jest aż tak bardzo źle..damy radę. Podobnie jak Ty, lubię tawułki..ciągle bym je fotografowała Co do tulipanów, to muszę sprawdzić; może gdzieś jakaś plakietka z nazwą się uchowała.
frezja 20:48, 06 kwi 2019

Czas kwitnących wiśni ozdobnych...uwielbiam patrzeć i słuchać grasujących bzyków

ElzbietaFranka 21:25, 06 kwi 2019

Odnośnie tego rododendrona zapytaj jeszcze Bogdzi. Też mam kłopoty z jednym. Mazana pytałam później Bogdzi aby też zetknęła fachowym okiem hodowcy.

Opryskalam czym się dało na grzyba przeciw fytoftorozie. Na robactwo oprysk zrobiłam a wczoraj opryskalam mikstura Bogdzi przepis na moim wątku. I dobrze podlałam.
Wydaje mi się że temu rododendronowi brakuje żelaza typowe dla takich liści przy głównych nerwach jasno zielony kolor.

Ufuf wertykulacja zrobiona ale wiatr nam dał popalić siano latało w każdą stronę w oczku korzuch z pyłu.

Odnośnie mikstury i innych rad przeczytaj na moim wątku strona 550.

Pozdrawiam
anbu 21:35, 06 kwi 2019

Cudna ta wiśnia Moja się dopiero zaczyna rozkrecać
frezja 10:11, 07 kwi 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Odnośnie tego rododendrona zapytaj jeszcze Bogdzi. Też mam kłopoty z jednym. Mazana pytałam później Bogdzi aby też zetknęła fachowym okiem hodowcy.

Opryskalam czym się dało na grzyba przeciw fytoftorozie. Na robactwo oprysk zrobiłam a wczoraj opryskalam mikstura Bogdzi przepis na moim wątku. I dobrze podlałam.
Wydaje mi się że temu rododendronowi brakuje żelaza typowe dla takich liści przy głównych nerwach jasno zielony kolor.

Ufuf wertykulacja zrobiona ale wiatr nam dał popalić siano latało w każdą stronę w oczku korzuch z pyłu.

Odnośnie mikstury i innych rad przeczytaj na moim wątku strona 550.

Pozdrawiam
Dzięki za rady Słucham rad doświadczonych i staram się wdrażać w życie. Żelazo zamówiłam i czekam na dostawę.Lecę do Ciebie.
frezja 10:12, 07 kwi 2019

anbu napisał(a)
Cudna ta wiśnia Moja się dopiero zaczyna rozkrecać
Aniu..ta pierwsza jest wyjątkowa, to Fukubana. Jakie u Ciebie?...zaraz się dowiem
ElzbietaFranka 14:54, 07 kwi 2019

A ja czekam na rozkwit kiku shidare ma zatrzęsienie pąków, aby tylko piękna pogoda była w czasie rozkwitu.
frezja 16:49, 07 kwi 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
A ja czekam na rozkwit kiku shidare ma zatrzęsienie pąków, aby tylko piękna pogoda była w czasie rozkwitu.
Będzie pokaz