Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

ElzbietaFranka 19:07, 10 kwi 2019

Nie widzę dobrze, ale to nie robactwo tylko jakiś grzyb jakaś zgorzel. Tak na szybko opryskaj Topsinem powinno pomoc.
Mazan też powinien coś pomoc.
ElzbietaFranka 19:39, 10 kwi 2019

Milka napisał(a)

Aga dzięki no wiosna, wiadomo, cieszy , ale ta susza, u mnie straszna, już rośliny cierpią, a co dalej....powtórka z ub.r.??
Nie wyrabiam się, dalej jeszcze trawy, lawendy, kilka zmór, a kiedy trawnik, w nim jest wszystko, puste place, dziury przez psy wykopane, ale i orliki i łubiny i zawilce, muszę wykopać i na rabaty wrzucić.
I odnośnie siedzenia, dużo przesiaduję w różnych miejscach, ale robota jest stale i jej nie przerobisz, czyli z niedopieszczeniem się pogodziłam. Ostatnio mam urwanie głowy ze wszystkim

co mam w trawniku...orlik, łubin i mlecz

Wszystkie rośliny się dobrze czują u Ciebie
Miluś takie przytulisko dla roślin stworzyłaś że każdy by takie chciał. Słońce, osłonięty ogród od wszelkich wiatrów to duży plus. W takich warunkach wszystko rośnie jak na drożdżach.
Imponująca magnolia bordowa i biała. Jak ja bym chciała mieć takie okazy, ale u mnie wydmuchow jest to dla mnie duży problem.
Mam piękna wiśnie kiku shidare i drżę bo miała piękne i dużo pąków a tu mróz więc jak tu się nie martwić.
2 lata temu miałam przepięknego migdałka w zeszłym roku wykonałam bo zmarzł

Na szczęście mam tuje dookoła i już tak nie wieje ale jednak. Za to jednak mam wolność do około tylko jednego sąsiada.

Pozdrawiam Milus
daszum 21:34, 10 kwi 2019

Irenko ciepło było, ale się skończyło
Boję się, że nic nie będzie z moich 2 moreli, pewnie zmarzną, bo zapowiadają przymrozki. A kwitły tak pięknie.
Milka 05:08, 11 kwi 2019

Danusia, u nas podobnie. Wczoraj cięłam jałowce, część tawuł i cisy i też zmarzłam, roboty nadal nie skończyłam, a czeka sadzenie i walka na pewnym odcinku z upierdliwymi roślinami.
Może nie będzie tak źle
Milka 05:25, 11 kwi 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Elu dzięki, zacytowałam post i zginął
Milka 05:25, 11 kwi 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Nie widzę dobrze, ale to nie robactwo tylko jakiś grzyb jakaś zgorzel. Tak na szybko opryskaj Topsinem powinno pomoc.
Mazan też powinien coś pomoc.

Już dziewczyny rozszyfrowały, dzięki nim mam kolejną wiedzę
Milka 05:43, 11 kwi 2019

Kindzia napisał(a)
Zawsze bezkarnie tniesz magnolie Irciu? Bo ja tylko raz cięłam do tej pory i wtedy też mi się udało bezkarnie Muszę swojego żółtka skorygować po kwitnieniu, rozpycha się okropnie...

Buziaki Odpocznij!!!

Kasiu, zawsze. Nic im się nie dzieje, ważny jest termin, czyli pierwszy tydzień po kwitnieniu. Tnę te, co za szeroko mi idą, krzaki w formie drzewa wyprowadzam, aby dołem było miejsce na coś innego.
Wczoraj przesadzałam piwonie, wiem, nie ten czas, ale tak je zdominowały i zdusiły rozplenice Moudry, że zero cieszenia się kwiatami. Ten rok odchorują, ale za rok odpalą. Żółtka od dołu podetnij, gałęzie, bo piękny
Nie ma kiedy odpoczywać, stale na wysokich obrotach.
Milka 05:47, 11 kwi 2019

greg66 napisał(a)
Witaj Irenko

Mam na jałowcu to samo już od dwóch lat, pryskam co roku i dalej jest, ale czytam, że to nie takie straszne, oby bo jak i uschnie to będę "goły" przed sąsiadem.

mamy podobny klimat to i wiosnę mamy podobną tylko u mnie bardzo teren odsłonięty i wiatry hulają czasem.

Pozdrawiam

Hej Grześ
Czyli i Ty mnie pocieszyłeś
Żal się odsłaniać, ale zawsze coś nowego można posadzić.
Wiatry i u mnie ostatnio, do tego zimne, czekam na deszcz
pozdrawiam i dzięki za wizytę
Milka 05:48, 11 kwi 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Magnolie cudowneŻal że już nie wcisnęBuziak

Warto je mieć i chyba Kindzia wyczai, gdzie u ciebie wcisnąć
Milka 06:52, 11 kwi 2019

Kociamama napisał(a)

Nareszcie mogę zobaczyć jak wygląda Gienie. Do mojego mikruskowego ogrodu musiałam kupić taką na nóżce. Czyli mini miotełkę
Nieustająco podziwiam ogród.

Dzięki fajnie, że są takie okazy