Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 21:43, 06 kwi 2019

Do góry
Sterty siana mam. Wykopie w jednym miejscu dziura na ok 1,5 szpadla złoże i przykryje ziemia z wykopu.
Każdego roku tak mam i wrzucam do kompostu w tym roku nie da rady, gdyż wszystkie liście z brzóz wylądowałam do kompostu zmieszałam liście z zeszłoroczna skoszona trawa i w przyszłym roku będzie dużo przerobionego kompostu. Tegoroczna trawa będzie kompostowania z trocinami z brzozy.

Mam przerób jak w miejskiej kompostowni nic nie marnuje nawet z domu obierki różnego rodzaju wożę.
Ogrodowy song 21:25, 06 kwi 2019

Do góry
Odnośnie tego rododendrona zapytaj jeszcze Bogdzi. Też mam kłopoty z jednym. Mazana pytałam później Bogdzi aby też zetknęła fachowym okiem hodowcy.

Opryskalam czym się dało na grzyba przeciw fytoftorozie. Na robactwo oprysk zrobiłam a wczoraj opryskalam mikstura Bogdzi przepis na moim wątku. I dobrze podlałam.
Wydaje mi się że temu rododendronowi brakuje żelaza typowe dla takich liści przy głównych nerwach jasno zielony kolor.

Ufuf wertykulacja zrobiona ale wiatr nam dał popalić siano latało w każdą stronę w oczku korzuch z pyłu.

Odnośnie mikstury i innych rad przeczytaj na moim wątku strona 550.

Pozdrawiam
Ogród z łezką II 19:24, 06 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Duże straty.

Kasiu dzisiaj przesadzalam Róże Grafin Marie Heńriette w lepsze miejsce ty wiesz jaki dorodny korzeń miała. Zdrowa róża.

GRATULACJE !!! Długo jeszcze musisz na wnuka czekać?

Są straty, mam sporo róż, zwykle jakaś kończy żywot. Szkoda mi tylko tych sadzonych jesienią, na pewno jednej nie ma, druga się zbiera, trzecia...jutro odkopię, zobaczę czy się ruszyła.

Tak, to dobre róże, piękny kwiat, pachnące i zdrowe. Dobre poleciłaś
Ogród z łezką II 19:20, 06 kwi 2019

Do góry

Kasiu też czekam na wnuka.

Teraz mnie zmartwiłaś...tak się na Grafin Dianę nastawiłam...zadzwonię do szkółki i pogadam...
Jeszcze dzisiaj nie miałam czasu popatrzeć na róże, bo od rana prasowanko, okna, firanki i jeszcze wyjazd do bielskiej szkółki po magnolkę. Jutro przepatrzę ile potrzebuję. Rano, przed deszczem jeszcze, zdążyłam tylko parę zdjęć cyknąć i poszukać Gobasi lilii. Jest

Ptasi gaj 16:19, 06 kwi 2019

Do góry
Piękna pogoda więc praca wre

Zielony zakątek z Antonówką 23:49, 05 kwi 2019

Do góry
Witam i ja będę zaglądać bo to dopiero początek opowiesci.
Czego wyrzuciłam takie urodziwe zdrowe hosty.

W jednym czasie piszemy ta hosta na pierwszej focie pięknie kwitnie może znasz nazwę.
Ogród z łezką II 23:13, 05 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)

Tak, mam zrobione na tę chwilę

Myślałam o Tobie, jak mi emuś, przy okazji rozkopcowywania, wywlókł świeżutką, jesienią posadzoną, Grafin Dianę...w pogóle słabo mi się zbierają posadzone jesienią golasy. Baden Baden nie wiem czy przeżyła, ledwo zielony ma jeden pęd pod ziemią, ale nie puściła jeszcze, Wielka Księżna Luisa puszcza, ale taka rachityczna, mam nadzieję, że się wybierze. Jeden z Chopinów skończył żywot i Jubilee Celebration też zdechła. Czekam jeszcze, ale zamawianie róż to pewnik.

Pozdrówka

Duże straty.

Kasiu dzisiaj przesadzalam Róże Grafin Marie Heńriette w lepsze miejsce ty wiesz jaki dorodny korzeń miała. Zdrowa róża.
Ogród z łezką II 23:06, 05 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Z tych pierwszych to jeszcze iryski mam i ciemiernika

Ale po oczach daje piękne są u mnie są te późniejsze. Tak wszystko wypielęgnowane u mnie to misz masz wszędzie pracuje i wszędzie nie dokończone ale trudno. W zeszłym roku okorowalam jesienią w korę poleciały liście mimo przegrabienia wygląda to żałośnie.

Kasia Grafin Diana u mnie 2 sztuka się wykończyły. Napisałam na moim wątku jakaś pechowa i nie wiem czy zamawiać 3 raz ale już w jesieni.

Kasiu jak nie masz miejsca poproś sąsiada aby ci pozwolił za płotem posadzic i skieruj krzaka w twoją strone

Kasiu też czekam na wnuka.
Ptasi gaj 22:55, 05 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Uff...poczytałam trochę u Ciebie. Zakupy widziałam Kiedyś bardzo polowałam na azalię Chanel, nigdzie nie mogłam spotkać i kupiłam inną. Teraz już musztarda po obiedzie, bo nie mam gdzie wcisnąć. Mam 4 wielkokwiatowe i nie da rady więcej...chyba, że klomb w trawniku wymodzę Na razie nie zamierzam...
Ostatnio mnie moi goście usilnie namawiali u Kapiasa na kupno kolejnej piwonii drzewiastej...piękne czerwone były...chętnie, tylko gdzie mam sadzić???

M mi uśmiercił Grafin Dianę, pisałam u siebie. Znowu róże będę zamawiać...

Pozdrawiam serdecznie

Kasiu też nie mam szczęścia do "Grafin Diany"
A ja mogłam kupić już nie jeden raz w tym roku Chanel. Nawet chciałam kupic, ale tyle tego mam że nie wiedziałam, że już u mnie są 3 sztuki. Sprawdziłam a u mnie też Chanel.
Ptasi gaj 22:48, 05 kwi 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Moje wrzosy ( część) wymarzła i to już któryś raz z kolei. Dużo wiosennych u Ciebie,oj będzie kolorowo.

Goniu dzisiaj działałam na rabacie z wrzosami u mnie kwitną jak w jesieni. Muszę zrobić porządki poprzenosic i kilka wyrzucić bo już za stare i zdrewniałe.
Jak przekwitna floksy bo z jednej strony mam floksy z drugiej wrzosy chce to wszystko zmienić na nowo posadzić floksy przerosły trawa może to perz więc trzeba wszystko oczyścić.

Tulipanów mam sporo mimo, że ich nie wyciągałam z ziemi, ale w tym roku wyciągnę bo mnóstwo malych.Duzy wiatr jest muszę miedzianem opryskać róże miałam opryskać dzisiaj ale wolałam podlać tydzień temu nawozilam.
Jutro pod wieczór zrobię opryski nawozowe i inne.
Ptasi gaj 22:37, 05 kwi 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Emuś Kasi po prostu róże wygrabił przy rozkopcowaniu i wyrzucił. Elu ale masz tej roboty, nie zazdroszczę. Sucho jest i u mnie.Pokazują jednak deszcz na weekend.

Małgosiu znowu jestem urobiona, przesadzalam róże. W zeszłym roku kupiłam róże Vanessa piękna ale co z tego jak mączniak po niej grasuje. Nie wyrzuciłam posadziłam w kącie przy bazach. Przesadziłam też róże "parolle" róża przereklamowana zresztą zobaczę może w innym miejscu będzie lepiej kwitła.
Krononberg też piękna ale mączniak ja łapie więc poszła w drugi kat.
Jeszcze inne przesadzilam takie dorodne krzaki z 2017 r.
Przesadze też bonici" bo nie pasują a po drugie u mnie mają długie badyle chociaż ma piękne różyczki.

Jutro będziemy wertykulowac trawnik znowu siana będzie dam na stertę potem do kompostownika.
Ptasi gaj 22:29, 05 kwi 2019

Do góry
W zeszłym roku kupiła 2 razy róże Grafin Diana. Pierwsza dostawa od Chodunow(H) przyszła tragiczna patyk w doniczce i róża uschła kto bywa na moim wątku widział. Zwrócili pieniądze.
Zamówiłam w Rosacwik przyszła w donicy dosyć ładna nawet 1 kwiat zakwitł.
Posadziłam do gleby jesienią zaczęła żółknąć i widzę, że patyki czarne nic z niej nie będzie odkopałam trochę korzenia i też czarny.
Co za diabeł taka piękna róża i nie chce być u mnie.

Czy zamówić 3 raz mówi się do trzech razy sztuka co sądzicie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:06, 05 kwi 2019

Do góry
Gobasiu nie jest tak źle jak się ciebie żarty trzymają

A ty wiesz nie zagladalam do ciebie i nie nabrala bym się. Poniewaz wiem co jest u mnie u ciebie trochę bardziej na wschód i mróz był większy nawet przez ostatnie dni.

Zaraz bym napisała, że jaja robisz. Nikt takiej trawy w Polsce nie ma. Nawet Waldek po oprysku miksturami.

Pozdrawiam

Elu ..u mnie trawa mizerota ...ale w innych regionach kraju ,może lepiej

Wiesz ? jakoś tam leci...juz się oswoiłam z tematem
Ptasi gaj 14:04, 05 kwi 2019

Do góry
Odpiszę wieczorem jakiego mam pech odnośnie jednej róży i nie wiem czy ją kupić któryś raz z kolei bo jest piękna, jeszcze czekam ale marne szanse.
Lubię go :) 09:36, 05 kwi 2019

Do góry
Jeszcze jedno zmieniłaś Awataria. Piękna blondynka zgrabna babka jesteś, kobieta pracująca. A jak tam sprawy zawodowe no tańce, fitness i inne, ogród widać, że zadbany.

witam serdecznie, wrzosy też jeszcze muszę zciąć ojjj jeszcze dużo muszą zciąć. :0 A nowa rabata w głowie się układa i już ciągnie ...ogród nie kończąca się historia
a dodatkowo właśnie taniec(szykujemy występ na majówkę jestem też trenerem Wellnes i treningi, klub - podopieczni, zimą morsowanie, teraz zamienione na bieganie bo ciepło ...także dużo się dzieje. Ogród to moja oaza spokoju !
Ogród z łezką II 08:37, 05 kwi 2019

Do góry
Kasiu witam

Jak tam twój ogród pewnie wszystko zrobione jak trzeba.

Tak, mam zrobione na tę chwilę

Myślałam o Tobie, jak mi emuś, przy okazji rozkopcowywania, wywlókł świeżutką, jesienią posadzoną, Grafin Dianę...w pogóle słabo mi się zbierają posadzone jesienią golasy. Baden Baden nie wiem czy przeżyła, ledwo zielony ma jeden pęd pod ziemią, ale nie puściła jeszcze, Wielka Księżna Luisa puszcza, ale taka rachityczna, mam nadzieję, że się wybierze. Jeden z Chopinów skończył żywot i Jubilee Celebration też zdechła. Czekam jeszcze, ale zamawianie róż to pewnik.

Pozdrówka
Ogród z łezką II 08:29, 05 kwi 2019

Do góry
U nas też śnieg dosyć sporo i znowu sypie. Mróz 5 na minusie.
Kasiu w twoich stronach Pszczynie dużo śniegu podobno 0,5 metra. Takie dostałam wiadomości.
Należy się cieszyć, że biało.

Pozdrawiam

O tak, masę śniegu było tej zimy. Nawet u mnie nie było roślin na skarpie widać. Wnuczki zjeżdżały z niej na sankach . Spadający śnieg z dachu połamał mi nawet berberysy, musimy o drabinkach na dachu pomyśleć, bo nie mamy.

Również pozdrawiam
Ogród pod Górą 21:59, 04 kwi 2019

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Troszkę jesieni

Witam Paweł

Przeglądam twój wątek i natrafiłam na pięknego klona zanotowałam nazwę.
W zeszłym roku jesienia kupiłam klona Red samsed "Franksred" już kwitnie ma maleńkie bordowe listeczki. Jesienią jak je kupowałam to byly bez liści 3 sztuki. Jeszcze kupiłam jakieś klony liście jesienią ostry ciemny róż musiałabym zajrzeć jak się nazywają.

Napisz gdzie klona kupiłeś bo w Polsce raczej jest nie osiągalny.

Widzę że ogród będzie progowy granit też widzę no ładnie nawet bardzo.

Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:29, 04 kwi 2019

Do góry
Gobasiu nie jest tak źle jak się ciebie żarty trzymają

A ty wiesz nie zagladalam do ciebie i nie nabrala bym się. Poniewaz wiem co jest u mnie u ciebie trochę bardziej na wschód i mróz był większy nawet przez ostatnie dni.

Zaraz bym napisała, że jaja robisz. Nikt takiej trawy w Polsce nie ma. Nawet Waldek po oprysku miksturami.

Pozdrawiam
Lubię go :) 21:17, 04 kwi 2019

Do góry
Jeszcze jedno zmieniłaś Awataria. Piękna blondynka zgrabna babka jesteś, kobieta pracująca. A jak tam sprawy zawodowe no tańce, fitness i inne, ogród widać, że zadbany.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies