Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony 20:12, 11 mar 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Iwonka, miłej walki z kompostem jutro i imprezki

Dzięki, oby obie imprezy się udały Ta z kompostem w roli głównej też

anna_t napisał(a)
Iwonko czyli wywalić tą ziemię z nasionami werbeny do ogrodu ale teraz czy poczekać jeszcze trochę?może im za ciepło w domu?ja mam 23 stopnie

No nie, ja bym jeszcze poczekała...
Ogródek Ewy 20:09, 11 mar 2016

Do góry
Mówisz - 4 lata? O matko ...
Ogródek Iwony 20:08, 11 mar 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
Iwonko, pisałaś u mnie o problemach z piwoniami, długo już na nie czekasz?

Ewo, długo ... najpierw rosły chyba w złym miejscu i za głęboko, tak dziewczyny zdiagnozowały ... jesienią 2014 przesadzałam na słoneczną rabatę, płycej, dałam w dołek kompostu, przekompostowanego obornika, w zeszłym roku jednak nie zakwitła, myślałam, ze z powodu przesadzania ... W tym roku, jeśli nie zakwitnie, to nie wiem, czy jeszcze mogę coś dla niej zrobić ... to taka ogrodowa. Mam trzy sadzonki. Ładnie jesienią się listki przebarwiały, to jej plus, wiosną były ładne bordowe... ale kwiatów nie było ...
Ogródek Iwony 20:00, 11 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
to się odprężysz i wyluzujesz udanej imprezki Wam życzę

Tak, na 18-nastkę idziemy To już trzecia w krótkim czasie, najpierw nasz Karol, potem e-Ma siostrzeniec, teraz bratanica, a w święta u mojej bratanicy syn ... Nawet się cieszę na te spotkania rodzinne... w końcu idę na gotowe Bo tak u mnie ciągle, to stres, by goście zadowoleni byli, najedzeni, napici i ubawieni ...
Ogródek Ewy 19:57, 11 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie piwonie nie kwitną. Jak w tym roku zastrajkują, to je wyciepię bez żalu... Ile można na nie czekać

Kilka postów wcześniej pisałam że ja na jedną czekałam cztery lata.
Iwonko cierpliwości, zobaczysz zakwitnie.
Jeśli jednak zdecydujesz się na wywalenie to wyślę Ci adres.
Ogródek Iwony 19:56, 11 mar 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
Moje nasionka werbeny tez nie kiełkuja, a juz prawie miesiąć są w ziemi
Zostało mi jeszcze trochę i chyba sypne do ziemi, tylko kiedy jest odpowiedni czas?

Ja pokruszyłam jesienią i rozsypałam, jak natura działałam...
Bo skoro sama się wysiewa i wschodzi, to musi się wysiać w czasie jesieni lub zimy, potem przemarza i mimo to kiełkuje ... Ale powiem dopiero, jak zakiełkuje
Ogródek Iwony 19:54, 11 mar 2016

Do góry
Wreszcie się Aniu pokazałaś.
Widziałam u ciebie zmianę formy obelisków. Też fajne wymyśliłaś

Werbena jest kapryśna we wschodach, czasami dopiero po wywaleniu pojemnika do ogrodu zaczyna kiełkować ...
Ciekawa jestem, czy w ogrodzie się rozsieje, bo nie mam doświadczenia z nią
Ogródek Iwony 19:52, 11 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja jutro wybiorę resztki kompostu z kompostownika i przerzucę pryzmę... Potrzebuję niebawem następną partię, która zalega pod warstewką mniej przerobionego materiału... Mam w beczkach od zeszłego roku zarobioną gnojówkę, przelewam tym pryzmę kompostową ...
Jest Zbyszek, to mi pomoże, a wieczorem jutro idziemy na imprezę
to się odprężysz i wyluzujesz udanej imprezki Wam życzę
Ogródek Ewy 19:51, 11 mar 2016

Do góry
U mnie piwonie nie kwitną. Jak w tym roku zastrajkują, to je wyciepię bez żalu... Ile można na nie czekać
Ogródek Iwony 19:49, 11 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, pokazywałam tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=1260#post_5

Siedzą w doniczkach, mają się dobrze

Gorzej ze stipą. Chyba jakiego ś grzyba złapała ... tylko na brzegach jest ok. W środku pojemnika zmarniała, sadzonek będzie mało ...

witaj Iwonko
jak widzisz nadrabiam
u mnie odwrotnie werbeny 3/100? a stipy baaardzo dużo
Ogródek Iwony 19:49, 11 mar 2016

Do góry
Ja jutro wybiorę resztki kompostu z kompostownika i przerzucę pryzmę... Potrzebuję niebawem następną partię, która zalega pod warstewką mniej przerobionego materiału... Mam w beczkach od zeszłego roku zarobioną gnojówkę, przelewam tym pryzmę kompostową ...
Jest Zbyszek, to mi pomoże, a wieczorem jutro idziemy na imprezę
Mój ogród pod górkę... 19:45, 11 mar 2016

Do góry
CZy białe lampy lepiej rozpraszają światło, jak czarne? Madżenko, czy to był powód?
Ogródek Iwony 19:38, 11 mar 2016

Do góry
Dominiko, zatem ... czekamy

Korzystałam z podkładki piankowej, co mam taką jak ty... fajnie się z nią pracuje, zwłaszcza, jak na kolanach pieliłam i czyściłam rabatki
Cieplutko pod nogami. Bardziej mi tyłek zmarzł, niż nogi
Ogródek Iwony 19:35, 11 mar 2016

Do góry
Kasiu, Małą Mi pokazywała w zeszłym roku, jak ładnie się ukorzenia z sadzonek pobranych z matki ... Ta powinna kwitnąć wcześniej, tylko będę chyba przycinać, bo do maja to ona metrowa chyba będzie ... Pobiorę sadzonki i znowu posadzę ...

Z nasionek rok temu też mi słabo wschodziła ... ale też sypnęłam do gruntu i nie wiem, kiedy sama wzeszła, nawet w miejscach, gdzie się jej nie spodziewałam Tylko później kwitła ...
Ogródek Iwony 19:34, 11 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Planowałam na jutro, bo M w domu ... ale faktycznie temperatura za niska. Poczekam. Tym bardziej, że prognozy zapowiadają deszcze ...

aaaaaaaaa ja też planowałam na jutro - ale chyba nic z tego, bo i chłodno i podobno u mnie też ma padać
Ogródek Iwony 19:32, 11 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
nad miedzianem i ja się zastanawiam, bo pogoda nie bardzo pozwala - jak do oprysku ma być około 6 st na +, ale w nocy są i przecie przymrozki - chyba jeszcze lepiej się wstrzymać, podobno przyszły weekend ma być coś lepiej

Planowałam na jutro, bo M w domu ... ale faktycznie temperatura za niska. Poczekam. Tym bardziej, że prognozy zapowiadają deszcze ...

Ogródek Iwony 19:27, 11 mar 2016

Do góry
Dzisiaj wsadziłam bratki do donic. na tarasie, gdzie mam widok z salonu posadziłam bratki żółte i fioletowe, a przed domem różowe prymulki, ID (pobrałam sadzonki) i fioletowe bratki.
Nie dawałam przed domem żółtych bratków, bo mimo, ze energetyczne kolory, to za jakiś czas będą obok na rabacie kwitły różowe tulipany, niebieskie hiacynty, potem różowe Rh, więc niech już kolory zagrają ... jak prymulki przekwitną, dosadzę może niebieskich bratków, ... chociaż w zeszłym roku Sebek miał jakieś takie bordowe chyba ... śliczne były... ale nie widziałam takich w sprzedaży. A bratki wytrzymają aż do maja, na rabatach w zeszłym roku jeszcze latem długo kwitły ...
Ogródek Iwony 19:23, 11 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Iwonka a jak myślisz, czy można wsadzać już cebulki lilii do gruntu ???

Łukasz pisał, żeby poczekać do końca marca. Sezonów nie można porównywać, w zeszłym roku było o tej porze cieplej, teraz nawet nad miedzianem się zastanawiam, zimno, ok. zera na zewnątrz ...
Nawet krokusy strajkują ...
Ogródek Iwony 19:21, 11 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka wystraszyłaś mnie tym, że stipa u Ciebie padła

Mirelko, tylko na brzegach pojemnika kilka siewek nadaje się do pikowania. Albo jakiś grzyb był w ziemi, albo przelałam, sama nie wiem ... jednego dnia położyła się i teraz leży, nie rośnie i można zebrać, jak kłąki psa z dywanu ...
Za kilka dni popikuję to, co możliwe, zobaczę, ile się ostało ...
Ogródek Iwony 19:18, 11 mar 2016

Do góry
bacowa napisał(a)

To chyba się wymienimy , bo ja sadzonek stipy mam full, a werbenę przyniesioną jesienią zmarnowałam i nie mam sadzonek .

Naprawdę zmarnowałaś?
Nie mówię tak, żeby werbena nie usłyszała, bo jak się podzieliłam nasionkami stipy, to ta wysiana padła. Ale będę pamiętała, żeby zabrać do ciebie sadzonki

Ewa, posadziłaś swoje zakupy? Liatra u mnie ładnie kiełkuje, ma już drugie listki w kształcie kłosków. Jeżówka biała też dostała drugie listki.

Krwawnik wysiałam drugi raz, 5 marca wystawiłam na dwa dni na zewnątrz, ładnie kiełkuje. A ten z lutego - tylko 4 siewki skiełkowały w pojemniku.

Żałuję, ze tylko 4 sadzonki werbeny wzięłam do domu. Bo ta w ogrodzie - nie wiem, czy żyje ... znaków nie daje, chyba że odbije jeszcze z ziemi ...

Ale chyba pobiorę następne sadzonki z matecznej, bo znowu ma długie nowe przyrosty. Przytnę i posadzę do ziemi. Się przyda nam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies