Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 19:32, 11 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
nad miedzianem i ja się zastanawiam, bo pogoda nie bardzo pozwala - jak do oprysku ma być około 6 st na +, ale w nocy są i przecie przymrozki - chyba jeszcze lepiej się wstrzymać, podobno przyszły weekend ma być coś lepiej

Planowałam na jutro, bo M w domu ... ale faktycznie temperatura za niska. Poczekam. Tym bardziej, że prognozy zapowiadają deszcze ...

Dominika11 19:34, 11 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Planowałam na jutro, bo M w domu ... ale faktycznie temperatura za niska. Poczekam. Tym bardziej, że prognozy zapowiadają deszcze ...

aaaaaaaaa ja też planowałam na jutro - ale chyba nic z tego, bo i chłodno i podobno u mnie też ma padać
Iwk4 19:35, 11 mar 2016

Kasiu, Małą Mi pokazywała w zeszłym roku, jak ładnie się ukorzenia z sadzonek pobranych z matki ... Ta powinna kwitnąć wcześniej, tylko będę chyba przycinać, bo do maja to ona metrowa chyba będzie ... Pobiorę sadzonki i znowu posadzę ...

Z nasionek rok temu też mi słabo wschodziła ... ale też sypnęłam do gruntu i nie wiem, kiedy sama wzeszła, nawet w miejscach, gdzie się jej nie spodziewałam Tylko później kwitła ...
Iwk4 19:38, 11 mar 2016

Dominiko, zatem ... czekamy

Korzystałam z podkładki piankowej, co mam taką jak ty... fajnie się z nią pracuje, zwłaszcza, jak na kolanach pieliłam i czyściłam rabatki
Cieplutko pod nogami. Bardziej mi tyłek zmarzł, niż nogi
Dominika11 19:44, 11 mar 2016

no to czekamy - najwyżej jak jednak jutro pojadę to może coś poprzycinam
Iwk4 19:49, 11 mar 2016

Ja jutro wybiorę resztki kompostu z kompostownika i przerzucę pryzmę... Potrzebuję niebawem następną partię, która zalega pod warstewką mniej przerobionego materiału... Mam w beczkach od zeszłego roku zarobioną gnojówkę, przelewam tym pryzmę kompostową ...
Jest Zbyszek, to mi pomoże, a wieczorem jutro idziemy na imprezę
anna_t 19:49, 11 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, pokazywałam tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=1260#post_5

Siedzą w doniczkach, mają się dobrze

Gorzej ze stipą. Chyba jakiego ś grzyba złapała ... tylko na brzegach jest ok. W środku pojemnika zmarniała, sadzonek będzie mało ...

witaj Iwonko
jak widzisz nadrabiam
u mnie odwrotnie werbeny 3/100? a stipy baaardzo dużo
Moniq 19:52, 11 mar 2016

Moje nasionka werbeny tez nie kiełkuja, a juz prawie miesiąć są w ziemi
Zostało mi jeszcze trochę i chyba sypne do ziemi, tylko kiedy jest odpowiedni czas?
Dominika11 19:52, 11 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Ja jutro wybiorę resztki kompostu z kompostownika i przerzucę pryzmę... Potrzebuję niebawem następną partię, która zalega pod warstewką mniej przerobionego materiału... Mam w beczkach od zeszłego roku zarobioną gnojówkę, przelewam tym pryzmę kompostową ...
Jest Zbyszek, to mi pomoże, a wieczorem jutro idziemy na imprezę
to się odprężysz i wyluzujesz udanej imprezki Wam życzę
Iwk4 19:54, 11 mar 2016

Wreszcie się Aniu pokazałaś.
Widziałam u ciebie zmianę formy obelisków. Też fajne wymyśliłaś

Werbena jest kapryśna we wschodach, czasami dopiero po wywaleniu pojemnika do ogrodu zaczyna kiełkować ...
Ciekawa jestem, czy w ogrodzie się rozsieje, bo nie mam doświadczenia z nią