Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:23, 02 mar 2016

Asiuniaa napisał(a)
Iwonka powiedz mi po jakim czasie pikuje się krwawnik? Wyczytałam , Że gdy wyro,śnie pierwszy liść właściwy . Jak to robiłaś w ub. roku?

Asiu, a tobie wzeszedł? Skąd miałaś nasionka?
Mój nie chce się pokazać
Ja nie pikowałam. Tak mizernie wschodził w zeszłym roku, że miałam kilka sadzonek w pojemniku, tak wsadziłam do ziemi w maju.
Muszę do ciebie iść obejrzeć krwawnik
Iwk4 22:29, 02 mar 2016

szemusia napisał(a)
Teraz wskoczyły mi doniczki. CZym malowałaś, ze mają taki połysk? Moje po spreyu są matowe...
Super Ci wyszedł kolorek

Eksperymentowałam:
3 sztuki pomalowałam farbą akrylową ogólnego stosowania szarą. Ona byłą napoczątku biała, pan dorabiał mi kolorek w mieszalniku na szary. Kupiłam latem małą puszeczkę, teraz się przydała.
Zbyszek na moją prośbę przywiózł mi też białą farbę, którą malują schody. Chyba jest nitro, bo śmierdziała mocno przy malowaniu. Śmiem twierdzić, że akrylowa lepiej pokryła doniczki, nie ma zacieków, ładnie się wchłaniała, rozprowadzała, jest wodna, wiec łatwo myło się pędzel i ręce
Ta biała - będzie do poprawki.
Jutro zeszlifuję, nałożę lakier do spękań, a potem szary kolor. Ciekawa jestem efektu Takie doniczkowe Decupage
Iwk4 22:31, 02 mar 2016

olga80 napisał(a)
Mi dzisiaj tak podnieśli ciśnienie, że jednak poszłam do ogrodu na szpadlu się wyładować.

Biedny szpadel
Ja, jak mam podniesione ciśnienie, prasuję wszystkie zapasy rzeczy czekające na swoją kolej
Iwk4 22:32, 02 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Super pomysł z tymi donicami.

Będą do stokrotek i bratków
Ale u mnie kwiatków jeszcze nie ma w sprzedaży.
Iwk4 22:47, 02 mar 2016

beata_m napisał(a)
Iwonko ale energetyzujące lato w pełni u Ciebie powiedz mi proszę robiłaś już coś ze swoją werbeną z okna? pewnie przegapiłam ... bo ja tak ostatnio tylko z doskoku

Beatko, zrobiłąm dla Ciebie dziś fotki, ale słąbe światło było, więc nie wszystko wyszło.
Nie siałąm werbeny, tylko w grudniu wykopałam werbenę w cztery doniczki. Potem ścięłam wyrośnięte gałązki, pocięłam i wsadziłam w doniczki, by się ukorzeniły. Cały czas miała kapturki z woreczków, aby trzymała sie wilgoć. Dziś wyglądają tak:

W jednym pojemniczku jest słabsza, nie wiem, dlaczego ...
Część jako eksperyment wsadziłam do wody, sadzonki wypuściły korzonki:

A przycięta werbena wypuszcza młode łodyżki:
Iwk4 23:01, 02 mar 2016

W najbliższym czasie muszę kupić balony i gips budowlany. Koniecznie przed Wielkanocą musze zdążyć
I wykorzystać przepis Asi Nawigatorki na jaja

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=1231
inag 00:17, 03 mar 2016

Iwonka, uśmiałam się z tekstu o cierpliwości i pikowaniu stipy Chyba przestaję żałować że jej nie wysiałam czekam teraz na Twoją relację z tej czynności
Doniczki wyglądają naprawde super! Jakby były tak pomalowane fabrycznie!
olga80 07:32, 03 mar 2016

Doniczki pomalowane super efekt będzie plany balonowe byłam i zobaczyłam u nawigatorki świetna sprawa może się pobawię też
MirellaB 07:42, 03 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Mirelko, czy chodzi o te inspiracje?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=1216#post_1

Tak o to właśnie mi chodziło - dziękuję Ci bardzo
Teraz sobie skopiowałam
siakowa 07:45, 03 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Beatko, zrobiłąm dla Ciebie dziś fotki, ale słąbe światło było, więc nie wszystko wyszło.
Nie siałąm werbeny, tylko w grudniu wykopałam werbenę w cztery doniczki. Potem ścięłam wyrośnięte gałązki, pocięłam i wsadziłam w doniczki, by się ukorzeniły. Cały czas miała kapturki z woreczków, aby trzymała sie wilgoć. Dziś wyglądają tak:

W jednym pojemniczku jest słabsza, nie wiem, dlaczego ...
Część jako eksperyment wsadziłam do wody, sadzonki wypuściły korzonki:

A przycięta werbena wypuszcza młode łodyżki:

ech gdybym ja tylko miała jakiś parapet w domu... pozdrawiam