Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród cioci 11:44, 01 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Gosia - moim zdaniem częściowo wyprostowana rabata wygląda bardzo fajnie - zyskała na wyglądzie. A tak jak Luki pisze, na ew. negocjacje zawsze będzie pora - ale nawet jeśli nie to jest super.
Buksikowo się zrobiło u Ciebie Ile ich posadziłaś??? Byłam u Kindzi oglądać - też kuleczek trochę jej przybyło Pozdrawiam i dobrej nocki życzę

Krzyś powiedział że nudno będzie jak wyprostuje i on sie na tym nie zna ale się nie godzi. Zrobił tak jak Mała Mi narysowała i koniec U Kasi super te kulki
Ogród Beaty 10:09, 01 kwi 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Bukszpan (Buxus) - uprawa

beata_kulesza napisał(a)
witam kochani jak zwykle szukam pomocy i porady. Mój ogród jest po przeróbkach i nie wszystko jest jeszcze na swoim miejscu. Codziennie się przechadzam po nim i ciągle zauważam jakieś braki.Mam taki mały zakątek z modrzewiem i bukszpanami przyglądam się niemu i czegoś tam jeszcze brakuje. Takie trochę luki są moim zdaniem. A wy co o tym myślicie?

Jest smętnie, może być weselej za sprawą kolorowych krzewów i traw

1 - cyprysiki żółty na pniu lub dowolny iglak, ale żółtozielony
2.miłorząb Mariken
3.hortensje bukietowe
4.kulki z berberysu lub tawuły japońskiej Goldflame cięte w kulki
5.żurawki bordowe
6.miskanty Variegatus
7.Platycladus orientalis Aurea Nana
8.Inne żurawki lub turzyce
9.Hosty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:34, 01 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Teraz buksiki wyjęte z samochodu.

Odbyło się od razu kulkowanie buksików na nową rabate, trzeba było wybrać najładniejsze

Nie są idealne w 100% ale jestem megaaaaaa zadowolony, po tegorocznych przyrostach będą już równiutkie

Piękne, duże! Gdzie je kupowałeś, Luki?
Ogród cioci 23:15, 31 mar 2014

Do góry
Gosia - moim zdaniem częściowo wyprostowana rabata wygląda bardzo fajnie - zyskała na wyglądzie. A tak jak Luki pisze, na ew. negocjacje zawsze będzie pora - ale nawet jeśli nie to jest super.
Buksikowo się zrobiło u Ciebie Ile ich posadziłaś??? Byłam u Kindzi oglądać - też kuleczek trochę jej przybyło Pozdrawiam i dobrej nocki życzę
Ogród cioci 22:31, 31 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No nieźle się zabuksikowałaś ale teraz ogród będzie cały rok pięknie zielony pomijając lato, kiedy jest więcej kolorków oczywiście. Do wprawy z cięciem przy takiej ilości bardzo szybko dojdziesz, a kulki już wyglądają bardzo dobrze. Jakieś braki lub dziury już w tym roku się wypełnią, u mnie tak samo
Co do zaokrągleń rabatki, dla mnie jest ok, a negocjować będziesz jak miejsca na rośliny braknie trzeba sobie jakieś pole do negocjacji przecież zostawić
Przypomne o żurawkach, żeby nie kupować byle gdzie, bo teraz wszędzie straszą opuchlakami

Już zamówiłam ale jak przyjdą to sprawdzę czy nie dołożyli gratisa To duża szkółka mam nadzieję że będzie ok
Ogród cioci 22:24, 31 mar 2014

Do góry
No nieźle się zabuksikowałaś ale teraz ogród będzie cały rok pięknie zielony pomijając lato, kiedy jest więcej kolorków oczywiście. Do wprawy z cięciem przy takiej ilości bardzo szybko dojdziesz, a kulki już wyglądają bardzo dobrze. Jakieś braki lub dziury już w tym roku się wypełnią, u mnie tak samo
Co do zaokrągleń rabatki, dla mnie jest ok, a negocjować będziesz jak miejsca na rośliny braknie trzeba sobie jakieś pole do negocjacji przecież zostawić
Przypomne o żurawkach, żeby nie kupować byle gdzie, bo teraz wszędzie straszą opuchlakami
Bukszpan (Buxus) - uprawa 17:34, 31 mar 2014

Do góry
No. luki są jak nie wiem co, potrzebujesz 3 małe krzewy na m2, 9 szt średnich bylin na m2 lub 3 szt dużych, a 15 małych bylin na m2. Sporo musisz zainwestować w ten kawałek rabatki
Bukszpan (Buxus) - uprawa 12:25, 31 mar 2014

Do góry
witam kochani jak zwykle szukam pomocy i porady. Mój ogród jest po przeróbkach i nie wszystko jest jeszcze na swoim miejscu. Codziennie się przechadzam po nim i ciągle zauważam jakieś braki.Mam taki mały zakątek z modrzewiem i bukszpanami przyglądam się niemu i czegoś tam jeszcze brakuje. Takie trochę luki są moim zdaniem. A wy co o tym myślicie?
Ogród cioci 11:13, 31 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Zobaczyłem i uciekam spać Jutro przybiegne na fotki buksików

Ja też padłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:11, 31 mar 2014

Do góry
Aniu wczoraj byłam w markecie i były buksiki .Jedna gałązka w wielkiej doniczce, wielkość gałązki to mniej więcej taka jaką Luki pokazywał u siebie jako najmniejsze i cena ....7,99zł.
Więc całuje twoje rączki za namiary na buksiki,
pozdrawiam Ewa
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:32, 31 mar 2014

Do góry
Kasiu niestety tak los bukszpanu trzeb rozkładać folie, firanki, szmaty i inne, aby było mniej roboty po cięciu Zawsze tak rozkładam pod każdy cięty krzew

Basiu dokładnie takiego samego raczej nie zamówiłaś bo to siewka, pojedyńczy egzemplarz, ale jest mnóstwo bardzo podobnych odmian
Ja mam nadzieję, że moje limki się ukorzenią, pączki mają, więc jestem dobrej myśli
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:27, 31 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Tak na prawde nikt jeszcze nie wyhodował czysto białego liliowca, ale jest mnóstwo odmian o zbliżonych do białego, bardzo delikatnie kremowe, z zielonym, lub żółtym okiem. Ja mam u siebie jedną siewke którą bardzo lubie, a kwitnie włąsnie tak:

jest bardzo delikatnie kremowy, a przy odpowiednim śietle wygląda jak biały.

Limki rozmnażam na dwa sposoby w wodzie i w ziemi. Zrobiłem mieszanke ziemi ogrodniczej piasku i torfu, a patyczki jeszcze zanurzyłem w ukorzeniaczu. Mam cichą nadzieję, że się uda

Wielkie dzięki za rady. Już zamówiłam tego ze zdjęcia. I limki do ziemi
Musi nam się udać, zrobiłam 10 sadzonek!
Pozdrawiam
Ogród cioci 23:12, 30 mar 2014

Do góry
Zobaczyłem i uciekam spać Jutro przybiegne na fotki buksików
Ogród z łezką 23:05, 30 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No zwiałem bo się numerami nie wymieniliśmy, wpadka na całej lini, a na pantacji byłem prawie godzinke. Jeszcze będzie okazja nadrobić w końcu w jednym województwie mieszkamy

Ja sobie już opisuje w telefonie nr-y "ogrodowisko"

U Ciebie te buksiki to skala makro I rewelacyjny pomysł z tym cięciem przed. Zapamiętam sobie

Pewnikiem się spotkamy
Ogród cioci 22:56, 30 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To ja siadam w pierwszym rzędzie i czekam na fotki

Proszę bardzo rozgość się
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:45, 30 mar 2014

Do góry
Kasiu u mnie i tak bałągan na rabacie i jeszcze kory nie ma to moge ciąć gdzie popadnie. Wystrzygłem poza rabatą, aby wybrać najładniejsze kule Do czasów ogrodowiska miałem w ogrodzie kilkanaście bukszpnów, ale były niedoceniane, teraz ich miejsce w rankingu ogrodowym wystrzeliło w góre

Bartku w glinie fakt nie urosną, ale można podnieść rabate i wymieszać ziemie z żwirkiem i duża ilością piasku Ja już zaczynam wysadzać po doniczkach bo na sklniaku brak miejsca i najprawdpoboniej skoalniak w tym roku zmieni lokalizacje i jeszcze się pomniejszy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:35, 30 mar 2014

Do góry
Luki...pięknie Ci to wyszło!!! Jeszcze stożka wystrugałeś!!! Że też ja nie wpadłam na to, że przed sadzeniem mogą do fryzjera iść!!! Mniej sprzątania! Moje posadzone, jutro rachu-ciachu Ja też z buksikami niedawno zaczęłam...i to też nie jest koniec
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:33, 30 mar 2014

Do góry
Ja mam nadzieję, że z opuchalkami będzie tak jak kiedyś u mnie z pędrakami chrabąszcza majowego. Mama opowiadała mi, że kiedyś były tego tysiące i po pewnym czasie same znikły. Kilka lat temu wróciły i teraz znowu jest ich troszke mniej, chociaż nadal czasem coś znajde w ziemi.
Trzymam bardzo mocno kciuki za wygraną z tym okropieństwem.
Ogród cioci 22:28, 30 mar 2014

Do góry
To ja siadam w pierwszym rzędzie i czekam na fotki
Ogród z łezką 22:27, 30 mar 2014

Do góry
No zwiałem bo się numerami nie wymieniliśmy, wpadka na całej lini, a na pantacji byłem prawie godzinke. Jeszcze będzie okazja nadrobić w końcu w jednym województwie mieszkamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies