Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mirella 21:37, 30 mar 2014

Aniu, wiosna u Ciebie zaawansowana, u mnie w Kraku magnolie w pąkach, tulipany może za dwa dni, żonkile ledwo je widać, tylko fiołki kwitną, pozdrawiam.
Mala_Mi 21:43, 30 mar 2014

No i jak mam zrobić plan naprawczy?????? No jak.. biegam u Was... motam sie w pędzie tu i tam.. a tu goście u mnie są.... a mnie nie ma...
Lecę namoczyć nasionka... ośmiał to bardzo piękna roślinka.. i mam nasionka od Gabrieli..

Zawsze ziemie wyparzałam w piekarniku, w tym roku mi sie nie chciało.. i mnie pokarało... bo siewki ładnie wyrosły i część padła od nóżki.... i to część od Ani kosmosów i to pełnych.. chyba sie zaplączę, by ratować resztę podlałam Previcurem... może reszta sie uratuje..
Betka 22:04, 30 mar 2014

Witam Cieszę się że masz Wizytówkę mogłam mogłam obejrzeć Twój ogród w pigułce
Więc obejrzałam Wizytówkę i jestem pod ogromnym wrażeniem różnorodności roślin w Twoim ogrodzie!!! A jeszcze jak popatrzyłam na te tulipany i resztę ....to oczy mi w ekran wskoczyły hihihihi
Ślicznie będę na pewno odwiedzać Małą Mi
Pozdrawiam
boguslawa_ma... 22:11, 30 mar 2014

Aniu u mnie też dużo siewek popadało ale nie wiedziałam cze,takie małe czarne muszki to fruwają nad tą ziemią ,a kosmos mam czarny ale zamierzam go wysiać na działce nic już nie pikuje.
Nikita 22:15, 30 mar 2014

Aniu...łaaał... ale fantastycznie u ciebie...i ten zapach wiosennych kwiatów...
paniprzyroda 22:45, 30 mar 2014

Program naprawczy?? Kiedy u Ciebie ciekawie i mus zaglądać
Ile czasu trzeba moczyć nasionka ośmiału? Resztę różnistych nasion zostawiam na wysiew do gruntu
alinak 22:59, 30 mar 2014

ja tez robię plan naprawczy ....idę spać ...a na jesień to robię akcje cebula ...toż u mnie bida aż piszczy . strasznie mi się te krokusy kremowe u ciebie podobają ...będę prosić o namiary ...
Anita1978 07:51, 31 mar 2014

Ziemia wyparzana w piekarniku?! Ty nie masz co z czasem robić ale poważnie, to podziwiam wiedzę, umiejętności i efekty takowyż!
bacowa 09:11, 31 mar 2014

Aniu wczoraj byłam w markecie i były buksiki .Jedna gałązka w wielkiej doniczce, wielkość gałązki to mniej więcej taka jaką Luki pokazywał u siebie jako najmniejsze i cena ....7,99zł.
Więc całuje twoje rączki za namiary na buksiki,
pozdrawiam Ewa
Mala_Mi 09:13, 31 mar 2014

Szybciorkiem na pytanka odpowiem

Juzia - aparat ten sam od zawsze .. ma już siedem lat... a ja dalej nie umiem go obsługiwać.. robię z automatu .

Aneta - temperatury nie szałowe, ale ujemnych nie pokazują.. 5 stopni powinno sie utrzymać w glebie.

Magda K8 - czary mary.... oj przydałoby się umieć czarować....

Marek - kto jak kto, ale ty już nie narzekaj.. kwitnie nam tak samo, a barwinek u Ciebie nawet bardziej.. jedynie tulipanów nie masz to fakt.. ale trzeba posadzić sobie nie modne ogrodowiskowe, tylko zwykłe wczesne.. nie są wypasione, ale cieszą oczy teraz.. nie mają pełnych kwiatów, są niskie.... ale na przedwiośniu czy to ważne??? Do takich tulipanów należą tulipany z grupy Kaufmanna.

Beta - bo lubię kolorowo

Kitek, Ewa Agent 007 - odpozdrawiam i dziękuję za zaglądanie do mego ogrodu

Madzia - jakoś nie po drodze nam by sie spotkać

Agania - może nie zmarzł, a był jakiś trefny egzemplarz.. może zima byłą wyjątkowa a egzemplarz młody.. wiec nie zahartowany

Motylek - stipy zostawiam niepociachane.. a co.. niech falują włosy.. ale frosta przycięłam..

Agata - no i właśnie o to chodzi..... i ten konflikt mieć elegancko i zgodnie z dekalogiem, czy kolorowo i się cieszyć wiosną... to są odwieczne dylematy... ale ja już ich nie mam... punkt z dekalogu o ograniczaniu gatunków wykreśliłam..... w historii już z dekalogu się wyrzucało niewygodne punkty Historia lubi sie powtarzać .. przepraszam jak kogoś uraziłam, ale taka prawda.

Anna_g - do OBI mam daleko.. u nas nie ma... forsycja tylko jak kwitnie wygląda, potem nie wygląda. Ale mus ja mieć, bo skąd mam wiedzieć, że róże można ciąć ??? Jak projektowałam ogród to nie chciałam forsycji... bo to takie wsiowe kwiaty A jak poszłam do szkółki robić pierwsze zakupy do projektu... to kupiłam forsycję Ale tylko krowa zdania nie zmienia

Konstancja - bo Ty idziesz zgodnie z duchem i trendami.. mało gatunków.. i ja Ci nie mogę mieszać w koncepcji i w uporządkowanym świecie moim chaosem. I zgadam sie z mało gatunków.. ale nie dotyczy to przedwiośnia Tak długo czekamy na wiosnę.. że na przedwiośniu można sobie pozwolić na szaleństwo

Karola - nie ma sprawy... Twoje jeszcze żyją.. wczoraj w nocy pobiegłam je podlewać, bo w dzień zapomniałam

Bogdzia - jak widać i czytać też nie...