Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:53, 13 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Nawigatorka Ty jeszcze z tego płotu nie sladlaś przez 4 lata? Gdybyśsię zmęczyła widzeniem wpadnij na herbatkę lub na cos mocniejszego dla kuraźu, jeżynówkę mam

Na gabionow to się nawet wygodnie siedzi (choć wisialam gdy ich jeszcze nie bylo. Ale nie powtarzaj dwa razy bo na nalewkę to chętnie tym bardziej,że moje zapasy choć niemałe kończą się zazwyczaj około Bożego Narodzenia. A i dobrze że te brzozy na trochę mniejsze wymieniłeś bo widok juz zaslanialy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:30, 13 kwi 2015

Do góry
Sebek - dobrez, ze sobie donice przypinsowałeś bo jak mnie znasz to niedługo znow rewolucje przejdą Czrana donica taka sama jak u EwyKatowice. Czeka na zakup bonzaja, muszę do ZC podjechać coby nabyć drogą kupna

Syla - czarne donice z białymi stokrotkami zapewne obłędne, jeszcze chyba nie fociłaś, bo ja nic nie widziałam!!!! moje brzozy to doorenbos odmiana Long Trunk......

Kamajla zapomniany tatarak to ewidenty znak, że jeszcze nie czas na rewolucje przy kuchennej rabacie.... Najpierw wylewka pod nogi pergoli a potem przesadzanie.... Deski zamowione tylko czy M sie ugnie pod wylewka......

Gabisia ja nawet wiem, ze ten tatarak obok hakone stoi... Na szczęscie nie zapłacony
Moje kule od dwóch lat leża w carex frosted cursl i tylko dzieki temu nie grają same w boole po ogrodzie Gdybym je położyła przy konwalnikach to zwłaszcza ta szkliwiona kula by sobie po nim powalcowala.....

Zielona Marto - wiosna to najpiekniejsza pora roku. Czekam az pIssardi rozkwitną na całego a kiku shidare dołączy do nich oj będzie sie działo pod koniec tygodnia , zapraszam do klubokawiarni na 5 kwitnacych kiku-shidare. M mi wyjazdu do Kraju kwitnacych wisni nie zafundował to sobie zapożyczony krajobraz zafundowałam bonzaja chyab zmieni lokalizacje i wtedy go pokaze ale jeszcze koncepcji nie mam gdzie....

Rench ja konwalnika bede tuczyć Florovitem

Agnieszko kula mam ale ich jakos szczegolnie nie eksponuje. Mam och łacznie 6 szt od 27 do 4 cm

Ensata - konwalnika chyba trezba dolistnie zasilić ale i tak spodziewam sie efektu jak z carexami w 3 sezonie. Może liscie nie maja moje duzo ale korzenie ładne, bo je w poszukiwaniu krewetek porzadnie obejrzałam

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:57, 13 kwi 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Czekam na zdjęcia brzozy w donicy

W donicy lub obok....lub gdziekolwiek indziej

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:11, 13 kwi 2015

Do góry
Czekam na zdjęcia brzozy w donicy
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:58, 13 kwi 2015

Do góry
margi napisał(a)
Tak pięknie że wychodzić się nie chce Pozdrawiam

Dzięki Margi ... Właśnie wróciłam z sadzenia brzozy i ogarniałam bałagan przy ścianie wodnej ... Jutro brykam po korę ...
Początki w Kruklandii 17:41, 13 kwi 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Osobiście brzozy uwielbiam ... Nie sądziłam , że tak będzie . Miałam obawy odnośnie kolejnych liści ... Ale one mi ni w ząb nie przeszkadzają ... Mogę się na nie gapić w nieskończoność ...

Ciekawa jestem tej wody u Ciebie ... Widzę , że nadal kombinujesz

Brzozę dowiozłam i siedzi królewna na taczce , bo nie wiem nadal i dumam czy do donicy czy nie

Pokaż tę królewnę jak już wydumasz
Z liśćmi mam tak samo jak Ty...tylko 10x mniej ich mam

Z wodą to już chyba nie kombinuję. Mam plan i go wykonam....ale czasu teraz nie mamy na takie duże przedsięwzięcie
Może zaczniemy jesienią, a może dopiero za rok.

Dzisiaj skrzynka się buduje w garażu...i tak powolutku do przodu

Początki w Kruklandii 15:56, 13 kwi 2015

Do góry
Osobiście brzozy uwielbiam ... Nie sądziłam , że tak będzie . Miałam obawy odnośnie kolejnych liści ... Ale one mi ni w ząb nie przeszkadzają ... Mogę się na nie gapić w nieskończoność ...

Ciekawa jestem tej wody u Ciebie ... Widzę , że nadal kombinujesz

Brzozę dowiozłam i siedzi królewna na taczce , bo nie wiem nadal i dumam czy do donicy czy nie
Początki w Kruklandii 13:00, 13 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Małe brzozy mało liści... Duźe brzozy duzo liści..... Mam 4 szt... Ale to nic wobec 100 grabów....

Pocieszam się, że Doorenbosy mają większe liście....to ich pewnie mniej niż u brodawkowatych
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:14, 13 kwi 2015

Do góry
Marzenko bo sekator to przydatne narzędzie Troszkę szkoda, że te najładniejsze gałęzie nie zakwitną na drzewkach, ale trudno, ważne, że dało się przewieźć.

Gosiu z tym zakopaniem głębiej to też super historia
Wchodzę do szkółki, wszystko łądnie szukam swoich Nigr i nigdzie nie ma, idę zatem zapytać kogoś, kto krzątał się na końcu:
-Dzień Dobry są może śliwy wiśniowe odmiany Nigra?
-To takie śliwki do jedzenie?
-Nie, drzewa ozdobne
-Eeee to my nie wiemy... tu jakiś wiśnie kopiemy, mogą być?
Myślałem , że padnę
Po dłuższej chwili szukania znalazły się trzy tylko każda z innej parafii, a jedna wyższa od innych o pół metra. Mówię Pani, że potrzebne mi 3 takie same i usłyszałem:
-Zakopie Pan pół metra niżej i będzie dobrze. Myślałem, że padnę jeszcze bardziej.
Musiałem tłumaczyć przez 10 minut dlaczego nie można zakopać drzew niżej po czym usłyszałem:
-A skąd ja to niby mam wiedzieć.
Po negocjacjach Pani zadzwoniła do właściciela po czym okazało się, że na zapleczu jest ok 40 śliw, które były moim obiektem zainteresowań.
Jeszcze nie spotkałem się z tak niekompetentnym sprzedawcą w szkółce, ale to było zabawne bo Pani przynajmniej mówiła co wie, a dokładniej czego nie wie
Na szczęście właściciel przyjechał i dokładnie wiedział co sprzedaje

Alka drzewa kupiłem w Poczesnej pod Częstochową

Olu z drzew jestem zadowolony, dwie pozostałe troszkę gorzej wyglądają bo przycięte, ale i tak odbiją to w sezonie

Marto lilie powinny się spokojnie pokazać. U mnie w niektórych miejscach jeszcze śpią, a od południowej ściany cały czas pojawiają się nowe

Nigry to była chyba dobra decyzja, chciałem brzozy, ale wtedy na rabacie po kilku latach nic nie chciałoby rosnąć, albo musiałbym wylewać tam cysterny wody na moim piasku.
Początki w Kruklandii 22:35, 12 kwi 2015

Do góry
Małe brzozy mało liści... Duźe brzozy duzo liści..... Mam 4 szt... Ale to nic wobec 100 grabów....
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:02, 12 kwi 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)
Bardzo ładny ogród, przyjemnie było u Pani gościć, a przeniesienie tarasu na dół rewelacja, pierwszy raz spotkałam się z takim rozwiązaniem. Brzozy rewelka, zresztą są to moje ulubione drzewa i na pewno będę je mieć u siebie. Pozdrawiam igratuluje ogrodu.

Witam u siebie nowego gościa Dziękuję za miłe słowa ... Taras zamknęłam za szkłem dlatego znalazłam kolejne miejsce na nowy , drewniany Brzozy uwielbiam ... Zakupiłam w piątek kolejną , myślę , że się polubią ze ścianą wodną pozdrawiam i zapraszam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:43, 12 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Carex montana ledwie startuje a już kwitnie

Seslerie już dawno kwitna i są zieloniutkie

i takie tam

Obłędnie !!! wszystko wiosennie kwitnie . U mnie początek wiosny ... Marzen te donice czarne dostałam w ramach reklamacji szarych ... Posadziłam w nich stokrotki i mam nadzieję że dotrwają kwitnieniem do 17.05 bo mam komunię . I jeszcze ... nie bądź na mnie zła bo popełniłam zakup brzozy youngi... Chcę ją przytulić do ściany wodnej lub włożyć do donicy o ile się zmieści ... No chyba , że nazwy pomyliłam i masz inne ? Pozostaje nadzieja , że będzie good bo się załamię
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:07, 12 kwi 2015

Do góry
Bardzo ładny ogród, przyjemnie było u Pani gościć, a przeniesienie tarasu na dół rewelacja, pierwszy raz spotkałam się z takim rozwiązaniem. Brzozy rewelka, zresztą są to moje ulubione drzewa i na pewno będę je mieć u siebie. Pozdrawiam igratuluje ogrodu.
Początki w Kruklandii 20:57, 12 kwi 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Twoje brzozy w tym roku na pewno dadzą czadu na wyspie. Ja dumam gdzie by tu jeszcze chociaż 1 wcisnąć.

Dumaj...może wydumasz

Też myslałam nad jeszcze jedną Doorenbos... ale to chyba nie najlepszy pomysł w małym ogrodzie
Będzie za to Long trunk kompromis

Początki w Kruklandii 20:52, 12 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)

Też kocham brzozy, rzucają cudownie malownicze swiatło i pięknie im listki szeleszczą
Do niedawna miałam brzózkę ale ją zabiłam

Oj
Początki w Kruklandii 20:11, 12 kwi 2015

Do góry
Twoje brzozy w tym roku na pewno dadzą czadu na wyspie. Ja dumam gdzie by tu jeszcze chociaż 1 wcisnąć.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:03, 12 kwi 2015

Do góry
Lawenda łysa ale żyje. Szybciutko się zabuduje, ma pełno pączków.

Najładniejsze żurawki po zimie - Marmalade, a pieniek brzozy zawsze ładny

Plan na ten tydzień:
-przesadzenie 3 miskantów
-posadzenie graba
-kanicki - widać ich brak na zdjęciach
-obsadzenie donic przed domem
-zakup i posadzenie 5 hortensji nad stawem

I co tam się jeszcze nawinie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę dobrego humoru na nowy tydzień
Początki w Kruklandii 19:54, 12 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

To jest ogród a nie sala operacyjna Sterylnie nie będzie

A brzozy kocham. I nawet kocham ich liście na trawniku

I jeszcze pytanie... a berberysy i tawuły to liści czasem nie gubią?

no wlasnie chyab nie...bo jakos ich nigdzie nie moglam znalezc
a brzoza wszędzie
jak masz małe to pewnie nie ma problemu
ja mam gigantyczną brzozę
Początki w Kruklandii 19:35, 12 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

To jest ogród a nie sala operacyjna Sterylnie nie będzie

A brzozy kocham. I nawet kocham ich liście na trawniku

I jeszcze pytanie... a berberysy i tawuły to liści czasem nie gubią?

Też kocham brzozy, rzucają cudownie malownicze swiatło i pięknie im listki szeleszczą
Do niedawna miałam brzózkę ale ją zabiłam
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:05, 12 kwi 2015

Do góry
Ogród przepiękny, mamy dużo podobnych roślin ale w różnej aranżacji, najbardziej zazdroszczę brzozy i jej wykorzystania. Ja zawsze marzyłam o posadzeniu 3 koślwaych brzózek a u ich podnoża duży głaz-pozostanie to jednak tylko marzeniem. Postaram się często zaglądać, serdecznie pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies