Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 11:27, 20 lip 2016

Do góry
dzisiaj pokażę plac zabaw choć dojdzie jeszcze do niego drabinka i siatka wspinaczkowa na frontową ścianę.czekam na kuriera i moze jutro montaż
Ogród z pergolą 11:21, 20 lip 2016

Do góry
Asia inspirka jest naprawdę super, ja też uwielbiam takie projekty.tylko niestety Agata moze mieć rację...
ja gorąca głowa jak to mawia makusia więc u mnie nie zawsze wygrywa rozum
Agata jesteś niesamowicie życiową osobą, ciesze się że do mnie zaglądasz
Moja codzienność - ogród Oli 10:04, 20 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Ola a sadzisz trawy w ta mieszankę co poleca Toszka?piasek, kora, kompost?

jak mam kompost to daję ale przeważnie rozluźniam glinę piaskiem, dodaję ziemi uniwersalnej z worka i odrobinę kory
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 23:12, 19 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
85 postów...jezu Marta...jutro ogarnę chyba z Tobą nad jezioro powinnam jeździć

Nad jezioro?Mocno uderz mnie w głowę, bom ciemna i nie kumam
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:24, 19 lip 2016

Do góry
85 postów...jezu Marta...jutro ogarnę chyba z Tobą nad jezioro powinnam jeździć
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:23, 19 lip 2016

Do góry
z 3 zrobiłaś tyle?!

czyli na wiosnę spróbować? mam 10 szt a chciałabym obwódkę tarasu zrobić i potrzebuję 36szt
Ogród z pergolą 22:18, 19 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu pozdrawiam

wkońcu
Ogród z pergolą 22:18, 19 lip 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Hop hop Aniu-zaglądam i witam się.Pewnie przyjdzie mi przeczytać 100 stron-zanim nadrobię wątek

hej Kasia fajnie że jesteś
Ogród z pergolą 22:17, 19 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Ktoś tu chyba weekend z dala od komputera spędził

oj tak weekend wyjazdowy relaks był
Ogród z pergolą 22:16, 19 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Przyszłam zobaczyć co dzieje się pod moją ulubioną pergolą a tu przeważnie obok awatarków muchy maczane w atramencie łaziły Choć nie do końca- róże przepiękne i jeżówa też. Podobne albo takie same mam jeżówy.

Pomysłu na puszki nie mam. Kasia z Dębicy, wątek chyba nazywa się "moja bajka" jest specjalistką od "dekupażu" (nie będę sobie zawracać głowy oryginalną pisownią, choć google mam pod myszką )Kasia potrafi zdobić nawet kamienie otoczaki, więc pewnie puszki też.

Jola już dzisiaj siły nie mam ale jutro obiecuję fotki!
Ogród z pergolą 22:15, 19 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Duży wybór ostróżek mają w bylinowym raju także w razie jakbyś teraz już chciała kupować to masz w czym wybierać
jakie róże jeszcze planujesz posadzić ? Moim zdaniem biel w ogrodzie w cale nie jest nudna raczej taka uspokajająca

u siebie w łodzi mam też florini z dużym wyborem bylin, będę szukać
z róż napewno j.w. goethe o innych jeszcze nie miałam czasu myslęć bo teraz w głowie mam tą białą rabate i powoli szykuje sobie tą szaro-biało-niebieską więc generalnie sporo mam na głowie. do tego obeliski wkoncu trafiły na różankę bo lo ładnie rosną i kombinuję jeszcze parę zmian na różance...uhh...sporo wszystkiego.......
Ogród z pergolą 22:10, 19 lip 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Ech, czytam że i tu gorączka różana już widzę że będzie pięknie

u mnie gorączka goni gorączkę wiesz jak to jest gdy tyle czasu spedzasz nad ogrodem i nagle wpada Ci do głowy wizja, mysl i masz to! widzisz swój ogród zupełnie inaczej i mózg aż paruje od planowania zmian
Ogród z pergolą 22:08, 19 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, zamawiapam tam trawki. Ceny przystępne. Pięknie zabezpieczone do transportu. Roślinki średniej wielkoeci po normalnej cenie. Terminowo.

o czyli warto, dzięki Iwona
a Ty masz jakieś gatunki ktore polecasz z białych?
Ogród z pergolą 22:07, 19 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

http://pin.it/5blUuJw
http://pin.it/DucycG8

Madzenka napisał(a)
Net mi wczoraj słabo dzialał, dopiero dzisiaj do mojego poprzedniego posta dokleilam wykaz białych roślin.
O kwadraty nawet nie pytaj, bo wiesz ze kocham i gorąco popieram. Skoro słońce to wszystko co wczesniej napisałam swietnie bedzie tam rosło, u mnie patelnia przez caluteńki dzień w ogrodzie.
Tradycyjne nasadzenia w kwadratowych rabatach nabiorą nowoczesnego wygladu. Ostrozki, napastnice czy łubiny w kwadratach od kilku lat królują na Chelsea. Do tego trawy , kwadraty z bukszpanów lub cisów i będzie swietnie.
Ja uwielbiam biały i załuje, ze. Dałam sie namowic na żółty i pomarańczowy przy kuchni,teraz zamieniam na bladożółty z białym i mam nadzieje kiedyś dojść do białego

wow jakie zestawienie! super, strasznie Ci dziekuję
uwielbiam mieć plan, wiem wtedy co kupować i nie błądzę jak dziecko we mgle. w wolnych chwilach rysuję sobie te kwadraty i ustawiam rośliny w paint. generalnie na tyły daje ostrózki, naparstnice, ml, hortki, artemis bo one wysokie rosną a na przód niższe, nie za nudno...?
Ogród z pergolą 21:58, 19 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Białą rabatę mają w Pęchcinie i wcale nie uważam żeby była nudna. Niestety nie mam fotek ale w wątku spotkaniowym na pewno jakieś są.

zawsze można urozmaicić a spróbować myślę warto
trochę ostatnio mam mało czasu na forum ale postaram się może gdzieś poszukać tych fotek
Ogród z pergolą 21:56, 19 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Oczywiście
Jak mi się moje Julie co kupiłam jak byłyśmy u Magdy rozmnożą to też Ci dam

Julia pomarańcz, no czad w główce kombinuje połaczyć pomarancze z bordem
czuje że pasuje ale okaże się za rok
Ogród z pergolą 21:52, 19 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Pamiętasz jak planowalas tyły ogrodu gdzie kiedyś miała być altana? Tam myslalas nad różami w obwodksch bukszpanowych
Ja totalnie nie różana ale jeśli to będę różę które nie będą dotykac/pokladac się na buksy to myślę że fajny pomysł.

A teraz sobie przypomniałam że różanke masz na skarpie??

tak różanka jest na skarpie ale tez na wielkiej rabacie z delikatnym spadkiem taka 6,5x7,5
oczywiście juz sobie wkręciłam te kwadraty i główkuję jak to zrobić, codziennie siedzę na tarasie i lampię na nią i dumam...
skończyliśmy dzisiaj grubsza robote na różance, jutr posprzatam i moze wkońcu pokażę ją w całości
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:51, 19 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Iwona czy dobrze kojarzę że kiedyś rozmnażałaś lawende przez podział?

Aniu zobacz te 2 rzedy lawendy to wszystko z podziału Miałam trzy takie dość duże krzaki i podzieliłam w tym roku wiosną. Efekt : 100 % sukces
Ogród z pergolą 21:48, 19 lip 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Ania kurczę będę ściągać od Ciebie coś mi się zdaje

Ja to bym chciała buksika tak jak na 9tej fotce http://www.paulmartindesigns.com/show_gardens_HC2014.html

A róże myślałam posadzić po drugiej stronie o tak (usunę zaraz, coby Ci nie śmiecić):

ale w sumie ta druga strona też mi chodziła po głowie

nie chodzi ten link
jeśli tylko jest tam pełno słońca to bedzie dla róż super, idealnie jakby jeszcze był delikatny przeciąg
10 Pashmin...bosko...
nie usuwaj nie przeszkadza mi to
Ogród zmyślony 21:44, 19 lip 2016

Do góry
wypas !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies