Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 22:07, 19 lip 2016

Madzenka napisał(a)

http://pin.it/5blUuJw
http://pin.it/DucycG8

Madzenka napisał(a)
Net mi wczoraj słabo dzialał, dopiero dzisiaj do mojego poprzedniego posta dokleilam wykaz białych roślin.
O kwadraty nawet nie pytaj, bo wiesz ze kocham i gorąco popieram. Skoro słońce to wszystko co wczesniej napisałam swietnie bedzie tam rosło, u mnie patelnia przez caluteńki dzień w ogrodzie.
Tradycyjne nasadzenia w kwadratowych rabatach nabiorą nowoczesnego wygladu. Ostrozki, napastnice czy łubiny w kwadratach od kilku lat królują na Chelsea. Do tego trawy , kwadraty z bukszpanów lub cisów i będzie swietnie.
Ja uwielbiam biały i załuje, ze. Dałam sie namowic na żółty i pomarańczowy przy kuchni,teraz zamieniam na bladożółty z białym i mam nadzieje kiedyś dojść do białego

wow jakie zestawienie! super, strasznie Ci dziekuję
uwielbiam mieć plan, wiem wtedy co kupować i nie błądzę jak dziecko we mgle. w wolnych chwilach rysuję sobie te kwadraty i ustawiam rośliny w paint. generalnie na tyły daje ostrózki, naparstnice, ml, hortki, artemis bo one wysokie rosną a na przód niższe, nie za nudno...?
anna_t 22:08, 19 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Aniu, zamawiapam tam trawki. Ceny przystępne. Pięknie zabezpieczone do transportu. Roślinki średniej wielkoeci po normalnej cenie. Terminowo.

o czyli warto, dzięki Iwona
a Ty masz jakieś gatunki ktore polecasz z białych?
anna_t 22:10, 19 lip 2016

Kuba napisał(a)
Ech, czytam że i tu gorączka różana już widzę że będzie pięknie

u mnie gorączka goni gorączkę wiesz jak to jest gdy tyle czasu spedzasz nad ogrodem i nagle wpada Ci do głowy wizja, mysl i masz to! widzisz swój ogród zupełnie inaczej i mózg aż paruje od planowania zmian
anna_t 22:15, 19 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
Duży wybór ostróżek mają w bylinowym raju także w razie jakbyś teraz już chciała kupować to masz w czym wybierać
jakie róże jeszcze planujesz posadzić ? Moim zdaniem biel w ogrodzie w cale nie jest nudna raczej taka uspokajająca

u siebie w łodzi mam też florini z dużym wyborem bylin, będę szukać
z róż napewno j.w. goethe o innych jeszcze nie miałam czasu myslęć bo teraz w głowie mam tą białą rabate i powoli szykuje sobie tą szaro-biało-niebieską więc generalnie sporo mam na głowie. do tego obeliski wkoncu trafiły na różankę bo lo ładnie rosną i kombinuję jeszcze parę zmian na różance...uhh...sporo wszystkiego.......
anna_t 22:16, 19 lip 2016

yolka napisał(a)
Przyszłam zobaczyć co dzieje się pod moją ulubioną pergolą a tu przeważnie obok awatarków muchy maczane w atramencie łaziły Choć nie do końca- róże przepiękne i jeżówa też. Podobne albo takie same mam jeżówy.

Pomysłu na puszki nie mam. Kasia z Dębicy, wątek chyba nazywa się "moja bajka" jest specjalistką od "dekupażu" (nie będę sobie zawracać głowy oryginalną pisownią, choć google mam pod myszką )Kasia potrafi zdobić nawet kamienie otoczaki, więc pewnie puszki też.

Jola już dzisiaj siły nie mam ale jutro obiecuję fotki!
anna_t 22:17, 19 lip 2016

Makusia napisał(a)
Ktoś tu chyba weekend z dala od komputera spędził

oj tak weekend wyjazdowy relaks był
anna_t 22:18, 19 lip 2016

kasja83 napisał(a)
Hop hop Aniu-zaglądam i witam się.Pewnie przyjdzie mi przeczytać 100 stron-zanim nadrobię wątek

hej Kasia fajnie że jesteś
anna_t 22:18, 19 lip 2016

ren133 napisał(a)
Aniu pozdrawiam

wkońcu
Rojodziejowa 00:54, 20 lip 2016

To jeszcze jedna próba z tym bukszpanowym linkiem - zdjęcie siódme
AgataP 09:10, 20 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)
To jeszcze jedna próba z tym bukszpanowym linkiem - zdjęcie siódme

Na zdjęciu nieźle wygląda, ale jak pamiętam już była dyskusja w tym temacie - jak dojść do środka by przyciąć, poza tym należy bardzo dbać, bo przyjdzie zaraza na bukszpany i projekt padł... dlatego mnie osobiście to nie przekonuje...