Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:20, 16 wrz 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Dzięki Wam i ja wykazałam rewolucyjną czujność i odwiedziłam zarówno Insekta jak i to coś na
L
Wszystkie gladiatory moje (po jednym opakowaniu w kartonie było tylko). Kupiłam też Mount Everesty, choć Mount Blanc podobno ładniejsze (i już zamówiłam całą chmarę)
W szale zakupów zapomniałam, że mam malutki ogródek i całą masę zdobycznych cebulek, czekających na posadzenie
Tess spokojnie zmieszczą się
W Gąszczu u Tess 21:16, 16 wrz 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Tesiunia, kurczaki co ja czytam Mam nadzieje, ze wygrasz walke z potworami. Skad sie tyle tego dziadostwa bierze? Kreta Ci potrzeba, tylko nie wiem czy to rozwiazanie, bo w obu przypadkach trawnik w opalach Trzymaj sie dzielnie Ja trzymam kciuki za Ciebie

Dziękuję, Boćku-Kasiu za kciuki Ale kreta nie chcę. Nie i już

W Gąszczu u Tess 21:14, 16 wrz 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Tesiulku....Słoneczko .....fochasz się jeszcze ??

Na Ciebie nie można się fochać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:12, 16 wrz 2013

Do góry
Dzięki Wam i ja wykazałam rewolucyjną czujność i odwiedziłam zarówno Insekta jak i to coś na
L
Wszystkie gladiatory moje (po jednym opakowaniu w kartonie było tylko). Kupiłam też Mount Everesty, choć Mount Blanc podobno ładniejsze (i już zamówiłam całą chmarę)
W szale zakupów zapomniałam, że mam malutki ogródek i całą masę zdobycznych cebulek, czekających na posadzenie
Ogród do kwadratu 21:05, 16 wrz 2013

Do góry
Koffam ten ogród.
Fotki piękne robisz, Aguś.
Safoyę - po takiej rekomendacji - mus odwiedzić.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:26, 12 wrz 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Telepatia normalnie Dzisiaj zamówiłam białe, czarne i różowe. Wiosną okaże się, że te same.

Ogród Tosi 23:21, 12 wrz 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Tośka, widzę Cię I - nie wyglądasz jak z baśni Braci Grimm

No, teraz Calineczka od Andersenów
Ogród Tosi 23:17, 12 wrz 2013

Do góry
Tośka, widzę Cię I - nie wyglądasz jak z baśni Braci Grimm
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:15, 12 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
tulipany biało-różowo-czarne będą,

Telepatia normalnie Dzisiaj zamówiłam białe, czarne i różowe. Wiosną okaże się, że te same.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:07, 12 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Fineczka poleca z białych czosnków Mont Blanc.. nie są super duże, ale mają ładny i trwały kolor...

O, to znaczy że dobrze je oceniłam. Dzisiaj zamówiłam właśnie Mount Blanc. Miałam dotąd Mount Everest (szt. 1
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:28, 12 wrz 2013

Do góry
ana_art, ty Aniu nie narzekaj, bo w swoim ogrodzie stworzyłaś cuda, wiosną te łany tulipanów i czosnków, trawy i horti, na okrągło masz się czym cieszyć budleje posadź za ogrodzeniem,może cię nie ustrzelą

małgorzata_s, Gocha...dziś pomęczę

Kindzia, Kasiu, dalie w kolorach do twoich koncepcji, pamiętam, wyślę....zwłąszcza jedna jest cudna, taki poczochraniec

Debra/ Krysiu, daturę mam pierwszy raz, może nawet postaram się ją przechować w domku letnim, jaki będzie efekt, nie wiem, ale może się udać, bo domek już jest wykańczany, będzie w nim cieplej, jak rok temu....nie narzekam, narzekam na brak czasu i na to, ze nic, ale to nic w ogrodzie nie robię

AgnieszkaW, Agnieszko, dzięki jeszcze by tak mieć do moich koncepcji te twoje wapienie i kamienie

Mazrenko, trafiłaś w sedno sama się dziwię czekam na przylot przyjaciółki z Kanady, widziała rok temu ogród, w fazie zmian, ciekawa jestem, co powie ona też zapalona ogrodniczka

Beata_S, Beatko, zmienia się ale dość powoli, no i kiedy te rh urosną na 2m, jak u Bogdzi, z cierpliwością u mnie kiepsko

Welka/Ewelinko, to ratuj je, po raz pierwszy słyszę, że coś rusza rozchodniki, wg mnie te bordowe ewentualnie mają problemy, reszta póki, co bez zarzutu pozdrawiam, hosta od ciebie rośnie w siłę

Mira, też tak mam dzięki za nasionka, o mało nie wywaliłam!! jeszcze nie siałam, ale powoli się zbieram; teraz dobieram tulipany, ciemne i jasne, ale tylko pełne i myślę, gdzie wkomponować; wpadł mi nowy pomysł, zatem muszę dokupić cisy kule, tak z 10, aby koncepcja wypaliła, czy się uda, nie wiem...muszę wybierać między domkiem letnim i ogrodem

Marzena, werbena naprawdę ze wszystkim się komponuje za rok chyba będzie jej więcej, ale najpiękniej wygląda w wielkiej kępie nadal sporo kwitnie, oby, jak najdłużej

Aniu asc, to kordylina australijska, ciut się różni, na zimę do domku chowam, czy przetrwa, nie wiem, okaże się masz rację, madżenkowy potwór był boski, planuję go za rok

Ula, to jedyna rabata, co do której nie mam żadnych chęci na zmiany, dobre i to

Tess, jak miło się tego słucha może za 2 lata pokażę w gminie ogród, bo tak ciągle mam opory,

Dzidka, dziękujemy, teraz i tam już miany, ale nie dotarłam z aparatem

Anita1978, Anitko, z żółtego to u mnie tylko te róże i aksamitki, no ba i jeden mieczyk ale ja jakoś nie bardzo lubię żółty kolor w ogrodzie, nie wiem czemu?

agata19762, Agatko, jaki avatar!!! oj bardzo polecam te roślinki dzięki

Bogdzia, no jakoś tak ciepłam nasiona, że wyszło mimo woli, jak u Ani, ale cieszę się, ze się podoba

Grażynko, dzięki, za rok coś może wymyślę, bo sianie było na ostatnią chwilę

Kasiek, białą lawenda kwitnie później, ma ciut inne kwiaty, mniej pachnie, ale wygląda uroczo za mur pochwały M. przekażę

JoannA, Joasiu, bo to pogoda dopisuje i ogród się jakoś stara

Gabrysia, pozdrawiam, jeszcze cit pismem pomęczę

monteverde, Aniu, jakoś tak podróżniczy rok wychodzi a robota leży macham

Margarete, Małgosiu, cieszę się nasionka zbierać będę i mogę wysłać a trzmielinę oskrzydloną też mam, w tym roku sporo podskoczyła, ale nadal zielona, a to oznacza, że nadal będzie u nas ciepło
oj na te rh to poczekam trochę, zanim mur okryją i zaszaleją, ale chyba warto, no i coś jeszcze tam dam, chyba trawy, ale jak one urosną

Epodlas, Bożenko, to jakieś inne lawendy, bo te moje stare, to już po cięciu, dopiero teraz pięknie od samego dołu rosną, za rok znowu dadzą pokaz

Magda70, no to widzisz, jaki sokoli wzrok ma Ania

Ogród w Alei Lipowej... 19:58, 11 wrz 2013

Do góry
złapałam
Ogród w Alei Lipowej... 19:52, 11 wrz 2013

Do góry
Łatwa dla kogoś, kto widywał te szyszeczki przez wiele lat na własnej magnolii
Co wygrałam?
Ogród w Alei Lipowej... 19:42, 11 wrz 2013

Do góry
Nasiennik magnolii.

Znalazłaś się, Zgubo
Blaski i cienie nowego życia 14:47, 11 wrz 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Skopiowałam zdjęcia dla mojego żonka
Czy prawa autorskie zastrzeżone czy można zgapiać

Pozdrawiam

Prawa nie strzeżone, można zgapiać.
A przecież ten projekt ja zgapiłam od Alinki

Tess napisał(a)
Łał, ale wypasiony kompostownik.
Pochwały dla eMa.

M. się cieszy a ja też, bo na niego od wiosny czekałam

Sebek napisał(a)
Kompostownik jest giiiiiigantyczny Ale wiem ile go idzie i po sezonie nie komora będzie opróżniona

Masz rację, ziemii za darmo na moją glinę potrzeba w ilościach gigantycznych

marzena napisał(a)
super kompostownik, ale będzie szła produkcja !

już się zaczęła Marzenko, do wiosny muszę mieć już zrobioną

baraga1904 napisał(a)
...będzie się złoto produkowało...ogrodnicze złoto...

To samo mówiłam eM-owi

Syla napisał(a)
Na tyły można bluszcza na siatkę i runiankę na podłogę ..... lubi cień i tam będzie jej jak w raju i na wiosnę zakwitnie na biało .....

bluszcza na siatkę nie będę dawała- to pewne, a na ziemię właśnie runiankę albo irgę, bo ją akurat mam. Tam biega non stop pies, więc myślę że runianka zbyt cenna i zbyt delikatna na jego łapy. Jak przestanie padać to zrobię fotki z dalsza, ale mi głównie chodzi o to miejsce.

anna_g napisał(a)
Kompostowinik full wypas - fantastyczny. Normalnie Ci go zazdraszczam Buziole Ula

Pozdrawiam Aniu, jestem przeszczęśliwa że go mam. Wszyscy tak dziwnie patrzą mało kto rozumie chyba ten temat, ale M. załapał już że ziemia za darmo

grazyna napisał(a)

Ula, ja irgi nie dawałabym, jest baaaaaaaardzo kolczasta Bluszcz jak najbardziej

A czy może nastawiasz się do produkcji kompostu na sprzedaż ? Kompostownik marzenie

HA,HA..Raczej wykorzystam cały kompost dla siebie ale ja mam jakąś irgę niekolczastą, a może to nie irga

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:38, 11 wrz 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Aniu, ja chyba nie pochwaliłam dotąd rabaty kulkowej - choć oglądąłam ją już wiele razy.
Bardzo fajnie wyszło.

Tereska.. u Ciebie wieki nie byłam..... muszę się poprawić... o słoneczko wychodzi zza chmur.... a gdzie moje podlewanie???

To dla Ciebie moje rozlewisko

W Gąszczu u Tess 22:15, 10 wrz 2013

Do góry
Sprawdzałam, Ewelinko. Nie widać larw chrabąszcza majowego ani żadnych innych. Zastanawiam się, czy to nie jakaś choroba grzybowa. Prysnę jutro na wszelki wypadek.

Chciałam wkleić zdjęcia trawnika. Bo robiłam.
Tyle, że moje domowe orły wyjęły z aparatu kartę pamięci i robiłam zdjęcia bez karty.
Mają szczęście, że ich teraz nie ma. Do ich powrotu złość mi przejdzie

Agnieszko, zamierzam walczyć i walkę wygrać.

Ewa - nie chcę żurawek wyciepać, na razie tylko to rozważam.

Beatko - trwają przygotowania do walki - zamówiłam amunicję, odbiór w czwartek.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:50, 10 wrz 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Aniu, tę cebulę tuberozy to normalnie wykopać i przechować jak cebulki innych kwiatów?

ja zostawiam w donicy w której rosła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:45, 10 wrz 2013

Do góry
Cuuuudne
Ja mam takie na ciskach. Już takie zostaną - za późno ciąć.
Ogród do kwadratu 21:18, 10 wrz 2013

Do góry
No, moją ciekawość też rozbudziłaś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies