Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Debra 10:15, 11 wrz 2013

Haniu tak dla przypomnienia miłych chwil. Ty w obiektywie Weroniki i w towarzystwie Małgosi

Anabell 11:16, 11 wrz 2013

kaisog1 napisał(a)
Haniu dziękuje jeszcze raz za roślinki Latrią podzieliłam sie z Hania

... a podpowiedz mi, bo nigdy nie miałam dalii jak je przechować?

To fajnie Gosia, że jeszcze Hania skorzystała z liatri , już w następnym roku zakwitnie.
W dużej grupie posadzona jest dekoracyjna i z samych liści.
o dali napisałam u Ciebie.
Anabell 11:45, 11 wrz 2013

Mogę posiedzieć przy kompie, bo mam wymówkę paluszek chory. wczoraj schyliłam się zamieszać w kępie zielska płożącego co ma białe gwiazdeczki( muchotrzep)ma jeszcze inną nazwę, i szkło bardzo głęboko weszło mi w palec prze rękawiczkę. Coś mi troszkę ciupie w palcu i zastanawiam się czy nie iść do lekarza , może tylko ścisnęłam mocno.
a tu tyle pracy wzięłam się do przesadzenia tawułek już trzy lata nie mogę zdążyć wiosną.przesadzić.

Krysiu co Ty piszesz, jak mogłabyś nie być zaproszona.
Właśnie to dzięki Tobie były miłe chwile.

Asiu Tobie też życzę Miłego Dnia i wszystkim zaglądającym.
Borbetka 07:47, 12 wrz 2013

Witaj Haniu, oj chciałabym się tu zapisać do klubu strzygących ! Roboty masz co nie miara! Ale mi miło patrzeć na to, bo sama tnę ile wlezie, choć nie wiem ile sił mi starczy jeszcze na mój areał. Przeleciałam trochę wątek i za daliami to bukszpany są prawda? Imponujące, ogromniaste, cudne. O cisach nie wspomnę, boż to skarb prawdziwy. Piękne hortensje. W ogóle bajkowo, tyle roślin. Dlaczego człowiek tak mało czasu ma? Tyle mnie informacji i wrażeń omija tutaj, bo nie nadążam z oglądaniem i czytaniem. Ludzi coraz więcej, a ja lubię mieć kontrolę, a nie mam. Teraz szukam bylin białych i czosnków, no i tulipanków. Pozdrawiam.
Anabell 14:03, 14 wrz 2013

Borbetko - miło Cię gościć. Ja też potrzebuje lekcji strzyżenia figurowego. Po prostym to latem a mam co wszystkiego zliczyłam ponad 800 m bieżących.
Teraz chcę zacząć figury, dzięki O. nabieram odwagi i wielkość krzewów zmusza mnie do działania.
Stawiam sobie takie samo pytanie dlaczego tak mało czasu mam choć co dzień siedzę w ogrodzie. i na ile starczy dalej mi sił.

Teraz przez kilka dni padał deszcz to jestem zła bo tyle pracy czeka.
Borbetka 16:42, 14 wrz 2013

Jam też zła! I dziś najbardziej.
Debra 17:32, 14 wrz 2013

Anabell napisał(a)
Mogę posiedzieć przy kompie, bo mam wymówkę paluszek chory. wczoraj schyliłam się zamieszać w kępie zielska płożącego co ma białe gwiazdeczki( muchotrzep)ma jeszcze inną nazwę, i szkło bardzo głęboko weszło mi w palec prze rękawiczkę. Coś mi troszkę ciupie w palcu i zastanawiam się czy nie iść do lekarza , może tylko ścisnęłam mocno.
a tu tyle pracy wzięłam się do przesadzenia tawułek już trzy lata nie mogę zdążyć wiosną.przesadzić.

Krysiu co Ty piszesz, jak mogłabyś nie być zaproszona.
Właśnie to dzięki Tobie były miłe chwile.

Oj przykro z powodu skaleczenia. To już dwa dni, mam nadzieję, że jest znacznie lepiej i obeszło się bez lekarza. Takie skaleczenia czasem są bardzo paskudne. Zyczę szybkiego gojenia

Jesli były miłe chwile, to tylko wielka moja radość !!!!

Pozdrawiam cieplutko
Tess 22:35, 16 wrz 2013

Anabell napisał(a)
w kępie zielska płożącego co ma białe gwiazdeczki( muchotrzep)ma jeszcze inną nazwę

Moja mama nazywała to zielsko muchoszczykiem.

Bardzo mi przykro z powodu skaleczenia. Mam nadzieję, że to nic groźnego? Byłaś u lekarza? Bo może warto pójść, na wszelki wypadek, żeby jakiejś biedy nie było - szkło brudne...

GorAna 22:47, 16 wrz 2013

Haniu, przychodzę z rewizytą i dowiaduję się o przygodzie ze szkłem...ja potraktowałam swój palec nożem-piła...są teraz świetne szwy do samodzielnego założenia..takie cienkie plasterki pomogły...a u Ciebie może trzeba zaszczepić się pko tężcowi?
Pozdrawiam
JoannA 07:22, 17 wrz 2013

Ten chwast to gwiazdnica pospolita, paskudztwo trudne do wyciepania
Jak Twój paluszek, żeby problemu z tego nie było!
Może w tym miejscu o którym pisałaś u mnie wsadź lawendę.
pozdrawiam