Wyszłam pomierzyć Róże najwyższe sięgają do 40cm. Według hodowcy jej wysokość ma być między 30-40cm. Czyli się zgadza. Przetacznik ma od 30 do 40 cm. Z tym, że najwięcej jest takich do 30cm, a tylko kilka wystaje do 40cm.
Aniu
Mam pytanie konkretnie o tę różę. Szukam jakiejś róży, która komponowałaby się z żurawką marmalade i natknęłam się na to zdjęcie Czy uważasz, że pasowałaby? Jaka jest wysoka? I czy jesteś z niej zadowolona? Jak długo kwitnie?
Piękna jest ta róża Do jakiej wysokości dorasta?
Janka, masz u siebie mnóstwo cuuuudnych róż Widzę, ze to jest Twój konik ... mogłabyś mi doradzić taką różę, która najlepiej komponowałaby się kolorystycznie z żurawką marmalade?
Ja w sobotę cięłam swoje 21 sztuk opitoliłam Plecy dały mi się trochę we znaki ... A czy cieniujesz je tuż po cięciu przez kilka dni żeby je słońce nie przypaliło?
PS Stożki mam tylko dwa ale nie umiem ich jeszcze ciąć
Myśle ze obydwie wersje podane przez dziewczyny sa dobre tzn i ta z dosadzeniem jałowców i ta z dosadzeniem szmaragdów a te jałowce które sa musisz przyciąc bo sa za wysokie. Mój m tez sie upierał zeby nie ciac ale jak przyszły mocne wiatry to mu pochyliły pierwszego z brzegu jałowca , podpieral podpierał i prostował ale wiatr wygrał i musiał przyciąc bo juz nastepny sie pochylał i teraz jest dobrze w koncu co sam przyznaje.