Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 14:21, 18 cze 2016

Ewik napisał(a)
Sliczności pokazujesz , moja Olivia kolor zaczyna pokazywać, pozostałe dopiero pokazują małe pączki , może i dobrze i trafią na lepszą pogodę, u nas nie padało bardzo długo, silne słońce i mocny wiatr, angielki wyglądały jak szmatki , za to od wczoraj leje, wiecej , połamało masę roślin, wyrwało nam daszek nad wejsciem , doniczki latały, ehh i bądz tu mądry, ale podlewa konkretnie .

Olivia dosyc dlugo trzyma kwiatek, tyle ze na razie one wszystkie patrza do dolu, tak ze ciezko jej zrobic ladne zdjecie. Ksztalt kwiatka natomiast ma cudownie poprawny
Mackintosh tez juz uraczyl mnie paroma kwiatkami, ale na razie bez zachwytu.
Mariner i Desdemona w pakach.
U mnie znowu przed chwila zaczelo lac... A dopuero co zdazylam poobcinac zgnile i uschniete kwiotki...
Kuba 14:30, 18 cze 2016

Zagajanka napisał(a)

bron Cie boze Artemiski kulkowac
Ale jezeli Louisa wysadzisz do gruntu, to i owszem - moze mu to wyjsc na dobre.

Haha dobra będę Cię słuchać
Madzenka 15:15, 18 cze 2016

Jak zwykle z otwartą buzia patrzę na Twoje okazy róz. Skad Ty znajdujesz takie odmiany, masz same rarytaski!
Dzisiaj ciełam mojego Doctour du Jamain i Cardinal i to sa róze idelane do kulkowania. Kwiaty nawet bez kulkowania rosną symetrycznie po bokach głównego pędu
Falstaffa mowisz kulkować? Moze wtedy bedzie wreszcie obficie kwitł?
bleebla 15:29, 18 cze 2016

Ciekawe jakie róże kupisz w tym roku Te co pokazujesz są piękne. Widać, że nie są to przypadkowe okazy
ren133 14:04, 20 cze 2016

Zagajanka napisał(a)
Cudowny w tym roku Geoff Hamilton:

Piękna jest ta róża Do jakiej wysokości dorasta?
Janka, masz u siebie mnóstwo cuuuudnych róż Widzę, ze to jest Twój konik ... mogłabyś mi doradzić taką różę, która najlepiej komponowałaby się kolorystycznie z żurawką marmalade?
Zagajanka 20:18, 20 cze 2016

Kuba napisał(a)

Haha dobra będę Cię słuchać

Zagajanka 20:23, 20 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Jak zwykle z otwartą buzia patrzę na Twoje okazy róz. Skad Ty znajdujesz takie odmiany, masz same rarytaski!
Dzisiaj ciełam mojego Doctour du Jamain i Cardinal i to sa róze idelane do kulkowania. Kwiaty nawet bez kulkowania rosną symetrycznie po bokach głównego pędu
Falstaffa mowisz kulkować? Moze wtedy bedzie wreszcie obficie kwitł?

Madzen, jezeli miejsce w ktorym rosnie Falstaff jest wg Ciebie stosunkowo dobre, to to moze byc kwestia slabej sadzonki. Moj juz w pierwszym sezonie ladnie kwitl i wypuscil dlugie pedy, tyle ze ja ich na wiosne akurat ciachnelam. W tym roku tez juz ladnie kwitnie i pedy tez ma spore. Sprobuje zakulkowac w przyszlym roku, taki se zrobie eksperyment.

Co do okazow - kupuje tam gdzie wszyscy, plus nasza BK no i czasem jak mi sie cos bardzo spodoba, a w Polsce nie ma, to sciagam tez bezposrednio ze szkolek zagranicznych
Zagajanka 20:27, 20 cze 2016

bleebla napisał(a)
Ciekawe jakie róże kupisz w tym roku Te co pokazujesz są piękne. Widać, że nie są to przypadkowe okazy

Mam pare chciejstw na liscie, ale juz naprawde bez szalenstwa miejsca juz brakuje.
Jak oddam kilka nietrafionych egzemplarzy, to cos sobie dokupie na jesieni.
Cos bialego, cos rozowego, cos purpurowego
Zagajanka 20:48, 20 cze 2016

ren133 napisał(a)

Piękna jest ta róża Do jakiej wysokości dorasta?
Janka, masz u siebie mnóstwo cuuuudnych róż Widzę, ze to jest Twój konik ... mogłabyś mi doradzić taką różę, która najlepiej komponowałaby się kolorystycznie z żurawką marmalade?

Reniu, Geoff u mnie w drugim sezonie wypuscil pedy na ok 160 cm. Tej wiosny go zakulkowalam, dlatego jest nizszy, powiedzmy ze 120 cm w najwyzszym punkcie. Roza jest piekna, ale raczej na sucha pogode (ktorej przez ostatni miesiac u nas nie brakowalo). Teraz po kilku silniejszych opadach widac, ze kwiatki ma delikatne - gnija na krzaku bez otwierania sie, co stwarza dosyc smutny widok. No ale maja wrocic upaly - te ta roza wytrzymyuje idealnie, ale oczywiscie jak juz ma pare sezonow za soba.

Co do zurawki Marmalade, to patrzac na moja, mysle ze kolorystycznie może pasowac do js malinowej purpury, w stylu Ascot, jaskrawego ciemnego rozu, cos w stylu Alexandra of Kent, albo do js kremowej różyczki, moze Tranquillity, Kosmos, albo lubiana ostatnio Artemis? Ewentualnie cos z bladych brzoskwiniowych - tych akurat mam malo, ale cos w stylu Jude the Obscure?
Zagajanka 09:09, 22 cze 2016

Poranne bukieciki:

Cinderella

J.W.Goete

Aphrodite

Pomponella