Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Coś jeszcze, coś więcej... 21:17, 23 kwi 2016

Do góry
noemi napisał(a)
Nie mogę się doczekać premiery … ale "czuć" , że będzie czad … Twoje zadowolenie , które "widać" już cieszy …czekam zatem cierpliwie

A co jak się nie spodobają? Choć mi w tej surowej, niemal cortenowej wersji przypadły do gustu Ważne, żeby mi się podobały - w końcu ja będę na nich siedzieć/leżeć, co nie?
Coś jeszcze, coś więcej... 21:14, 23 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Ciekawe podejście! Hmmm z tym celibatem: to chyba ONI zawsze nie wiedzą, że jest:

To grząski grunt - pogadajmy o meblach
W Kruklandii 21:14, 23 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Dziołszki jak Sebek mówi że spoko to spoko

No!
W Kruklandii 21:13, 23 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Nie o to mi chodziło z tulipanami. Wiem, że są różne bo tak mam posadzone na rabatach. Najpierw kwitną białe, później różowe. Żeby pusto nie było. Tzn miało nie być pusto....a jest....bo ze 50 białych zakwitnie może 15!
Nie myślałam, że będę musiała co roku dosadzać nowych żeby było gęsto...

No ale człowiek uczy się całe życie

Juzia - z tulipanami tak jest u wszystkich - u Ciebie zakwitło 30 %, u mnie jakieś 10-15? Będziemy sadzić tylko krokusy, irysy i narcyzy. Czosnki i hiacynty też, które mimo wszystko 3 lata pociągną
Ogród z pergolą 21:08, 23 kwi 2016

Do góry
W rozplenicy raczej chwast wyrósł Rozplenica jak puszcza to szeroki źdżbła

Worki kory... ten etap na szczęście już za mną, bo wszystko zarosło zielskiem
Ogród z uśmiechem 21:05, 23 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Jak to jest? Rośliny rosną wolno a chwasty...zasuwają jak perszingi!
Dorwałam się dzisiaj do rabatki, na której mam "przechowalnik" i przedszkole. Ile tam było chwastów! Perz, mięta, która właziła WSZĘDZIE!!! i jakieś "coś", co miało rozłogi długości Wisły
Plecy mnie bolą, ręce mnie bolą, glowa mnie boli

Mnie głowa przestała boleć po plewieniu - ale wyplewiłem to co było największe Takie chwasty łatwiej wychodzą
Typografia ogrodu 21:04, 23 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ale tredach w pokojach dxieciecych?
Trudne pytanie...mus pomyslec

I jak - pomyślałaś
Lawendowy zawrót głowy 21:02, 23 kwi 2016

Do góry
Świetne te purpury!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:58, 23 kwi 2016

Do góry
Ale fajnie z tymi grabami! Chociaż miałem Ci pisać, że tak przejrzyście się zrobiło z samym żwirem i bukszpanami, ale potem dojrzałem trawy...

Szary myślałem, że będzie nawiązywał do koloru na dole, ale wygląda mega dobrze Moje meble też szare Choć na razie tylko stolik pomalowałem
Coś jeszcze, coś więcej... 20:42, 23 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Biorąc pod uwagę moją aktualną sytuację życiową, gdzie koło 23 kończę pracować to zostanie księdzem jest mega kuszące Godzinka pracy dziennie, dom mi dadzą, gosposia posprząta i ugotuje, nowe auto dostanę na prymicje Ehhhh, żeby jeszcze celibat znieśli

A tak na serio to... dzisiaj padam na twarz - a jutro w samo południe zamiast spawać meble mam spotkanie w pracy... Ehhhh, może po południu uda się te meble zrobić? I hope so!

Ciekawe podejście! Hmmm z tym celibatem: to chyba ONI zawsze nie wiedzą, że jest:
Coś jeszcze, coś więcej... 20:37, 23 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Tulipanki cudne, ale buki Jak to możliwe? Podgrzewasz je czy jak?

I nie tyraj tyle!

Właśnie skończyłem tyrać Na dziś mam dość Co najlepsze dwa buki mają malutkie pąki - a te takie pospieszne

Ale mogę się pochwalić, że stolik jest już w większości pomalowany Meble też są zespawane - wyglądają zaje...fajnie Tylko nie zdążyłem panu powiedzieć, żeby podwyższył siedziska i nie wiem czy nie będziemy siedzieć za nisko... Ale to wyjdzie po ułożeniu poduch Najwyżej jeszcze coś podłożę...
W weekend majowy powinna być premiera

W Kruklandii 18:28, 23 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)

Się okaże.
W Kruklandii 15:06, 23 kwi 2016

Do góry
Coś jeszcze, coś więcej... 11:56, 23 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Zaglądam i cudowne tulipanki podziwiam. Śliczniusie. Nie haruj tyle, bo to niezdrowe, że tak całkiem prosto to ujmę.

Postaram się Musze sobie jakiś urlop ogarnąć
Coś jeszcze, coś więcej... 11:55, 23 kwi 2016

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)

oby się udało z tymi meblami. Nad resztą się zastanów, 6 lat nauki i żyjesz na koszt prafian. A do tego czasu może i celibat zniosą.....żartuje oczywiście.

Mam nadzieje, że za parę godzin będę w trakcie ich robienia - na razie pozdrawiam ze Świętochłowic
Coś jeszcze, coś więcej... 11:53, 23 kwi 2016

Do góry
mira napisał(a)

uroczy

miałeś nie sadzić jesienią tulipanów - udało się ? te botaniczne śliczne słoneczka

Udało się Wszystkie tulipany są z zeszłych lat A fakt, że do kwitnienia zbieralo się jakieś 10% to pikuś
Typografia ogrodu 09:24, 23 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Do czerwonych ubrań pałam nienawiścią Czerwień jedynie w święta toleruję

Asia - potrzebuję pomocy do pisania artykułu o trendach wnętrzarskich - wspomożesz mnie? Twój absolutny hit wnętrzarski tego roku to.... (materiał, kolor, mebel, bryła)
ale tredach w pokojach dxieciecych?
Trudne pytanie...mus pomyslec
W Kruklandii 09:11, 23 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Ooo!!!
Tylko to się chyba rozrasta strasznie?

Na końcu działki rośnie mi od początku z pokrzywami i innymi dzikusami i nie widziałam, żeby było ekspansywnie. Małe kępki wsadziłam, najwyżej wykopie

Sebek napisał(a)
Dziołszki - dajcie jeszcze trawom miesiąc - miskanty właściwie w czerwcu ruszają...

Madzenka napisał(a)

Juzia nawiazując do tulipanów. Tulipany kwitna od początku kwietnia do połowy maja, w zaleznosci od odmian pojawiaja sie w róznym teminie. Jesli chcesz aby wszytskie naraz kwitły to niemozliwe lub przy zakupie trzeba czytac, ktore są wczesne a ktore pózne. To tak jak z rózami, cholery mozna dostac przy zamawianiu. Lata świetlne mijają zanim sie zakuma o co w tym chodzi

A ja myślałam, że róże kwitną albo
raz - w czerwcu albo
dwa razy - w czerwcu i powtarząją kwitnienie we wrzesniu albo
cały sezon - jak Bonica

W Kruklandii 08:46, 23 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Sebek przywracasz mi wiarę w ogrodnikow!
Miskanty widać tak naprawdę dopiero w czerwcu

Dlatego wiosna nalezy do cebulowych, magnoli i wisni

Juzia nawiazując do tulipanów. Tulipany kwitna od początku kwietnia do połowy maja, w zaleznosci od odmian pojawiaja sie w róznym teminie. Jesli chcesz aby wszytskie naraz kwitły to niemozliwe lub przy zakupie trzeba czytac, ktore są wczesne a ktore pózne. To tak jak z rózami, cholery mozna dostac przy zamawianiu. Lata świetlne mijają zanim sie zakuma o co w tym chodzi

Nie o to mi chodziło z tulipanami. Wiem, że są różne bo tak mam posadzone na rabatach. Najpierw kwitną białe, później różowe. Żeby pusto nie było. Tzn miało nie być pusto....a jest....bo ze 50 białych zakwitnie może 15!
Nie myślałam, że będę musiała co roku dosadzać nowych żeby było gęsto...

No ale człowiek uczy się całe życie

W Kruklandii 07:44, 23 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Dziołszki - dajcie jeszcze trawom miesiąc - miskanty właściwie w czerwcu ruszają...

Sebek przywracasz mi wiarę w ogrodnikow!
Miskanty widać tak naprawdę dopiero w czerwcu

Dlatego wiosna nalezy do cebulowych, magnoli i wisni

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies