Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Hortensjowo 08:35, 21 maj 2021

Do góry
Helen napisał(a)

A bratki nadal szaleją

Jakie cudne bratki Bardzo lubię takie fioletuśne, przypominają chyba formę wyjściową, dziką.

Helen napisał(a)

Mniejszy trawnik bardzo mnie cieszy.

A to mnie bardzo rozśmieszyło Ja to już nie mam co zmniejszać, ale i tak zmniejszam Odgryzam kawałeczki od prostokąta
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:17, 21 maj 2021

Do góry
Aniu dzieki. Roslinnosc bujnela a ja daleko z pracami. Kanty nie porobione, dorembosy z starymi podporami, taras nie pomalowany. Na plus jest to, ze miedzy nimi powstala nowa rabatka z trawami. Tak to nowosc!
Moze nie taka okazala ale jest. Ogolnie jestem w niedoczasie. Konczymy w tym tygodniu montaz kuchni. Robimy wszystko sami. W ogrodzie kosze tylko trawe i cos nie co powypielam a pogoda jak pogoda nie rozpieszcza.

Hortensjowo 08:10, 21 maj 2021

Do góry
Klonik czaruje

Skalnica z białej zrobiła się biało-różowa, taka zmiana

A bratki nadal szaleją
W ogródku Martki 07:58, 21 maj 2021

Do góry
U mnie nic nowego, kopanie po pracy, mozolnie idzie, ale cieszy mnie myśl, że za kilka dni rabaty będą obsadzone!

Kamcia, Zawitka, miło, że zajrzałyście

Juzia, w tym przypadku nie pójdę za hasłem "jest ryzyko jest zabawa"

Mista87, zdjęcie z marca, a sąsiednie drzewko, kilkunastoletni cis, przeniesione w kwietniu Widzę, że mnie rozumiesz Cisy to ogólnie w miarę bezproblemowo znoszą, już puszcza przyrosty w nowym miejscu
Mista, no tak, są różne oborniki, bo skoro są różne zwierzątka, to i różne kupy mają różne działanie i dopiero się wgryzam w temat, jaki pod co najlepiej stosować.

Agatorek, aby zmienić tematy z brukarskich , wrzucam Ci zdjęcia klona Sango Kaku i stwierdzam, że to nie jest mój faworyt, choć oczywiście ładny, ale ma zbyt dużą konkurencję Ciekawa jestem, który z Twoich lubisz bardziej, a który mniej?

Ogródek warzywny na balkonie 07:07, 21 maj 2021

Do góry
Taki widoczek w rogu balkonu, gdyby tak wyglądała całość nie potrzebowałbym płotków i innych konstrukcji zasłaniających
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:50, 21 maj 2021

Do góry
nn

Prawdopodobnie lilak hiacyntowy ESTHER STALEY

Lilak pospolity massena

Lilak pospolity mme lemoine
Ogród do odnowy 05:37, 21 maj 2021

Do góry
Ogród do odnowy 05:35, 21 maj 2021

Do góry

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 00:35, 21 maj 2021

Do góry
Żylistka reklamowałam, jak nie odbije, mają zwrócić pieniądze lub wysłać nowe sadzonki.

Dziś było trochę sadzenia:

Serduszka okazałe wylądowały pod klonem ginnala

Miodunka wąskolistna Blue Ensign Pulmonari pod brzozami

Dziewięć sadzonek sadźca plamistego Atropurpureum za klombem z różami i tawułami

Ptasi gaj 00:04, 21 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie memory ma bardziej żółte listki

Sylwia mój rósł na ziemi kompostowej liście miał rzeczywiscie aż czarne wyrósł ponad 2,5 metra. Musiałam go opalikowac i wiazac. Już tam nie rośnie zaś zasłaniał wszystko, podzieliłam go na 4 czesci.
A jaki kolor miał jesienią.

Po lewej to ten że zdjęcia o ciemnych lisciach. Po prawej rośnie PW Kępie żwirowej tam jakieś ziemia nie nawoze traw miskantow.

Trawy w tym roku są kiepskie środki puste.
Będę musiała w przyszłą wiosnę korzenie wyciąć po bokach i posadzić na nowo.

Ogród z koroną w tle 23:41, 20 maj 2021

Do góry
A jutro czas na kolejną rabatę - jeszcze tu nie przedstawioną
22 marca 2020 było sobie tak...
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 23:36, 20 maj 2021

Do góry
Poł dnia poświęciłam dziś naszemu thujowemu parawanowi... Przycinanie i kancikowanie... Najgorsze jak zawsze zbieranie ścinków...
Ale efekt mnie bardzo zadowala

Ogród z koroną w tle 23:35, 20 maj 2021

Do góry
Buczki zmieniają kolorki.. i ta zieleń - Uwielbiam te młodziutkie listeczki..
Są śmieciuchami o tej porze ale to szybko minie a ja tylko urok w tym dostrzegam..
Ogród z koroną w tle 23:29, 20 maj 2021

Do góry
Cisy mają się dobrze... Tak bardzo się o nie martwiłam... a większość z nich ma przyrosty - mniejszą bądź większe, ale są...I cudownie zaczynają rosnąć

inny problem jaki się pojawił - opuchlaki.. mam kilka cisów sadzonuych z doniczek - miały fajny system korzeniowy, a tu taki psikus...

Opryskałam póki co mospilanem ale to chyba bedzie za mało... Ratunki - macie jakieś pomysły...?
Ogród z koroną w tle 23:24, 20 maj 2021

Do góry
Aż wybuchły swoimi kolorami....

Ogród z koroną w tle 23:15, 20 maj 2021

Do góry
Tulipanowe gwiazdy dłuuuugo zwlekały...

Ogród z koroną w tle 23:14, 20 maj 2021

Do góry
Długo mnie nie było i tyle do nadrobienia.. Wiosna w pełni...
Biała dama dała czadu... cackania było dużo żeby nie zmarzła jeszcze w maju ale było warto
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:02, 20 maj 2021

Do góry
Agania napisał(a)

Kasiu nie pamiętam kupowałam ostatnie sztuki do donic, zakochałam
się w pełnych tulipanach

w tych różowych pełnych też się zakochałam, mam pierwszy rok, żeby tak chciały przyrastać i powtarzać kwitnienie byłaby pełnia szczęścia, niestety maja bardzo kruchą łodyżkę, po mocnym deszczu u mnie większość połamało.
Aganiowo jak zwykle wprawia mnie w zachwyt i ja tu żadnych niedociągnięć nie widzę Wracaj do formy jak najszybciej i na jak najdłużej, buziaki
Opuchlaki 22:56, 20 maj 2021

Do góry
Witajcie. Mam pewien kopot. W ubiegym roku sadziłam ładne sadzonki cisa. Były z doniczki, z ładnymi korzonkami. No i moje zdziwienie - część się przyjęła a część nie - uschła. Dziś je wreszcie wykopałam... no i są popodgryzane według mnie przez coś... Pokopałam nieco w obszarze ziemii no i są larwy - według mnie opuchlaka. Ale czy to by tak objadło korzonki? jak z tym walczyć teraz? Mam już ten kłopot przy niektórych żurawkach i rozchodniku olbrymim - czyli klasyk. Ale żeby cis??? Ten trujący cis?
Spryskałam Mospilanem ale... to chyba mało... Ma ktoś z Was jakiś przepis co z tym robić?

Weekend otwartych ogrodów - Szczecin Mierzyn Gmina Dobra 22:45, 20 maj 2021

Do góry

W kolejny weekend 29-30.05 jest Weekend Otwartych ogrodów. Warto zobaczyć ciebie będzie działo i zobaczyć podszczecińskie ogrody. Będą nawet autobusy robiące tour po ogrodach z danego dnia najwiecej informacji na Facebooku Oprócz samych ogrodów bedą tez kursy, warsztaty i inne atrakcje zarówno w ogrodach jakim na terenach ogólnodostępnych.

Link do informacji szczegółowych: https://www.dobraszczecinska.pl/site/imprezymenu/8907-zaproszenie-do-udziału-w-projekcie-weekend-otwartych-ogrodów?fbclid=IwAR3612GvB3mwSrP9x0wNrbCK40oRBN3VAYRmKUfd4HJV4lCVygTa-uLB_08
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies