Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:17, 18 mar 2014

Do góry
Aniu uciekaj mi z tymi Piwoniami bo ja nie mam miejsca na kolejne piękne rośliny. Oczywiście żartuje i podziwiam twoje kwiaty. Nadrabiania twojego wątku i twoich wypowiedzi nie można sobie odmówić
Nie dziw się, że każdy tak ochoczo i często Cię odwiedza, zawsze otrzyma konkretną, rzeczową i wyczerpującą odpowiedź i nacieszy oko.
Przełączam się znów w tryb czytania, a jak będę miał pytania to wiadomo
Zakamarek 19:01, 18 mar 2014

Do góry
Witam
Piękny kwiatowy ogród. Przeczytałem u Geni, że masz ok 300 odmian liliowców. Ja się wygodnie rozsiadam i czekam na burze moich ulubionych kwiatów
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:59, 18 mar 2014

Do góry
Pierwsza sprawa
Wygrałem konkurs o żurawkach i bardzo się z tego cieszę, Dziękuje organizatorom i sponsorowi
Nagroda oczywiście zostanie przeznaczona na żurawki

Jeden dzień nie zaglądałem, a zaległości na forum mam ogromne, aż się boje co może się stać np. po tygodniowej nieobecności Nadrobiłem chyba wszystko, ale śladu jak zwykle nie zostawiam

Najgorsza sprawa, remont salonu się zaczął... dla mnie ogród jest ważniejszy, a tu prawie wszystko na mojej głowie. Może jakoś dam rade.

Na piątek i sobote zamawiam piękną pogode Jest sznasa na kolejne duże postępy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:53, 18 mar 2014

Do góry
Irenko będziemy sobie razem powtarzać i przypominać o cierpliowści

Bogda tak się nazywam, więc wychodzi na to, że wygrałem bardzo się cieszę

Iwono bardzo dziękuje za gratulacje

Ewo jak dobrze, że ja róż nie lubie (wszyscy zwolennicy róż nie bijcie ) takie piękności ostatnio pokazujecie, że chwilami się zastanawiałem nad różami, ale to roślina do, której nie dam się przekonać

Moniko
bardzo dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. Żurawek nikomu polecać nie trzeba, wybór czy chce się mieć kilka odmian czy kolekcje zależy już od upodobań. Jak dobrze pójdzie to pierwszy wązny element nowej rabaty powstanie już w tym tygodniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:08, 18 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
A myślałem cwany, że jak na zajęciach nadrobie forum, wieczorem mniej nadrabiania będzie a tu prawie 10 stron, ale poczytałem. Dochodzę do wniosku, że moje zmiany przy twoich to tylko rozgrzewka Pozostaje mi kibicować

Łukasz, chyba nudnawe zajęcia były
Kibicuj i doradzaj, każdy głos się liczy, każde spojrzenie ważne a ja będę tobie kibicować, bo masz też świetne plany i bardzo cię podziwiam....dawałabym cię za przykład synowi, ale już za start z takim pomysłem, dostałabym po nosie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 17 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko nie pamiętam już gdzie, ale pytałaś o Biohumus. Ja trzeci sezon stosuje coś podobnego, mianowicie humus Active. Podlewam cały ogród dwa razy w roku, wiosną i jesienią, raz robiłem oprysk latem. Pytanie czy widzę jakieś zmiany. Nie wiem czy to od tego środka, ale jak zawsze musiałem pryskać chemią na jakieś choroby to w zeszłym roku nie wydałem już złotówki na środki chemiczne na grzyba lub inne, a też zauważyłem, że na moich piaskach ładniej wszystko rośnie. Podlewać będę nadal bo mimo różnych opini na ten temat wierzę w jego skuteczność, a na dodatek środek jest ekologiczny i nie drogi

Zatem zamiast granulatem sypać podleję biohumusem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:32, 17 mar 2014

Do góry
atena35 napisał(a)
Łączę się w oczekiwaniu na lepszy materiał
pozdrawiam

To czekanie troszke denerwuje bo rabata czeka, ale nie ma co szaleć, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość Również pozdrawiam.
Jagodaa napisał(a)
Lukasz, ale rewolucja! Będę z zaciekawieniem podglądać dalsze działania. Bardzo lubię przypatrywać się takim dużym zmianom.

ak naprawde sam sobie dziwie, że bez żadnych skrupułów wszystko wykopałem. Oby to nie jedyna taka drastyczna zmiana i mam nadzieję, że na lepsze.
ewsyg napisał(a)
Dziękuję z ao fertę bylin
Niezła rabatka się szykuje, widzę, że miejsce na liliowce jest

Proszę bardzo i polecam się na przyszłość
Miejsce oczywiście jest, teraz tylko zastanawiam się jakie odmiany tam posadzić i najprawdopodobniej o zbliżonych kolorach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:23, 17 mar 2014

Do góry
Marzenko nie pamiętam już gdzie, ale pytałaś o Biohumus. Ja trzeci sezon stosuje coś podobnego, mianowicie humus Active. Podlewam cały ogród dwa razy w roku, wiosną i jesienią, raz robiłem oprysk latem. Pytanie czy widzę jakieś zmiany. Nie wiem czy to od tego środka, ale jak zawsze musiałem pryskać chemią na jakieś choroby to w zeszłym roku nie wydałem już złotówki na środki chemiczne na grzyba lub inne, a też zauważyłem, że na moich piaskach ładniej wszystko rośnie. Podlewać będę nadal bo mimo różnych opini na ten temat wierzę w jego skuteczność, a na dodatek środek jest ekologiczny i nie drogi
Ogród niby nowoczesny ale... 20:59, 17 mar 2014

Do góry
Przychodzę zobaczyć co tam z gabionami słychać, a tu o wężach, mężach i nie tylko Humor poprawiony wzorowo
Szmaragdowy Zakątek 20:53, 17 mar 2014

Do góry
Robertop – a jak tam twoje bukszpany…dzwoniłeś?

Mala_Mi – Aniu…ile to roboty…wsiadasz w samochód…potem 450 km….. i już masz.

A tak serio….gdyby było po drodze to mogłabym ci zawieźć, ale to niestety zupełnie inny kierunek

AgnieszkaW - to dzięki Marzence

Marzena2007 – jeszcze raz WIELGACHNE DZIĘKI, jesteś kochana

jagoda99 – zaraz się podczołgam zobaczyć nowe zdjęcia….ruszać się nie mogę…najpierw pomagałam załadować bukszpany, potem pomagałam wyładować bukszpany, a na koniec jeszcze je posadziłam.

Ana_art – Aniu, nie tylko u mnie…jeszcze w trzech ogrodach od dziś „wrocławiaki” zamieszkają …jak kupować to tylko hurtem….

iwonaal – nie smutaj się…będą jeszcze następne okazje….

Popcarol – Carola pytałam pracownika o te variegata to mówił, że od dłuższego czasu tylko zielone są….
A gdzie je posadzę…miejsca ci u mnie dostatek (nie to co u ciebie…ha ha)…nowe rabatki przecież planowałam…

Kasik – dobrze,że już zaplute…bo jeszcze mi je ktoś zauroczy…ha ha

Tess – już odplątywowuję….bukszpany z wrocławskich szkółek teraz w łódzkich ogrodach się zakwaterowały….

Luki – Łukasz zaproś je do siebie….na pewno byłyby szczęśliwe

noemi – „kulkowanie” …już za tydzień…jak oczywiście pogoda pozwoli

Bogdzia, Krys - naprawdę są super...takie wypasione na maxa
Ogród pod trzema dębami 20:50, 17 mar 2014

Do góry
Ciemierniki i krokusy cudne Wysiewy do warzywnika podziwiam, ja jakoś nie mam do wysiewów cierpliwości
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:48, 17 mar 2014

Do góry
A myślałem cwany, że jak na zajęciach nadrobie forum, wieczorem mniej nadrabiania będzie a tu prawie 10 stron, ale poczytałem. Dochodzę do wniosku, że moje zmiany przy twoich to tylko rozgrzewka Pozostaje mi kibicować
Szmaragdowy Zakątek 20:38, 17 mar 2014

Do góry
Bukszpany cudne , może i umnie zawitają
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:21, 16 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Nie mam magnoli
Sąsiedzi mieli magnolie i wszystkim wymarzły testy w różnych miejscach. Mieszkam 100 metrów od rzeki i niższa temperatura wiosną jest zauważalna. Rano różnica temperatury sięga nawet 5 stopni między dwoma miejscowościami oddalonymi o 3km i zawsze kwiaty zmarzną, a później liście. Nie ma sensu

To jest niesamowite ... Ja też mieszkam pod lasem wilgotnym i jak się wjeżdża na osiedle to z maty jest o 5 stopni mniej , niż nieopodal , w " mieście "... Ale będę walczyć z magnolią .. Przynajmniej jedną na próbę se strzelę

Buziaki Aganiu .. Dobrego tygodnia życzę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:53, 16 mar 2014

Do góry
Nie mam magnoli
Sąsiedzi mieli magnolie i wszystkim wymarzły testy w różnych miejscach. Mieszkam 100 metrów od rzeki i niższa temperatura wiosną jest zauważalna. Rano różnica temperatury sięga nawet 5 stopni między dwoma miejscowościami oddalonymi o 3km i zawsze kwiaty zmarzną, a później liście. Nie ma sensu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:44, 16 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Takie łądne te magnolie , a ja u siebie posadzić nie moge
a czemu, jedną chyba masz
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:41, 16 mar 2014

Do góry
Takie łądne te magnolie , a ja u siebie posadzić nie moge
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:15, 16 mar 2014

Do góry
Pewnie, że otwierać Nie wiem czy styczniowe dwa latka na forum były świętowane. Jak nie były to podwójna okazja Ja wracam do kuchennego armagedonu

Jeszcze jakieś fotki z ogrodu na te 3 tysiączki by się przydały, najlepiej coś letniego w ten deszczowy dzień
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:50, 16 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Donice cudne i jakieś niedociągłości nie odbiorą im uroku no i jeszcze taka okazja.
Czy ja dobrze widze, że kolejny tysiączek wybija na 'zegarze'

Ano kolejny otwierać bombardino?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:34, 16 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Rabatę nowotworzoną podglądam z wielką ciekawością,kibicuję i podziwiam i bardzo prosze o namiary na byliny , pliiiiis

Możliwe, że w tym tygodniu będą jakieś działania, a następnie będzie przestój w oczekiwaniu na lepszy materiał w szkółkach codo bylin..pw
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies