Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Luki 20:41, 16 mar 2014

Takie łądne te magnolie , a ja u siebie posadzić nie moge
Agania 20:44, 16 mar 2014

Luki napisał(a)
Takie łądne te magnolie , a ja u siebie posadzić nie moge
a czemu, jedną chyba masz
Luki 20:53, 16 mar 2014

Nie mam magnoli
Sąsiedzi mieli magnolie i wszystkim wymarzły testy w różnych miejscach. Mieszkam 100 metrów od rzeki i niższa temperatura wiosną jest zauważalna. Rano różnica temperatury sięga nawet 5 stopni między dwoma miejscowościami oddalonymi o 3km i zawsze kwiaty zmarzną, a później liście. Nie ma sensu
Gabriela 21:02, 16 mar 2014

Agania napisał(a)
Garbrysiu, to faktycznie musisiałabyś nas oprowadzić

Odmiana Bronzonii jest mi nie znana ciekawa jestem jej kwiatów, pokażesz u mnie też

W tym roku nie mam szans na jej kwitnienie, za młoda . A zdjęcia są oczywiście, piękna jest:
https://www.google.pl/search?q=magnolia+brozzoni&hl=pl&rlz=1T4MXGB_plPL545PL545&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qvglU629OOzw4gSEl4G4BQ&ved=0CCwQsAQ&biw=1366&bih=534
Agania 21:07, 16 mar 2014

Jak chcesz magnolie,zacznij od Suzan trudno uwierzyć w te różnice temperatur u Ciebie Łukasz, ale Susanka mogłaby dać radę
gierczusia 22:21, 16 mar 2014

Luki napisał(a)
Nie mam magnoli
Sąsiedzi mieli magnolie i wszystkim wymarzły testy w różnych miejscach. Mieszkam 100 metrów od rzeki i niższa temperatura wiosną jest zauważalna. Rano różnica temperatury sięga nawet 5 stopni między dwoma miejscowościami oddalonymi o 3km i zawsze kwiaty zmarzną, a później liście. Nie ma sensu

To jest niesamowite ... Ja też mieszkam pod lasem wilgotnym i jak się wjeżdża na osiedle to z maty jest o 5 stopni mniej , niż nieopodal , w " mieście "... Ale będę walczyć z magnolią .. Przynajmniej jedną na próbę se strzelę

Buziaki Aganiu .. Dobrego tygodnia życzę
Agania 22:28, 16 mar 2014

gierczusia napisał(a)

To jest niesamowite ... Ja też mieszkam pod lasem wilgotnym i jak się wjeżdża na osiedle to z maty jest o 5 stopni mniej , niż nieopodal , w " mieście "... Ale będę walczyć z magnolią .. Przynajmniej jedną na próbę se strzelę

Buziaki Aganiu .. Dobrego tygodnia życzę
Z magnolią jest jakoś żywiej
Monika1202 22:50, 16 mar 2014

Witajcie ... czytam o tych magnoliach ... czytam i tak się zastanawiam czy oby moje trzy były szczepione czy z nasionka bo podobno te z nasionka bardzo rzadko kwitną ...
Agania 07:26, 17 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Małgosiu nie żałuj sobie, kupuj kolejne magnolie. Ja mam 4 szt w ogrodzie

Marzenko kusisz, ja sobie pozwolę jeszcze na kolejną
BarbaraM 09:19, 17 mar 2014

Ja do zeszłego roku też myślałam że nie mam więcej miejsca niż na jedną magnolię przed domem ale odkąd zobaczyłam kilka "Susan" blisko siebie u znajomego to stwierdziłam że się mylę.
Dlatego od razu kupiłam "Susan" i posadziłam w miejscu o które bym się nie podejrzewała.
Teraz myślę że ta jedna to za mało i posadzę jeszcze jedną lub dwie obok.