Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:06, 02 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
M przygotował nas na zimię- drewno mamy wszędzie, dobrze że choć w lodówce miejsce zostawił

A. potrafi precyzyjnie ułożyć drewno i patyczki rozpałkowe nawet. Wiemy coś o tym.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:06, 02 lis 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
Ło matko to i Magnolia zdjęcia wstawiła.
Gocha Ty wiesz że masz zjabiście
Magnoli również
Teraz mi nic innego nie zostało tylko wziąść się do roboty (tylko nie miałam czasu na ogród bo 220h w pracy spędziłam w październiku)...
Stipa - ja ją kocham
A molina (ups nie wiem która to ale zaraz wujek mi pomoże)

Ps. A przez wczorajsze zdjęcia Kokochy nie widziałam ślicznotek u Navigatorki (bo do każdego zjęcia wzdychałam po pół godziny)

Dzięki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:05, 02 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Zaniemówiłam zanim zorientowałam się,że Magnolia wstawiła te zdjęcia i to jest ogród w Polsce. Ale dalej trwam w zachwycie nad taka prostotą.

Stipa z lawendą na słonecznym piachu dają efekt rzeczywiście.
Dzięki Ewo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:04, 02 lis 2015

Do góry
M przygotował nas na zimię- drewno mamy wszędzie, dobrze że choć w lodówce miejsce zostawił

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:54, 02 lis 2015

Do góry

uwielbiam penstemony, szczególnie teraz- to te czerwone liście
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:49, 02 lis 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:49, 02 lis 2015

Do góry
Ło matko to i Magnolia zdjęcia wstawiła.
Gocha Ty wiesz że masz zjabiście
Magnoli również
Teraz mi nic innego nie zostało tylko wziąść się do roboty (tylko nie miałam czasu na ogród bo 220h w pracy spędziłam w październiku)...
Stipa - ja ją kocham
A molina (ups nie wiem która to ale zaraz wujek mi pomoże)

Ps. A przez wczorajsze zdjęcia Kokochy nie widziałam ślicznotek u Navigatorki (bo do każdego zjęcia wzdychałam po pół godziny)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:47, 02 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Zaniemówiłam zanim zorientowałam się,że Magnolia wstawiła te zdjęcia i to jest ogród w Polsce. Ale dalej trwam w zachwycie nad taka prostotą.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:42, 02 lis 2015

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:34, 02 lis 2015

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:25, 02 lis 2015

Do góry
Gosia, dopadłam aparat- zostawiam kilka fotek weekendowych:

trzmielina na początek

Moja codzienność - ogród Oli 08:47, 02 lis 2015

Do góry
ślicznie Olu u Was.
Cudne donice cortenowe, obsadzone na spokojnie,nieprzegadane.
Oczkowa piękna, sprawia wrażenie jakby dawno tu była,a przecież młodziutka jest.

Dobra robota!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:41, 02 lis 2015

Do góry
przyjęcie śliczne!I z lekkim dreszczykiem.
Stół czarno-pomarańczowy mnie zauroczył i papier toaletowy i talerz pianek z pająkami.
Ogrodowe rzeczywiście jakby z sesji na sesję coraz piękniejsze.Chyba polujesz na najlepsze światło.
Gracki w kolorach jesiennych są mega, molinie powalają. Zachwyciły mnie rosplenicowe foty- te, gdzie jest tylko mgliste tło i one- beżowe,perliste, rozmydlone....
I jeszcze zdjęcie z warzywnika z dłuuugą perspektywą.
I jakość Waszego trawnika
I beatlesowe łebki z lekka zardzewiałe jesiennie... ech, pięknie.

Moje małe królestwo 07:57, 02 lis 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
Wczoraj popracowałam w ogrodzie ach jak miło wyjść i pomęczyć szpadel częściowo ogarnęłam warzywnik, posadziłam maliny. Więcej nie zdązyłam bo jechałam na szkolenie do końca października będę się dokształca. Wczoraj przyjechała moja magnolia parasolowata a myślała, że dopiero wiosną ją dostanę.Nie wiem gdzie mam ją upchnąć może zadołuję ja w doniczce i wiosną znajdę jej miejscówkę.
pani róża jeszcze chce zakwitnąć :

szałwia to chyba jeszcze o jesieni i zimie nie słyszała i zachwyca na rabatach :

trochę korali :

mam dużo pomysłów na ogród wiosną ale najpierw muszę zdać egzamin z kosztorysowania w piatek 29 października bo to teraz dla mnie w tej chwili priorytet.
Cudną masz jesień
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:32, 01 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ogród spowity jesienną mgłą wygląda niesamowicie, tajemniczo, pięknie. Te leśne zakamarki są fantastyczne. Z rodkami super pomysł. Ja muszę sobie na tygodniu wyznaczyć ostateczny kształt rabaty i oczka, żebym mogła zrobić kolejny krok do przodu . Wciąż mnósteo pięknych jesiennych kolorów u Ciebie, nawet mimo pochów sumaków . Ta magnolia Susan mnie zachwyca. Ciekawe jakiej odmiany jest ta moja na rabacie pod murkiem. Szkoda, że już łysa. Rozpłynęłam się kolejny raz nad Twoim ogrodem KAsiulka .

Kasiula - zimy ma nie byc - zobaczysz jak się wtedy kształty fajnie robi

No co zrobić z tym sumakiem, za to azalki cudnnne...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:43, 01 lis 2015

Do góry
Ogród spowity jesienną mgłą wygląda niesamowicie, tajemniczo, pięknie. Te leśne zakamarki są fantastyczne. Z rodkami super pomysł. Ja muszę sobie na tygodniu wyznaczyć ostateczny kształt rabaty i oczka, żebym mogła zrobić kolejny krok do przodu . Wciąż mnósteo pięknych jesiennych kolorów u Ciebie, nawet mimo pochów sumaków . Ta magnolia Susan mnie zachwyca. Ciekawe jakiej odmiany jest ta moja na rabacie pod murkiem. Szkoda, że już łysa. Rozpłynęłam się kolejny raz nad Twoim ogrodem KAsiulka .
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:32, 31 paź 2015

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Reniu ,ale masz dobra ,kobietka to zawsze sobie poradzi nawet kompostownik potrafi postawić ha,ha,ha .Wiesz ,że ja mam jeszcze cebule i kilka roślin do posadzenia ,ale mam lenia ,totalnego .

Reniu, wiesz jak jest....mój mąż wie, że ja sobie ze wszystkim poradzę (prawie) więc nie czuje presji, żeby być na każde maje zawołanie Nie takie rzeczy już robiłam...
Ja mam jeszcze hiacynty nie posadzone

kasiek napisał(a)
Nie przejmuj się że magnolia szybko gubi liście, bo od momentu kiedy je wypuści - nie ma sobie równych. A jeszcze jak zakwitnie to jest po prostu zachwycająca!

Właśnie myślę tak zrobić Nie mozna mieć wszystkiego. Dzięki za piekną fotkę, która utwierdziła mnie w decyzji. Stwierdzam, że im u mnie ciaśniej, tym bardziej mi się podoba. Ale pracy jeszcze sporo

sylwia_slomczewska napisał(a)
Właśnie nad nią myślę

Nie myśl, tylko kupuj

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:26, 31 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Graby w złocie coś pięknego

Chyba pierwszy raz odkąd mam graby są tak złote. Ale magnolia , ktora cieszyła mnie takim samym złotem dzisiaj zgubiła wszystkie listki....
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:27, 31 paź 2015

Do góry
Nie przejmuj się że magnolia szybko gubi liście, bo od momentu kiedy je wypuści - nie ma sobie równych. A jeszcze jak zakwitnie to jest po prostu zachwycająca!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:12, 31 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Po mojej krzewuszce też nie widać jesieni. Moja magnolia Aleksandrina też jeszcze cała w liściach
Dam szansę mojej parasolowatej, bo chyba nie można mieć wszystkiego; )

Czyli każda inaczej, a parasolowata i tak jest cudna, nawet jeżeli ma chwilę przestoju.
Tu moje ulubione trio jesienne - parasolowata, brzoza i metasekwoja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies