Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Liliowo i kolorowo:) 13:36, 06 maj 2021

Do góry
Urszulla napisał(a)
Danusiu, te późniejsze magnolie bardziej cieszą. Piwonie to fajna sprawa, są chyba długoletnie.

No właśnie dziś kupiłam Susan bo ma fajny pokrój i kwitnie i pózniej i dwa razy. Ale do mojej starej mam ogromny sentyment i cieszy zawsze jak zakwita.
Dwa dni znowu odchorowałam ale dziś ide zaraz sadzić bo pokupiłam rozne w wiekszosci sezonowe, drozyzna straszna, a magnolie to posadzimy w sobote, bo duza dziure trzeba

Liliowo i kolorowo:) 13:31, 06 maj 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
ja mam na 02.VI.

https://www.youtube.com/watch?v=l9bEpib1roE

No i git, to w czerwcu mam nadzieję, że się uda. Znalazłam fotke z Pragi, piwonii drzewiastej, ktore mnie tam oczarowały i w kazdym ogrodzie rosły. Ta akurat juz przekwitała.

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 13:19, 06 maj 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Basiu pięknie u Ciebie, ilość mnie powaliła, ile czasu zajęło Tobie sadzenie tulipanków ale efekt wszystko wynagradza

galgAsia napisał(a)
Basia, te 3 tys. cebulek to mnie rozwaliło... Ja tulipanów nie sadzę, wolę drobnicę, to będę się zachwycała u Ciebie
Podejrzewam tylko, że jak przyjdzie ta fala ciepła (coś ostatnio tylko fale i fale... ), to wszystkie cebulowe mogą szybko przekwitnąć. Więc cieszmy się, póki czas

Dziewczyny, fakt, sporo cebulek, sadziłam je jakoś trzy miesiące (do grudnia), była ku temu bardzo sprzyjająca jesień Więc jak to się tak rozciągnie w czasie, to naprawdę da się zrobić Aha, ostatnie cebulki (jakiś gratisowy mix 30 sztuk) znalazłam jeszcze teraz w lutym w garażu w workach, wsadziłam je do donic w marcu i ku mojemu zdziwieniu wszystko wskazuje na to, że będą kwitły

Jesienne wspomnienie

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 13:15, 06 maj 2021

Do góry
Najlepszy ciemiernik ice n' roses Bianco. Jak go gdzieś znajdę to zamówię więcej doniczka od zymona w rok przemieniła się w takiego potwora:

Groszek niedługo będzie się wspinał, w tle czosnek słoniowy i rabarbar

Pak choi

Shirasawum aureum

Truskawki kwitną pod włókniną

Wiśnia amanogawa już już

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:04, 06 maj 2021

Do góry
troche mojej wiosny widzianej okiem telefonu

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:00, 06 maj 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Marysiu, ja w jednej paczce (kupowane w Biedronce) miałam takie opcje kolorystyczne - tak jakby on taki był w 2 odcieniach - pomarańczowy i żółty przenikające się

Niesamowite połączenie kolorów!
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:55, 06 maj 2021

Do góry
Pogoda to już zwariowała na całego jak nie deszcz to wiatr hula ,że ho ho...

Ja się pytam gdzie ta wiosna radosna?

zdmuchiwało kota z drogi myślałam ,ze mi go w pole wywieje

Zielonym do góry... 12:50, 06 maj 2021

Do góry
przesadziłem trochę hibiskusów pomiędzy derenie..zobaczymy jaki będzie efekt.

i inne takie...ciemierników nei mam bo jak zobaczyłem ceny w LM to mnie zmroziło
Zielonym do góry... 12:47, 06 maj 2021

Do góry
no i inne pobudki...

klonik sie budzi..

stipa ładnie przezimowała..chyba żadna mi nie wypadła mimo takiej zimy..smiem twierdzić że okreslenie jednoroczna jest na wyrost bo u mnie wieje, zimno było etc a wszystkie ładne.

stokroty się rozsiały...mam nadzieję że nie będą takie wielkie jak rok temu
Sezon 2017 u Hanusi 12:47, 06 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, no właśnie, do żadnego sa teraz nie mam serca. Najlepszy na to byłby ogrod, a tu cały tydzień zmienna = wiatr i deszcz. Żeby było ciepło musi to się przewalić.

Elisko, lecę podziwiać.

Trzymajcie się płota, bo za oknem wiatr i słota.[Ciekawe, czy brzoskwinie zawiążą owoce?

u mnie piękne słoneczko ale wiatr taki ,że nic nie da się zrobić.Podlałam donice i wróciłam do domu
Zielonym do góry... 12:43, 06 maj 2021

Do góry
za to już powoli konkurencja się rozwija..Ola po raz pierwszy mam nadzieję że będzie oczy cieszyć..wieje u mnie strasznie i ciezko wyostrzyć zdjęcie
Ogród Basi 12:42, 06 maj 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Mieszanie kompostu.

Basiu...ja ciągle oczami wyobraźni widzę tu Twoje drzwi... Pięknie masz tak czyściutko na rabatkach i ogólnie też, aż chce się spacerować...
Zielonym do góry... 12:40, 06 maj 2021

Do góry
Pissardi jeszcze tydzień temu..teraz już powoli kończy błyszczeć..

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:39, 06 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

a soulongeana pachnie niesamowicie, z daleka ją czuć

Piękna
Ile ona ma lat?

Kupilam maleństwo takie z1m ma 3 pąki...nie wiem czy doczekam ,takiego drzewka jak twoje
Zielonym do góry... 12:37, 06 maj 2021

Do góry
Witam sie w nowym roku

sen zimowy się skończył...

zaległa wczesna wiosna
Ogród zielonej AniaK 12:20, 06 maj 2021

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
]

Piękny ten różanecznik, pamiętasz odmianę ?
Przerwa na kawę... 11:59, 06 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Mi to rondko też się tak kojarzy. Uwielbiam te tulipany. Są niezawodne. EE są tu dwu i trzyletnie, niewykopywane w ostatnim roku. Za to Flaming Purissima tu na rondzie jest świeży ale przed rondem mam go na innym skrawku i tam kwitnie przepięknie od 2 sezonów bez wykopywania a cebulki są sprzed 3 lat. Jest ich co roku nieznacznie mniej i pewnie za rok znikną ale to i tak dobry wynik, 3 sezony.

Inka, pokaż fotkę Twojego Salmona

U mnie Flaming Purissima rośnie razem z EE, bardzo ładny duet. Zdziwiło mnie, że obie odmiany są tak wysokie i mają ogromne kwiaty Flamingi niesamowite w swojej zmienności kolorów..
Dobra wiadomość, że tak fajnie powtarzają
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 11:52, 06 maj 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Zdjęcia zachwycające. Zastanawiam się, jak można ogarnąć 3.000 tulipanów i wiedzieć, co jest czym i gdzie posadzone, Basiu jesteś niesamowita. 'Salmon van Eijk' zaskoczył mnie szczególnie swą delikatnością koloru i kształtem.

Martka, zrobiłam sobie ściągę każdej rabaty jak sadziłam Fotka + opisy I tak w każdym miejscu.
To mój taki eksperyment z tulipanami, bo nigdy nie miałam z nimi do czynienia w ogrodzie. Już teraz widzę, które mi się najbardziej podobają, takie będę dosadzać, i taka ściąga z nazwami będzie mi bardzo pomocna przy planowaniu kolejnych zakupów. Wydaje mi się, że inaczej nie byłoby to do ogarnięcia

Znowu na wsi 11:51, 06 maj 2021

Do góry
Próbuję coś wymodzić pod sosną, idzie mi powoli. Dziś znowu dzień mało sprzyjający pracy w ogrodzie. Wietrzysko straszne, pies "cały nerwowy".

Znowu na wsi 11:47, 06 maj 2021

Do góry
Moja ulubiona dłuuga perspektywa

Kwitnie śliwa Pissardi

Porzeczka krwista

Magnolia jeszcze w różu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies