No właśnie dziś kupiłam Susan bo ma fajny pokrój i kwitnie i pózniej i dwa razy. Ale do mojej starej mam ogromny sentyment i cieszy zawsze jak zakwita.
Dwa dni znowu odchorowałam ale dziś ide zaraz sadzić bo pokupiłam rozne w wiekszosci sezonowe, drozyzna straszna, a magnolie to posadzimy w sobote, bo duza dziure trzeba
No i git, to w czerwcu mam nadzieję, że się uda. Znalazłam fotke z Pragi, piwonii drzewiastej, ktore mnie tam oczarowały i w kazdym ogrodzie rosły. Ta akurat juz przekwitała.
Dziewczyny, fakt, sporo cebulek, sadziłam je jakoś trzy miesiące (do grudnia), była ku temu bardzo sprzyjająca jesień Więc jak to się tak rozciągnie w czasie, to naprawdę da się zrobić Aha, ostatnie cebulki (jakiś gratisowy mix 30 sztuk) znalazłam jeszcze teraz w lutym w garażu w workach, wsadziłam je do donic w marcu i ku mojemu zdziwieniu wszystko wskazuje na to, że będą kwitły
klonik sie budzi..
stipa ładnie przezimowała..chyba żadna mi nie wypadła mimo takiej zimy..smiem twierdzić że okreslenie jednoroczna jest na wyrost bo u mnie wieje, zimno było etc a wszystkie ładne.
stokroty się rozsiały...mam nadzieję że nie będą takie wielkie jak rok temu
U mnie Flaming Purissima rośnie razem z EE, bardzo ładny duet. Zdziwiło mnie, że obie odmiany są tak wysokie i mają ogromne kwiaty Flamingi niesamowite w swojej zmienności kolorów..
Dobra wiadomość, że tak fajnie powtarzają
Martka, zrobiłam sobie ściągę każdej rabaty jak sadziłam Fotka + opisy I tak w każdym miejscu.
To mój taki eksperyment z tulipanami, bo nigdy nie miałam z nimi do czynienia w ogrodzie. Już teraz widzę, które mi się najbardziej podobają, takie będę dosadzać, i taka ściąga z nazwami będzie mi bardzo pomocna przy planowaniu kolejnych zakupów. Wydaje mi się, że inaczej nie byłoby to do ogarnięcia