Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:06, 14 mar 2014

Do góry
Sukces dnia dzisiejszego to nieprzecięty żaden kabel od oświetlenia
Kolejny etap to powiększenie rabaty i zdjęcie darni.

Nawet kancik się pojawił. Przez chwile chciałem wywalić kostke, ale się rozmyśliłem z kilku powodów.

Wyszedł przy okazji błąd w pomiarach, ale udało się to ukryć

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:02, 14 mar 2014

Do góry
Dzisiaj uzbrojony w łopate zrobiłem małe łubudu z krzewami
Na początku zniknęła najmniejsza tuja

Następnie troszke większa bliżej wejśćia do domu, zdjęcia okropne przez słońce, ale widać co się dzieje

Kolejny był cyprisik.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:59, 14 mar 2014

Do góry
Projektu nie pokazuje bo raczej jest znany, pokazywałem kilkakrotnie.
Zacząłem od uratowania wszystkich cebulowych na czele z liliami
W tym tygodniu wykopywałem byliny i kilka małych krzewów, wczoraj pod łopate trafiło 13 roślin, 13 marca, wykopane przez urodzonego 13 ale nie marca

Pokaże teraz rabate z kilku stron, na bałagan nie patrzymy
Widok idąc do domu też nie zachwycał.

Drzewo na pierwszym planie do wycięcia, troszke go szkoda, ale złamało się po części dwa lata temu i choruje od tego czasu.

Wczoraj wieczorem na rabacie pozostały już tylko duże krzewy. Trawnik w takim stanie to u mnie normalka, ale to osobny temat na długiego posta
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:51, 14 mar 2014

Do góry
Troszke wstyd pokazywać taki całkwity bałagan i wiele rzeczy, których wolałbym nie widzieć, ale może kogoś natchnie do drastycznych zmian Mimo, że zbieranie wszystkich roślin na rabate zajmie jeszcze sporo czasu to pokąze co w tym tygodniu wymodziłem.

Wszystkie niedoskonałośći tj. trawnik, bałagan, okropny chodnik i inne należy ominąć wzrokiem
Zaczynam serial

Całej historii rabaty nie będę pokazywał bo troszke by to trwało.
W czerwcu zeszłego roku rabata prezentowała się tak:

W lipcu szał kolorów. Sumak widoczny na zdjęciu w kolejce do wycięcia.

Słyszałem opinie, że 'nie ma źle, ale głównym powodem zmian był 'cudowny' widok z kuchni i wejścia do domu(zdjęcia wczorajsze) nawet lilie nie ratowały tego widoku....

Za smugi na zdjęciach przepraszam.

Decyzja była prosta, trzeba to wszystko wywalić i zrobić całość od nowa.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:00, 14 mar 2014

Do góry
Kasiu właśnie krótka przerwa na przekąske i wracam do łopaty Zdjęcia wieczorem jakieś wrzuce.

Abiko Odmiany niw znam, ale rojników mam bardzo dużo w nadmiarze wystarczy się zgłosić.

Irenko Może jeszcze się coś wymyśli, jakaś mała szansa istnije z mojej strony, ale nic nie obiecuje.
Piesek szuka nowego domu teraz wolniej bo jednak 1 szczeniak to już nie taki problem jak 4

Wracam do łopaty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:11, 14 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Łukasz podziwiam z ukrycia Twoje żurawki ale i zmagania najnowsze, znalazłam w starych zdjęciach ten rojnik - piękniusi chętnie bym go gdzieś upolowała, wiesz jaka to odmiana?
--
Agnieszka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:51, 14 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Nieźle u Ciebie wiosna szaleje Takich żurawek to sam bym nawet nie ścinał mimo, że co roku ciacham wszystkie bez wyjątku Wiesz, że Łatek, Plamka, Ciapeki 'Mała zaraza' i nie wiem jak jeszcze jest nazywany nadal u mnie jest. Wszystkie pieski u nowych właścicieli, a tylko on został bo wszyscy po kolei z niego rezygnowali.

Plamka czeka na mnie, ja na niego i szkopuł tylko w transprecie, a ja mimo najlepszych chęci nie mogę po niego jechać...
dziwię się, ze go tak omijają łukiem, dla mnie on jedyny, wyjątkowy, może będzie mój, tylko kto go dostarczy?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:52, 14 mar 2014

Do góry
Piękne krokusy szkoda, że nigdy nie chciały mi tak kwitnąć w ogrodzie i już z nich zrezygnowałem. Lepiej nacieszyć się nimi w domu
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:37, 14 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i gdzie ten git chociaż inne fotki też by się przydały
Pozdrawiam.

potrzebuję jeszcze troszkę czasu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:11, 13 mar 2014

Do góry
olga_ napisał(a)
Hej Luki
Całkiem mi się podoba co tu tworzysz Mam prosbe jakbyś miał czas to zerknij do mnie i pomoz mi cos wymyslec...Bede wdziecza bo cos nie mam weny, a moze mi cos zaswita.
Z gory dzieki za odwiedzinypozdrawiam.

Dziękuje Już zajrzałem i conieco moge podpowiedzieć z moich spostrzeżeń, ale dokładnie napisze jutro rano u Ciebie w wątku

Magda70 napisał(a)
Łukasz....czekam na "prototyp"!! Pamiętaj i krzycz do mnie jaki już będzie

Będę krzyczał głośno Jak zdobędę 3 potrzebne materiały w okolicy do soboty to może w przyszłym tygodniu już jakiś efekt będzie
Pszczelarnia 21:49, 13 mar 2014

Do góry
Ewo nie wiem jak mam dziękować za taki piękny podarek.
Dziękuję, nic więcej nie powiem bo nadal jestem w szoku jak uczynnych i życzliwych ludzi można poznać na Ogrodowisku do których należysz
Jesze raz bardzo dziękuje i mam nadzieję, że odpowiednio spożytkuje twoje starania

No i jeszcze śmieszna sytuacja sytuacja jak zrobiłem siostrze awanture, że znowu robiła zakupy z mojego konta i zamówiła sobie jakieś plakaty Jej zdziwienie było nie mniejsze jak zobaczyłem co było w środku
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:05, 13 mar 2014

Do góry
No i gdzie ten git chociaż inne fotki też by się przydały
Pozdrawiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:56, 13 mar 2014

Do góry
Hej Luki
Całkiem mi się podoba co tu tworzysz Mam prosbe jakbyś miał czas to zerknij do mnie i pomoz mi cos wymyslec...Bede wdziecza bo cos nie mam weny, a moze mi cos zaswita.
Z gory dzieki za odwiedzinypozdrawiam.
Ogród niby nowoczesny ale... 20:54, 13 mar 2014

Do góry
Na gabiony czekam cierpliwe, wszystko musi mieć swój czas, ale myśle mam nadzije, że długo czekać nie będzie trzeba
Takie donice planuje od dawna i już mam rozebrane stare meble z których będę robił formy Mam jednak troszkę inną koncepcje, bo forma ma być wielokrotnego użytku. Jak w sobote pogoda nie dopisze na prace ogrodowe to biore się za 'prototyp' kostki 30x30x30xm
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:49, 13 mar 2014

Do góry
Nieźle u Ciebie wiosna szaleje Takich żurawek to sam bym nawet nie ścinał mimo, że co roku ciacham wszystkie bez wyjątku Wiesz, że Łatek, Plamka, Ciapeki 'Mała zaraza' i nie wiem jak jeszcze jest nazywany nadal u mnie jest. Wszystkie pieski u nowych właścicieli, a tylko on został bo wszyscy po kolei z niego rezygnowali.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:49, 13 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
A ja bym się skusił na takie graby

Ja się skuszę jak wymyśle dla nich zastosowanie , ale na żywopłot potrzeba ok 60 sztuk co troszkę nie kalkuluje się z przeznaczonym budżetem na ten cel, a i tak musiałbym mocno obciąć żeby się zagęszczał. Na żywopłot zamówie mniejsze sadzonki.

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kibicuję ci dzielnie pracusiu. Oj jak ja marzę o rewolucji w ogrodzie a tymczasem kanapa mi została
Nic to kiedyś i ja za szpadel złapię Pozdrawiam

Gosiu ty odpoczywaj i nabieraj sił, jeszcze będziesz miałą czas. Ja tak naprawde z najgorszymi pracami uciekam przed remontem, któy się dopiero zacznie, a u CIebie się już kończy, tego to ogromnie zazdroszcze Ogólnie to wyprzedzam tygodniowy plan i wszystko zależy od pogody w sobote, a ma być nieciekawie.
Nie wiem czy jest sens pokazywać zdjęcia z bałaganu i chyba zostawie je na kiedyś
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:47, 13 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Łukasz ąłczę sie w bólu.. dosłownie.. ja od przesadzania i kopania.... jestem dziś zgon....

Aniu wieczoram chodzę jak zombi zmęczony bo ostatnio grafik mam okropnie napięty. Teraz wróciłęm z zajęć, chwilka na forum z obiadem i do łopaty.

Byłem zobaczyć graby i okazało się, że to pojedyńcze patyki ok 130cm za 6 zł całkowicie nie mi się to nie kalkuluje, jedyna zaleta, że rosną w donicach, ale z żywopłotem mi się nie śpieszy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:38, 12 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
U mnie odpowiedz. Edytowałam, bo kupowałam 2 razy .. i pomieszałam które gdzie dawałam.. ale ta fala to 25-30cm.

Aniu trzymając sie twojego programu naprawczego, podziękuje u siebie Zatem bardzo bardzo dziękuje za informacje, będę teraz dumał, aby było ładnie i w zakładanym budżecie

kasiek napisał(a)
No to czekamy na foty

Jak do tej pory wyprzedzam plany na ten tydzień, mam tylko nadzieję, ze zapowiadany deszcz na sobote się opóźni do niedzieli
Rewolucje rabatowe się zaczęły, ale na razie nie ma co pokazywać, bo wykopuje byliny i 3 małe krzewy bez liści, więc nic nie widać. Może jutro pierwsze dwie tuje pożegnają się ze mną.
W piątek kolejne dwa krzewy do wykopania i tulipany musze przesadzić oraz zaczynam układanie na nowo kostki.
Muszę też jechać do szkółki leśnej zobaczyć jak wyglądają graby o które pytałem telefonicznie. Podobno 1,5 metrowe za 3 złote i zastanawiam się czy nie będzie to jeden długi patyk
Ogród cioci 21:13, 12 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Coraz więcej paczek na forum z roślinkami dociera W tym roku te lilie zapewne pięknie zakwitną, ale na co je stać pokażą w kolejnych latach
Życze powrotu do zdrowia.

Miały być w maju A są w marcu
Ogród cioci 21:05, 12 mar 2014

Do góry
Coraz więcej paczek na forum z roślinkami dociera W tym roku te lilie zapewne pięknie zakwitną, ale na co je stać pokażą w kolejnych latach
Życze powrotu do zdrowia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies