Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Agania 20:28, 14 mar 2014

Ale chlastasz Łukasz ale widać wielka potrzeba była, a co w zamian chyba się domyślam
Matka 20:29, 14 mar 2014

A co tam teraz będzie?masz plana?
Luki 20:38, 14 mar 2014

Pawelus
Nie żałuje ani troszke żeby było lepiej trzeba zmian.

Alka mam nadzieję, że kolejne etapy będą też chociaż troszkę ciekawe

Bogda dzije się dzieje Bez kostki było by lepiej gdyby nie inni mieszkańcy. Lekko podwyższona kostka to taki alarm, że najechało się samochodem w zagrożony awanturą teren Niestety dla niektórych to problem jechać samochodem dokłądnie tam gdzie trzeba. No i jeszcze kostke mam na reszcie rabat, więc taka jedna bez głupio by wyglądała, a wyrzucać wszystko troszke szkoda bo jednak to był pewien koszt 3 lata temu
Luki 20:45, 14 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Jabyś jeszcze te dwa usunął to całkie by była nowa rabata a one coś brązowe igły mają,ale kanciki super ci wyszły

Wszytkie krzewy z tej rabaty idą w śmieć. Takich brzydali bym nie zostawił

anna_g napisał(a)
Łukasz ale fajny serial. Super Ci to wyszło i fajnie wygląda. Kanciki były jak żyleta ale z kostką też jest b.dobrze - Ty ją tak po prostu układasz? bez żadnej zaprawy ani nic? Czekam na dalsze postępy - na razie rewelka elegancko ci to wychodzi, czyściutko, równiutko - z tym bałaganem to letko przesadziłeś Brawo - podoba mi się

i pytanko mam - czy mogę już dzielić i sadzić żurawki w nowe miejsca???

Dziękuje. Powody kostki napisałem wyżej i na razie się z nią nie rozstaje Kostke układam na podsypce piaskowo-cementowej i mocno zagęszczam, prościel wale młotkiem ile wlezie . Wcześniej układałem na zaprawie, ale nie miałem 'świeżego' cementu.
Co do żurawek teoretycznie lepiej byłoby poczekać, ale jak widać ja już wszystko przesadzam, przymrozki im nie zaskodzą, a zimy to już raczej nie wróci Rozmnażania żurawek przez krótkopędy bym jeszcze nie robił, ale podział kępy z korzeniami to już tak

WilczaGora napisał(a)

o rany !!!!
jaka fajna rewolucja

Jeszcze nie taka fajna ale za kilka tygodni taka będzie
Luki 20:52, 14 mar 2014

Agania napisał(a)
Ale chlastasz Łukasz ale widać wielka potrzeba była, a co w zamian chyba się domyślam

Nie ma się co rozczulać No a potrzeba była jak widać, okropieństwo.
W zamian wiadomo co będzie, chociaż kilka zmian już wprowadziłem

Bogda napisał(a)
A co tam teraz będzie?masz plana?

Plan oczywiście jest i pokazywałem, ale z chęcia powtórze

Nie obróciłem zdjęcia, ale 'pijane' numerki widoczne
Lista roślin
Rośliny
1- kule bukszpanowe i niski żywopłocik.
2- Carex Evergold
3- Carex Ice Dance
4- obwódka z żurawek w odcieniach fioletu i druga część w odcieniach pomarańczu(głownie ze względu na dużą ilość odmian w tej kolorystyce wytrzymujących patelnie )
5- trzmielina emerald'n gold na pniu i dywanik, zastanawiam się czy nie dać więcej trzmielin na pniu, 2 lub 3.
6- Carex Frosted Curls
7- Carex prairie fire
8- rochodnik
9- liliowce
10- tuje
11- śliwa Nigra lub Pissardi

Plan troszke nieaktualny np, bukszpany w ćwiartce koła będą w takim układzie

Matka 20:54, 14 mar 2014

Aha, widziałam ten planzaciekawił mnie tym, że można z każdej strony zobaczyć jak roślinki będą się prezentowały!pomysłowe
monteverde 20:56, 14 mar 2014

To teraz obejrzymy już po realizacji planu pozdrówka
Luki 21:06, 14 mar 2014

Bogda napisał(a)
Aha, widziałam ten planzaciekawił mnie tym, że można z każdej strony zobaczyć jak roślinki będą się prezentowały!pomysłowe

Coś w stylu jak wykorzystać program techniczny do projektowania ogrodu
Jestem ciekaw co mi z tego wyjdzie i troszkę się tego boje....

monteverde napisał(a)
To teraz obejrzymy już po realizacji planu pozdrówka

Oj Aniu kiedy to będzie chciałbym jak najszybciej, ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Bukszpanów, czy nowych odmian żurawek, które dopiero będę miał najwcześniej pod koniec kwietnia. Trzeba polować na trawki itd. ale jestem dobrej myśli
AlKa 22:00, 14 mar 2014

Czy ja dobrze doczytalam, ze wyrzucasz lampy? Zostaw je, może trochę odświez... One super są
Luki 22:04, 14 mar 2014

Tak chciałbym je wymienić na reflektorki podświetljące rośliny. Lampy niestety się rozlatują, szybek kilku brakuje, ale prawdopodobnie jedna zostanie, te przy wejściu znikną bo będą za wysokie na tle nasadzeń