Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 09:37, 14 mar 2014

Luki napisał(a)
No i gdzie ten git chociaż inne fotki też by się przydały
Pozdrawiam.

potrzebuję jeszcze troszkę czasu
Zielona 10:37, 14 mar 2014

Cześć, zapracowana Kobieto Czy u Ciebie też taki piękny tydzień? Weekendowe opady chyba przydadzą się ogrodom, ale od poniedziałku znowu wiosna. Pamiętaj, że masz wymagający kręgosłup ja wczoraj swój nadwyrężyłam i dzisiaj odchorowuję... Kilka nadmiernym ruchów, podnoszenie ciężkich donic - bo przecież tyyyyle bym chciała zrobić i co..? Dzisiaj uziemienie. Ech... masz rację z tym forsowaniem się. Niby dajemy radę, ale potem to się mści...
KonradJot 12:53, 14 mar 2014

Sylwia

możesz mi napisać w jak przygotowałaś podłoże pod żywopłocik/pojedyńcze bukszpaniki.
Wyczytałem, że lekkokwaśne podłoże, to co do zwykłej ziemi ogrodniczej pakujemy trochę torfu?
Trochę to znaczy ile 1/3, 1/4 część torf, reszta ziemi?
Pozdrawiam
Syla 14:54, 14 mar 2014

KonradJot napisał(a)
Sylwia

możesz mi napisać w jak przygotowałaś podłoże pod żywopłocik/pojedyńcze bukszpaniki.
Wyczytałem, że lekkokwaśne podłoże, to co do zwykłej ziemi ogrodniczej pakujemy trochę torfu?
Trochę to znaczy ile 1/3, 1/4 część torf, reszta ziemi?
Pozdrawiam

ponieważ mam miejscami ziemię kwaśną to swoim wsypywałam z kupowanych worków ziemię ogrodniczą i mieszałam z gruntem dodając piasek .... Konrad ja nie jestem specjalistą i robię na tzw. oko
w tym sezonie sprawdzała mi koleżanka ph wyrywkowo i tam gdzie powinnam mieć kwaśną mam zasadową i odwrotnie .... dlatego przyłożę się w tym sezonie do właściwej pielęgnacji
Syla 15:00, 14 mar 2014

Zielona napisał(a)
Cześć, zapracowana Kobieto Czy u Ciebie też taki piękny tydzień? Weekendowe opady chyba przydadzą się ogrodom, ale od poniedziałku znowu wiosna. Pamiętaj, że masz wymagający kręgosłup ja wczoraj swój nadwyrężyłam i dzisiaj odchorowuję... Kilka nadmiernym ruchów, podnoszenie ciężkich donic - bo przecież tyyyyle bym chciała zrobić i co..? Dzisiaj uziemienie. Ech... masz rację z tym forsowaniem się. Niby dajemy radę, ale potem to się mści...

Jest pięknie wczoraj skończyłam cięcie świerków , thuji , choiny kanadyjskiej ..... przydałyby się im odżyweczki ale z tym poczekam jeszcze chwilunię .....

Kupiłam sobie dzisiaj wrzośce na wymianę i stokrotki do donic .... ale doprawdy nie wiem kiedy to wsadzę .... dzień jest stanowczo za krótki

a kręgosłup ???

chodzę od dwóch tygodni regularnie co dziennie na kije po 1,5 godziny intensywnego marszu .... a w weekendy robimy po 10 km ..... w ten sposób regeneruję siły i kręgosłup jakby mniej dokuczał

Widziałam Twoje wygibasy ogródkowe .... świetnie sobie radzisz , trochę wiary w swoje możliwości i wychodzą cuda
popcorn 15:17, 14 mar 2014

1,5h marszu? codziennie? WOW!! chylę czoła!
czekam na fotki
Syla 15:26, 14 mar 2014

popcarol napisał(a)
1,5h marszu? codziennie? WOW!! chylę czoła!
czekam na fotki

te kije są dla mnie zbawienne więc się ich teraz trzymam i nie odpuszczam .....

obiecuję solennie jutro wpadam do ogrodu z aparatem
ewa004 18:23, 14 mar 2014

Buziaczki zostawiam i czekam na fotki
KasiaWB 18:34, 14 mar 2014

W oczekiwaniu na fotki.. również podziwiam te długie marsze i pozdrawiam
Madzenka 21:26, 14 mar 2014

Wpadlam na wieczorne fotki