Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:50, 03 lis 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Ile zdjęć! Ile inspiracji! Ile piękna!

Teraz żałuję, że odłożyłem z powrotem w szkółce trzy sadzonki tego trzcinnika! Jaki głupi byłem!

jestem pewna że go dopadniesz i będzie Twój!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:49, 03 lis 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Pięknie, dekoracje też zacne.
Magnolia, a ile ma Twoja lawneda? tzn, w latach już jest?

tak, w latach- sadziłam wiosną 2012 z 6paków. Ale a wiosną rozsadzałam żeby rzadziej była i cały sezon się zbierała- już myślałam że nie wyładnieje. Jeszcze trochę widać że przypłaciła ten zabieg sporym suszem.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:44, 03 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Magnolio... obrzydliwie piękny masz ogród

tylko fragmenty są obrzydliwe,dzięki. Staramy się i powooli coś się wyłania z tych starań
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:42, 03 lis 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Marta...cudnie u Ciebie jak zwykle Grab jak zmężnial...boski jest!
Pamiętasz o zdjęciach z Manhatanu jedno widzę, że wstawilaś...daj coś jeszcze pilsss....

Goska...Ty jesteś niemożliwa baba. Nawet papier pomalowalaś!!

pokażę , pamietam, tylko je przewalę, uporządkuję i opiszę porządnie.
Grab zmężniał, fakt, już nie straszy rachitycznym pokrojem i ładnie liście trzyma zimą. Dzięki za pochwały
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:39, 03 lis 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

zatowarowana

ps. ile m3 na sezon spalicie drewna? pytam nieśmiało

my wszystko mamy na drewno- ogrzewanie i wodę ( mamy piec na drewno. Z lasu potrzebujemy kupić jakieś 8m3 rocznie, a ze składu drewna , już porąbanego - 12 m3. Ale M lubi kupować z górką, ta górka co roku jakby większa się wydaje.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:08, 03 lis 2015
Do góry
magnolia napisał(a)
M przygotował nas na zimię- drewno mamy wszędzie,

zatowarowana

ps. ile m3 na sezon spalicie drewna? pytam nieśmiało
Moja codzienność - ogród Oli 19:41, 02 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ślicznie Olu u Was.
Cudne donice cortenowe, obsadzone na spokojnie,nieprzegadane.
Oczkowa piękna, sprawia wrażenie jakby dawno tu była,a przecież młodziutka jest.

Dobra robota!

Martuś oczkową kocham to moje ulubione miejsce w ogrodzie, molinia zachwyca mnie każdego dnia na nowo rabata młoda zakładana w czerwcu ale pięknie się rozrosła. Liczę, że w przyszłym sezonie rozplenice w cortenie stworzą ładne czuprynki, seslerii turkucie nie zjedzą a buczek pięknie się zazieleni
Dziękuję !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:33, 02 lis 2015

Do góry
Pięknie, dekoracje też zacne.
Magnolia, a ile ma Twoja lawneda? tzn, w latach już jest?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:35, 02 lis 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
gocha kokocha i magnolia....jak człwiek ma potrzebe dawki piękna to sie tu nie zawiedzie

A jak mu mało, to do Magdy może skoczyć.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:04, 02 lis 2015

Do góry
ivo napisał(a)
Magnolio twoja lawenda jest cudna! Jaka to odmiana ?

to mieszaniec. Z Auchan w 6-pakach, pod nazwą handlowa Viva. Są co sezon, wiosną, Obi tez miewają. Ta sama co u Gosi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:50, 02 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

jej,to aż tak do modlitwy skłaniamy?

Modlę się żeby mieć chociaż w połowie tak zarąbiście jak Wy
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:50, 02 lis 2015

Do góry
piękna jesień u Ciebie.
Winobluszcz.... nie dam rady,zazdroszczę i to baardzo!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:47, 02 lis 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Nooo!
Ja to tylko oemdżi tutaj wymawiam....

jej,to aż tak do modlitwy skłaniamy?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:42, 02 lis 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
gocha kokocha i magnolia....jak człwiek ma potrzebe dawki piękna to sie tu nie zawiedzie

Nooo!
Ja to tylko oemdżi tutaj wymawiam....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:01, 02 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)

to jakaś odmiana?

tak penstemon Mistic

u mnie trzcinnik będzie raczej punktowo, w bylinowej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:59, 02 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)

za trzmielnia to ten carex?

Carex, ale inny- to wciąż Frosted c.
Tamten jest na fotce ze schodami wejsciowymi i tu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:58, 02 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

uwielbiam penstemony, szczególnie teraz- to te czerwone liście

to jakaś odmiana?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:56, 02 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Gosia, dopadłam aparat- zostawiam kilka fotek weekendowych:

trzmielina na początek

za trzmielnia to ten carex?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:55, 02 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
M przygotował nas na zimię- drewno mamy wszędzie, dobrze że choć w lodówce miejsce zostawił

teraz widze to o czym rozmawiałyśmy u nas latem , ze to przyeciez takie ważne by idealnie ułozyc i porąbać drewno

lawendowe kul zachwycają, piekne formy kuliste, grab mnie rozwalłi nei dość że takie ma juz gęste chmury to i jeszcze liscie trzyma w całości!
jest cudny

stipa przecudna widac że jednak inna ziemia niz u mnie bo nei stoi tak na sztorc, ale jednak zachwyca bardzo jeszcze w połączeniu z rozchodnikiem cudna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:50, 02 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

trzcinnik krótkowłosy- jeszcze młody, więc nieduży, ale daje efekt

pokażę Ci lepszy efekt z niego- nie u mnie niestety

śwetna inspiracja u ciebie tez w łanie jest?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies