W półcienistym zakątku turzyce Silver Sceptre już ładnie świecą.
Czeka mnie dzielenie molinii Variegata i host. Pouzupełniam nimi puste miejsca w cienistych zakątkach. Muszę tylko zaczekać na rozwój liści- w przypadku tych drugich.
Elisko, dzięki w imieniu ciurkadełka, gliniana bryła to dzieło siostry eMa
Pierwotnie woda spływała po kamieniach, a że były luzem, to ciągle spadały i miałam dość układania.
Takie było.
W tygodniu ma w całej Polsce padać i w sumie chłodno.
I jak zwykle na koniec ogólne widoczki. Mlecze pięknie kwitną, bo zdjęcie z samego rana. Teraz już częściowo wykoszone. I jak widać wielki kamień dalej jest wielki, tylko po zimie troszkę się rozwarstwił.
Elu witam roślina w tle to wrzośce a masz racje wiosna w tym roku sprzyja tulipanom właśnie dzisiaj moja córka uwieczniła ich piękno przynajmniej mi bardzo się podobają wiec pokażę parę zdjęć
Pozdrawiam serdecznie
Dzisiaj miałam dzień ogrodowego lenia. W nocy lało, ranek był zimny i wietrzny. Dopiero po południu wyszło słońce, ale zapału do prac nie wywołało. Uwieczniłam tylko ogród w słońcu, bo w folderze z majowymi zdjęciami brak takowych.
Tulipany tańczyły na wietrze.
Kalina angielska mogła wreszcie pochwalić się uroczym zapachem swoich pomponików.
Tyle było planów na maj, rabaty, nasadzenia...Tak pech, zwichnieta rzepka w kolanie, stabilizator, kule i rehabilitacja :/ wszystko czeka...pomidory i papryki stoja w szklarni jeszcze nie wsadzone w ziemię, selery i pory az się prosza do gruntu. Chwasty sie panoszą :/ Nie wspomnę już o masie traw i byli które naprodukowałam wczesną wiosną...mąż starą się jak może ale sam ze wszystkim nie nadąża. Dobrze, że tulipany chociaż cieszą oko...