Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sosna - Pinus 15:16, 27 kwi 2021

Do góry
czy pyramidalis przemieszany z miskantem to dobry pomysł?

znalazłam takie 120cm, ogólnie cieżko o większe egzemplarze

ew mamy na oku maleńkie 20-40cm sadzonki sosny molette, ale chyba wolelibyśmy coś odrazu widocznego

czy ktoś ma u siebie szpaler z sosny czarnej kolumnowej i mogł by doradzić i pokazac jak to wygląda?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 15:03, 27 kwi 2021

Do góry
Pierwszy szparag!

Groszek w igloo

Młoda z najmniejszą kurką

Fioletowy kalafior haha

Słonecznik

Sałata haha. Ta większa w gruncie ani drgnie bo jest po prostu zimno...

Przerwa na kawę... 14:54, 27 kwi 2021

Do góry
Byle do wiosny )) zakochałam się w tej szachownicy

Jaskry mam i ja
Ogrodowe wariacje 14:35, 27 kwi 2021

Do góry
Mam nadzieję, że pogoda w końcu będzie ładna i skończę te moje plany. Podczas prac nad różanką i w oczekiwaniu na byliny przerabiam jeszcze taki kąt. Jak był nowy to był taki soczysty, ładny ale teraz mam tam poczucie bałaganu i chcę go przerobić.

Wyciągnę do przodu tą część z kulkami i mam tam ochotę posadzić tego mojego nowego klona atropurpureum w połączeniu z kulkami bukszpanowymi i hakonkami.
Stipy robią tam pod koniec lata latem bałagan, a zresztą będą blisko przy różach, byłoby ich zbyt wiele. Brakuje mi tam właśnie bordo-czerwieni. W połączeniu z soczystą zielenią i limonką byłoby ładnie. Co myślicie? Czy za klonem oprócz żywopłotu tujowego coś powinnam dać jeszcze? Mam jeszcze cisy na stożki. To jest ta rabata:

Sezon 2017 u Hanusi 14:29, 27 kwi 2021

Do góry
Teraz już na niebieskich łąkach. Żegnaj piesku.
Sezon 2017 u Hanusi 14:20, 27 kwi 2021

Do góry
Przeżyliśmy 20 zim razem, dobry był z niego spacerowicz.

Zieleń, drewno i antracyt 14:16, 27 kwi 2021

Do góry
Dziękuję
W innych kadrach zawsze załapuje mi się jakaś budowa Dzisiaj zaczęli następną. To będzie dom w konstrukcji szkieletowej. Na szczęście nie tak wysoki jak na działkach obok, ale za to powstanie w miesiąc i cały widok na brzozowy zagajnik przesłoni.
Pierwszą świdośliwę kupiłam kilka lat temu i chciałam ogołacać od dołu, ale teraz idealnie przesłania wielkie okno nowych sąsiadów. Ona jest bezodmianowa i puszcza odrosty. Im też w umiarkowanej liczbie pozwalam rosnąć, przesłona będzie szczelniejsza. W zeszłym roku dokupiłam jeszcze jedną i ta w zamyśle ma przysłaniać kawałek ich tarasu W ogrodzie wakacyjnym też kilka egzemplarzy planuję posadzić i tam już będę bardziej wielopiennego wyeksponowania pilnować. Śś to super drzewko/krzew do formowania i prowadzenia. Ideał? Wiosną bielą świeci, latem pysznie smakuje, a jesienią cudownie się przebarwia

Rozpoczynają owocowe Tu też większość zdjęć będzie z podobnej perspektywy

Spełnione marzenia 14:12, 27 kwi 2021

Do góry
Nieustannie zachwycam się Śliwami Pissardi, nie znałam prędzej tych drzew to dzięki ogrodowisku mam je u siebie na działce.

Zakwitły cudowne szafirki

Tulipan przytulił się do buczka
[img size=360x480
Sezon 2017 u Hanusi 14:05, 27 kwi 2021

Do góry
Kochani, niestety, nie mam dobrych wieści. Frodo odszedł do swego Pana, na wędkarskie posiady.

Okazało się, że to nie szczęka, ale czerniak na całej szerokości prawej strony pyska. Pan był jeszcze zdecydowany operować, ale po konsultacji z kolegą, postanowił jeszcze zrobić rtg płuc. I co? Dodatkowo, całe płuca miał w granulacie.Niewiele mu ta operacja by już pomogła. Może jeszcze pocierpiałby z miesiąc. Decyzja była jedna. Uwolnić od cierpienia.

Tak więc nie mam już mego ogoniastego przyjaciela. Dobrym był pieskiem, Żal, że odszedł. Może już z Panem rybkę łowią na kolację?.

Własny Vengerberg 13:59, 27 kwi 2021

Do góry
Bardzo możliwe, że na grabie się skończy. Od początku go tam widziałam.

Wczoraj znów zwieźliśmy 3 taczki gruzu i dopiero pół działki przeleciane. Mąż chodzi obok i wybiera największe kawałki gruzu. Jest szansa, że do końca tygodnia skończymy.
A potem zobaczymy co im wyjdzie po wykopaniu fundamentów.

Przy okazji trzeba trochę wiosny tu wpuścić.
W głębokim półcieniu powoli szykuje się do majowego kwitnięcia bez. Jest to jedyna roślina na balkonie, która ma 100% pewność, że przeprowadzi się z nami później.
April podbija las... 13:45, 27 kwi 2021

Do góry
Yenna napisał(a)

Jakaś bliska kuzynka Twojego kota mówi, że najlepiej wytrzepać się w wannie

Ogród przepiękny, będę zaglądać

Jejku jaka podobna
Moja do wanny nie wejdzie za żadne skarby. Kiedyś, jak miała niewiele więcej jak rok, chodziła po brzegu wanny jak się kąpałam i wpadła do wody. Ma ciężką traumę
April podbija las... 13:36, 27 kwi 2021

Do góry
April napisał(a)
A oto i brudas dnia. I jak takie coś wpuścić potem do łóżka?

Jakaś bliska kuzynka Twojego kota mówi, że najlepiej wytrzepać się w wannie

Ogród przepiękny, będę zaglądać
Słoneczny Ogród 13:31, 27 kwi 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Moje zakupy
Dwie magnolie zakup sprzed kilku dni Leonard messel i Rustica Rubra
Judaszowiec Avondale
Dereń pagodowy
Azalia japońska
Monarda
Jeżówka Milkschake
Serduszka okazała
Lawendy 5szt
Budka dla pełzacza (to ta trójkątna) i budka dla małych ptaków

Nie wiedziałam że aż takie zaległości mam u ciebie. Bardzo udane zakupy. Judaszowiec piękny. Ostatnio jestem zakręcona na ich punkcie.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 13:13, 27 kwi 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Hit hitów... Chyba mam dość zamówień internetowych.

Ciemierniki, ładnie spakowane, w opisie odmian miały rosnąć w doniczkach C5 ewentualnie p9. Śmiech na sali... Ceny 17-32 zł za doniczkę.
Lepsze siewki dawałam koleżankom...

A ja myślałam że tak pięknie zapakowane sadzonki truskawek Ech te zakupy internetowe.
Na swoje 10 letnie ogrodniczkowanie raz tylko zamawiałam w A i nigdy więcej wolę nie mieć.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:57, 27 kwi 2021

Do góry
Tutaj to co udało mi się już założyć. Niestety ale przy zakładaniu tych rabatek ciągle napotykałam na jakiejś przeszkody. Nie wyszło tam jakbym sobie życzyła ale baza już jest

Mam jeszcze sporo tego kamienia zakupionego do obsypania wokół opaski więc wykorzystuje go przy rabatach. Wokół roślin zostawiam fragment nieobsypany kamieniami ale nie wiem czy dobrze robię. Każdy dołek zaprawiam humusem i podsypuje już po posadzeniu rośliny.

Śmieci planuje zasłonić miskanten a skrzynkę gazową hortensja Vanilla Fraise. Co warto posadzić pod hortensję?
Pozostały teren będzie obsiany trawa bo niestety ale funduszy zbraknie

Widać że zarówno żurawki jak i zawciąg nadmorski nie są posadzone idealnie w linii prostej ale to przez wylany beton wzdłuż kostki. Teren jest dość mocno podniesiony.
Wiem że nie jest pięknie ale to mój debiut. Czekam na Waszą pomoc, rady oraz konstruktywną krytykę.

Pozdrawiam serdecznie, Magda
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:47, 27 kwi 2021

Do góry
Brakujące zdjęcia
moja propozycja aby w środku była azalia a dookoła coś zielonego ale nie jestem przekonana czy to dobrze będzie się komponować. Z drugiej strony nie chce też pasów roślin i na prawdę nie wiem jak to zrobić żeby było dobrze

Zdjęcie ziemi po usunięciu chwastów - jeszcze będę wybierać śmieci
[img , size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/219/2194021/original.jpg[/img]
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 12:42, 27 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Miłego dnia

Piękne! To słońce przechodzące przez płatki! No i basen - super tło .
Zieleń, drewno i antracyt 12:22, 27 kwi 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)

Fajna fotka
Od niedawna też mam świdośliwę i już jest jednym z ulubionych drzewek
Ogród... 12:21, 27 kwi 2021

Do góry
Na rabatach coraz więcej zieleń, a na sadzenie czeka jeszcze kilkanaście (ok. 30) bylin. Gdzie ja to wcisnę?

Mam co robić w ogrodzie. Między iglakami rozrzucę 40 worków kory. Ta kora to zaległy prezent na Dzień Kobiet

Pozdrawiam serdecznie i życzę więcej ciepła.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:15, 27 kwi 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Fantastyczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies