Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:03, 11 lip 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Obornik suszony jest tylko nawozem. Obornik świeżo kompostowany jest i nawozem i polepszaczem struktury gleby.

Bierz obornik spod pryzmy. Ten najstarszy. Turkuć jest spory - ok 7cm. Nie sposób nie zauważyć prawdziwego brzydala jak kosmita z Nostromo

bleeee więcej kosmitów w ogrodzie nie chcę wystarczy mi M
dzięki Marta
Ogród i co dalej 12:27, 11 lip 2016

Do góry
Monka napisał(a)

No full wypas zamawiam

ja bym jeszcze domówiła takiego po 30-tce żeby za szybko nie skończył
Mam marzenie 12:23, 11 lip 2016

Do góry
super! podoba mi się Twoj ogrod , na zywo jeszcze bardziej
pokaż proszę meble z bliska
Z Pszenicznej ... 09:10, 11 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
super ! ja tez uwielbiam takie niespodzianki

Ania ja też
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 00:15, 11 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pewnie tak było, tylko pewnie Ty bys wiedziała co bierzesz a ja zielona jak ten kolega mam stadninę niedaleko, podejdę i spytam moze jest tak ze mają jakaś starą górke a sypią juz na nową to wzięłabym ze starej
a powiedz mi kupny, suszony pewnie o wiele gorszy?

Obornik suszony jest tylko nawozem. Obornik świeżo kompostowany jest i nawozem i polepszaczem struktury gleby.

Bierz obornik spod pryzmy. Ten najstarszy. Turkuć jest spory - ok 7cm. Nie sposób nie zauważyć prawdziwego brzydala jak kosmita z Nostromo
Malutki pod lasem 23:11, 10 lip 2016

Do góry
Na razie planowanie odłożone o tydzień

Mirelka byłam na spotkaniu i ukradnę sobie fotkę od Nikity na pamiątkę

Nikita napisał(a)

Ma prośbę naszej nowej koleżanki Moniki, zdjęcie podpisuję, żeby mogła nas łatwiej zapamiętać i żeby na drugim takim spotkaniu od razu wiedziała kto jest kto….
Stoją od lewej: Danusia (na razie bez swojego wątku, ale ciągle mamy nadzieje, że to się zmieni), obok nasza kochana Bogdzia, potem Monika (Monka), Kasia (też niestety bez wątku, za to z cudownym ogrodem), Ania (anna_t), dwie Agaty (Z Pszenicznej… i ZieloneWrota), Mariola (paniprzyroda), Małgosia (Margarete).
Dolny rząd: Karolina (popcorn), Ania (AnnaCh), potem ze złamanym kwiatem mojej różowej hortensji …wiem, wiem, sam się złamał - Monika (jankosia), obok Ewa (Luteczka) i Gosia (11stokrotka), a nad nią Krysia (Krys), a w niebieskiej bluzie Renia (rozark).
Centralne miejsce zajmuje maskotka spotkania mój Dakar.
Ogród i co dalej 23:11, 10 lip 2016

Do góry
cisy na pniu sa zimozielone a lawenda zależny jaką odmianę kupisz,podobno ta viva z obi jest ładna zimą, takie kulki zostają. a kulki trendy przecie
ale jak nie czujesz to luzik, dumamy dalej
oooooo i jeszcze ML w nogi cisów......ah...
Ogród i co dalej 23:04, 10 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

jak patrzę na to zdjęcie i poprzednie betonowej to do Twojego domu pasuje mi zeby tak jakoś śródziemnomorsko było
może całość obsadż lawendą, trzmieliny lub cisy na pniu, perovskia, stipa..?
tam patelnia?
żywopłocie moze fany ale ni przypiął ni przyłatał...
odpoczywacie raczej tu przy samym domu czy tam w głębi, bliżej ulicy też się coś dzieje?

Aniu na betonowej może być śródziemnomorsko tam patelnia jak wszędzie , słońce cały czas, ale chciałbym ją zrobić z czymś zimozielonym, żeby ładnie wyglądała cały rok i od wjazdu i z domu, odpoczywamy raczej tak jak jest basen i na tarasie przy kuchni , tak jak jest to zdjęcie zrobione z dołu, a przy bramie jest zrobiona ta jedyna rabata z limkami, hostami, żurawkami i grackami
Ogród niby nowoczesny ale... 22:41, 10 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

heheh to tak jak ja

A więc witaj w klubie jednookich

trzcinnik....szaleje. jest boski.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:39, 10 lip 2016

Do góry
pewnie tak było, tylko pewnie Ty bys wiedziała co bierzesz a ja zielona jak ten kolega mam stadninę niedaleko, podejdę i spytam moze jest tak ze mają jakaś starą górke a sypią juz na nową to wzięłabym ze starej
a powiedz mi kupny, suszony pewnie o wiele gorszy?
Ogród niby nowoczesny ale... 22:33, 10 lip 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

no ja dziś tak jednym oczkiem oglądam...a drugim komputerek obsluguję...

heheh to tak jak ja
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:26, 10 lip 2016

Do góry
ja też myślałam zwalic to gdzies poza ogrodzeniem najpierw i jak nie będe pewna to odczekać z pól roku ale one wtedy by juz były blisko ogrodu...
a one też nie skladają jaj w tym oborniku?i po jakims czasie by zaszkodziły?
Ogród i co dalej 22:21, 10 lip 2016

Do góry
Monka napisał(a)

i jej widok z boku

jak patrzę na to zdjęcie i poprzednie betonowej to do Twojego domu pasuje mi zeby tak jakoś śródziemnomorsko było
może całość obsadż lawendą, trzmieliny lub cisy na pniu, perovskia, stipa..?
tam patelnia?
żywopłocie moze fany ale ni przypiął ni przyłatał...
odpoczywacie raczej tu przy samym domu czy tam w głębi, bliżej ulicy też się coś dzieje?
Ogród z pergolą 22:07, 10 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Wtracam sie . Linia z kompensacja cisnienia w normalnym uzytkowaniu ok 4 do 6 litrow wody na godzine

z jednej "dziurki"?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:06, 10 lip 2016

Do góry
a czy jedynym sposobem aby sprawdzić że jest przekompostowany to zapach?
Ogród z pergolą 21:50, 10 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
czyli tak z 18 l na m2 leci w tym czasie ?

podobno
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:18, 10 lip 2016

Do góry
cześć Marta wczoraj bylam na spotkaniu u Nikity i dowiedziałam sie o Twoim watku
jestem na 59str i już nie mogę wytrzymać fajnie działasz, szybko i konkretnie. zazdroszcze pomocy Toszki, słuchaj jej, napewno będzie dobrze
ale teraz chciałam Ci na szybko napisać o oborniku końskim. podobno sprowadza do ogrodu turkucia podjadka. tak mi powiedzial teść gdy uslyszał że chcę przytachać do ogrodu parę przyczepek...jego kolega tak zrobiła i walczy z turkuciem cały wkur...
niewiem może niech Toszka coś więcej o tym napisze ale ja się zraziłam i go nie użyje
czytam dalej
Ogród z pergolą 20:06, 10 lip 2016

Do góry
jak jest potrzeba, ostatnio pada u mnie co drugi dzień to nie włączam. ale jak jest sucho to wieczorem puszczam na 3-4h
Ogród z pergolą 20:03, 10 lip 2016

Do góry
według producenta linii 2l/h z jednej dziurki, one są co 33cm. przy ciśnieniu minimum 1bar ja mam hydrofor ustawiony na 3,5bar
Ogród z pergolą 19:50, 10 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

chyba chodzi Ci o moje ciśnienie wody..?
10l wiadro wody zapełniam z tego co pamietam w 23sek
o to Ci chodzi?

nie...ile wody wylewa sie z linii na m2 w jakim czasie

tzn ile wody dostaja roslinki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies