Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Gruszka_na_w... 21:46, 09 lip 2016

anbu napisał(a)

Gruszka piszesz o jakiejś fikcji..

W mojej okolicy przewożą bez problemu duże egzemplarze.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
inka74 23:34, 09 lip 2016

Marta - a jaki masz samochód? Większość drzew (oprócz katalp i nigry) skodzianką kombi wiozłam. Tylko trzeba pokombinować. Większe przez okno wystawały.
anbu 08:08, 10 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W mojej okolicy przewożą bez problemu duże egzemplarze.

Takie cuda to tylko w Erze

No fakt, my nasze Umbry przewoziliśmy samochodem (wystawały przez tylną szybę)
Było to w marcu, były łyse i liście nie przeszkadzały
Toszka 10:38, 10 lip 2016

Można jak MAD owinąć delikatnie folią spożywczą dla zabezpieczenia. Ona tak wiozła długiego buka
Basiula 11:44, 10 lip 2016

Umbry też świetne, ale jeszcze tych ambrowców gumball poszukaj, sa zachwycające! U nas wszystkie szkółki mają transport większych sztuk gratis.
Makusia 14:37, 10 lip 2016

Te umbry miały śliczne korony. Tak pięknie okrągłe...pnie takie proste...no ładne były. Platany Pani miała tylko w gruncie i od razu powiedziała, że o tej porze roku nie sprzeda.
Kupiłam natomiast trzy kulki- niezbyt piękne ale mam nadzieję, że się ogarną

AniaCh zakupiła mi trzy ML - za co dziękuję jej bardzo bardzo (mam nadzieję, że urlop udany) Dostałam też od Ani śliczną hoste- uwielbiam hosty każdej maści więc dziękuję bardzo!!!

Variegatusów nigdzie nie ma, nawet na necie dostępne wyjątkowo, zatem na okularowej chcę zamiarat nich wsadzić ML - co myślicie?
Zwłaszcza Toszka co myślisz, bo to Twój projekt?
Toszka 14:41, 10 lip 2016

ML jest niższy, delikatny...na razie posadź na okularowej. Jak rodki urosną to najwyżej przesadzisz... miskanta, nie rodki

A tak nawiasem - żaden mój projekt. Ja tylko wskazałam ci drogę dopóki nie odkryjesz co ci się podoba i czego chcesz. Na razie ratujemy sytuację przed przyszłoroczną imprezą To priorytet. I jestem pewna, że max. rok, a sama już będziesz kreować swój ogród. Na razie forum funduje ci taką "podstawówkę" Wyższą szkołę opanujesz sama
Makusia 19:37, 10 lip 2016

Toszka fajnie to ujęłaś. Ja się wprawdzie czuje, jak w żłobku, więc podstawówka to już awans

Monka 20:11, 10 lip 2016

Marta Ty masz gracki mam i ja
anna_t 20:18, 10 lip 2016

cześć Marta wczoraj bylam na spotkaniu u Nikity i dowiedziałam sie o Twoim watku
jestem na 59str i już nie mogę wytrzymać fajnie działasz, szybko i konkretnie. zazdroszcze pomocy Toszki, słuchaj jej, napewno będzie dobrze
ale teraz chciałam Ci na szybko napisać o oborniku końskim. podobno sprowadza do ogrodu turkucia podjadka. tak mi powiedzial teść gdy uslyszał że chcę przytachać do ogrodu parę przyczepek...jego kolega tak zrobiła i walczy z turkuciem cały wkur...
niewiem może niech Toszka coś więcej o tym napisze ale ja się zraziłam i go nie użyje
czytam dalej