Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

frezja 13:56, 08 lip 2016

AnnaCh napisał(a)

Ewa, ale żeby dobrze wyglądało, to muszę te co rosną już przesadzić, żeby im równe odstępy zrobić, jak myślisz można?
Liatrę chaiałam między hortki, najpierw by ona kwitłą, póżniej hortki

Najlepsza pora to wrzesień, ale jak musisz.

Nie są jeszcze az tak ukorzenione i nie powinno nic im się stać. Do dołka z dobrą ziemią dużo wody aby błotko było i z nienaruszoną bryłą korzeniową sadź. W razie upałów należy je cieniować. Ostatnio moje przesadzane floksy cieniowałam parawanem plażowym ...taki mój pomysł.
Karol99 14:13, 08 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Karolu wiedziałam, że będę mogła na Ciebie liczyć w sprawie mozgi, chyba tylko my ją polecamy

Ja ją bardzo polecam
Karol99 14:15, 08 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Aniu mozga ta w gruncie i w donicy zacienionej ma ponad 80 cm z kłosami 110, natomiast w donicy w nasłonecznionym miejscu ledwo ponad 60 cm. Widać, że jej wzrost bardzo zależy od warunków w których rośnie.

U mnie ma troche ponad metr, w tym miejscu jest dość wilgotno. Jeżeli zdecydujesz się ma nią u siebie, to możesz te rynny trochę przedłużyć i bedzie miała idealne stanowisko. Moja tez rosnie w miejscu gdzie leje sie z rynny. Miskant może wygnić.
MirellaB 16:51, 08 lip 2016

A ja stawiam na tatarak.
Wygoogluj i zobacz jaki on ładny
kamila66 22:27, 08 lip 2016

Jak takie miejsca są dwa to w jednym może być mozga w drugim tatarak nie będzie nudno
Iwk4 23:14, 08 lip 2016

A może Trzcinnik ostrokwiatowy "Karl Foerster"?
http://www.sklep.lawenda-sadzonki.pl/glowna/47-trzcinnik-ostrokwiatowy-karl-foerster-sadzonki-sklep.html
Tutaj na fotce u mnie po prawej stronie:

bezproblemowy, nie rozłazi się, szybko startuje wiosną, zimą kwiatostany są ozdobą
MirellaB 22:58, 09 lip 2016

Ania dzisiaj na spotkaniu była
L00zak 07:43, 10 lip 2016

No Aniu jaka decyzja?
Mozga w tym miejscu moim zdaniem ok
AnnaCh 23:11, 10 lip 2016

Na razie planowanie odłożone o tydzień

Mirelka byłam na spotkaniu i ukradnę sobie fotkę od Nikity na pamiątkę

Nikita napisał(a)

Ma prośbę naszej nowej koleżanki Moniki, zdjęcie podpisuję, żeby mogła nas łatwiej zapamiętać i żeby na drugim takim spotkaniu od razu wiedziała kto jest kto….
Stoją od lewej: Danusia (na razie bez swojego wątku, ale ciągle mamy nadzieje, że to się zmieni), obok nasza kochana Bogdzia, potem Monika (Monka), Kasia (też niestety bez wątku, za to z cudownym ogrodem), Ania (anna_t), dwie Agaty (Z Pszenicznej… i ZieloneWrota), Mariola (paniprzyroda), Małgosia (Margarete).
Dolny rząd: Karolina (popcorn), Ania (AnnaCh), potem ze złamanym kwiatem mojej różowej hortensji …wiem, wiem, sam się złamał - Monika (jankosia), obok Ewa (Luteczka) i Gosia (11stokrotka), a nad nią Krysia (Krys), a w niebieskiej bluzie Renia (rozark).
Centralne miejsce zajmuje maskotka spotkania mój Dakar.
Monka 23:13, 10 lip 2016

AnnaCh napisał(a)
Na razie planowanie odłożone o tydzień

Mirelka byłam na spotkaniu i ukradnę sobie fotkę od Nikity na pamiątkę

ja zdjęcie z podpisem też sobie skopiowałam ku pamięci